שתף קטע נבחר

חזרה חלקה ללימודים - כך תעזרו לילדים

לדבר על הדברים החיוביים בבית ספר, לארגן את הציוד, לחזור לשעות שינה הרגילות ולצמצם בהדרגה את זמן המסכים. חוזרים לשגרה - מא' ועד ת'

החופשה אוטוטו מגיעה לסיומה והלימודים כבר בפתח. יש להתארגן בהתאם ולהקל כמה שניתן על המעבר מהחופשה המאופיינת בסדר יום גמיש ודינמי, אל שנת הלימודים המאופיינת בסדר יום מובנה, קביעות ומחויבות. כמה עצות מועילות מ-א' עד ת' לחזרה אופטימלית לבית הספר:

 

ארגנו את שולחן הכתיבה יחד עם הילדים, כך שלא יהיה עמוס ויכלול פריטים נחוצים בלבד כגון, מחשב, מתקן לכלי כתיבה ועוד.

 

 

בחרו עם הילדים את הבגד אותו ירצו ללבוש ביום הראשון של בית הספר. היערכו מראש עם הפריטים או האביזרים איתם חשוב להם להגיע ליום הראשון בבית הספר כגון, קשת לשיער או גומיות מיוחדות.

 

גלו עירנות למצב רוחם של הילדים. ייתכן והם חוששים מהחזרה לבית הספר או ההגעה לבית הספר לראשונה (כיתה א' או מעבר לבית ספר חדש). שוחחו על כך עמם והפיגו את חששותיהם. במידת הצורך, היפגשו עם גורם מקצועי, כמו יועצת בית הספר או פסיכולוג.

 

קראו עוד:

- מספטמבר: כיתות נקיות מאלרגיות

- הילדה תלמד רחוק מהבית: "לא מוצאים את הרחוב"

- האב שמצא דרך לשלב בין הבית לקריירה

 

דברו עם הילדים על הדברים החיוביים בבית הספר כגון, המפגש המחודש עם החברים, המורה שהם אוהבים, שיעור ספורט וכל מה שהם נהנים ממנו לאורך שנת הלימודים.

 

הכירו לילדים חברים חדשים טרם כניסתם לבית הספר, אם הם מתחילים כיתה א', עוברים לבית ספר חדש, או מתחילים מסגרת בה חבריו מהשנים הקודמות לא מצטרפים אליהם, ודאגו להפגיש ביניהם כדי שיפתחו קשרי חברות.

 

הפגישו בין הילדים, במיוחד אם נכנסים למסגרת חדשה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הפגישו בין הילדים, במיוחד אם נכנסים למסגרת חדשה(צילום: shutterstock)

ודאו שיש ברשותכם את ספרי הלימוד לשנה הבאה. בדקו מה ניתן להשיג מהאחים ומהחברים ואילו ספרים צריך לקנות ורכשו בהתאם.

 

זכרו להכין רשימה מסודרת יחד עם הילדים, הכוללת את הציוד הדרוש לקראת החזרה ללימודים. בדקו מה נשאר משנה שעברה ואין צורך לקנות השנה.

 

חזרו לאכילה מסודרת עם כריכים בריאים, פירות, ירקות ותבשילים ביתיים. תוכלו לצייד את הילדים בתיק אוכל מיוחד שהם יבחרו, ותאמו עימם מה היו רוצים שיהיה בכריך, אילו ירקות ואילו פירות?

 

טפחו את המוטיבציה של הילדים וגייסו אותם טרם חזרתם לבית הספר. הזכירו להם מה היה להם טוב ולמה הם מתגעגעים. ערכו את ההכנות יחד, שתפו מה היה לכם טוב בבית הספר ומה תרם לכם ההורים בית הספר.

 

יעדו את הימים האחרונים של החופשה לשיחה בנושא אחריות ועצמאות אישית שמשמעה: ארגון המערכת בערב, קימה בזמן, בחירה עצמאית של בגדים ועוד.

 

 

כנסו את המשפחה לארוחה משפחתית חגיגית ביום האחרון של החופשה ותברכו את הילדים הפותחים את שנת הלימודים החדשה.

 

לכו עם הילדים לבחור את הילקוט המתאים להם. קחו בחשבון את הבטיחות, הצרכים והטעם האישי.

 

 

 

 

מומלץ להכין מערכת שעות מסודרת יחד עם הילדים ולתלות אותה במקום בולט. תוכלו להוסיף למערכת השעות פעילויות וחוגים של הילד לאחר בית הספר. מערכת שעות כזו תסייע לילדכם בהבנת סדר היום שלו.

 

נהגו בסבלנות אם הילדים מתקשים לחזור לשגרה בימים האחרונים של החופשה ובימים הראשונים של הלימודים, אך המשיכו להקפיד ככל הניתן על סדר יום קבוע ומסודר.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

סדרו את החדר יחד עם הילדים. זרקו חפצים לא נחוצים וניירות שאין להם שימוש, ארגנו את המדפים ונקו את החדר. ככל שהחדר יהיה מסודר יותר כך תחושת המעבר משגרה של חופש למסגרת לימודית יהיה קל יותר.

 

עטפו את הספרים והמחברות יחד עם הילדים.

 

פנו זמן לתרגול של שעות שינה מחודשות. כשבוע (או יותר) לפני החזרה ללימודים, תרגלו עם הילדים את החזרה לשעות השינה הרגילות.

 

הסוף ללילות הלבנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הסוף ללילות הלבנים(צילום: shutterstock)

צמצמו בהדרגה את זמן הטלוויזיה והמחשב. כאשר חוזרים ללימודים, צריך לפנות זמן להכנת שיעורים ולחוגים.

 

קנו קלמר חדש יחד עם הילדים ורכשו את הציוד המוכנס לתוכו לפי טעמם וסגנונם (עפרון עופרת או עפרון חודים, סוגי עטים, טושים מדגישים ועוד).

 

רכשו יחד עם הילדים יומן תלמיד. היומן עוזר לילדים להכניס סדר ללימודים ולחיים ואף משמש לתקשורת בין המורה להורה.

 

שאלו פרטים על המחנכת העתידית ועל בית הספר והזכירו זאת מספר פעמים לילדים, כדי להפיג במעט את המתח כתוצאה מחוסר הידיעה במקרה של עליה לכיתה א' או במקרה של מעבר לבית ספר חדש. במקרה שזוהי הפעם הראשונה בבית הספר, רצוי להגיע בחופשה לביקור כדי להתרשם, להכיר את הנפשות הפועלות ואת המבנים.

 

תרגלו עם הילדים את הדרך לבית הספר, תוך שימת דגש על ביטחון ובטיחות בדרכים.

 

בהצלחה ושנת לימודים פורייה לכולם.

 

הכותבת היא מרצה ומדריכה פדגוגית בביה"ס לחינוך, המכללה האקדמית אחוה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הספירה לאחור החלה
צילום: shutterstock
מומלצים