שתף קטע נבחר

שם הסב שפגע מינית נמחק מתעודת הזהות של הנכדה

פרסום ראשון: בעקבות פנייה של המועצה לשלום הילד משרד הפנים קיבל לראשונה בקשה של נערה לגבי סבהּ, שריצה מאסר בגין מעשים מגונים שביצע בה. בהמשך הוסר שמו גם מתעודת הזהות של אחותה

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

פרסום ראשון: משרד הפנים אישר לאחרונה לנערה שנפגעה מינית על ידי סבה למחוק את שמו מתעודת הזהות שלה. מדובר בצעד תקדימי שבו מתאפשרת לראשונה מחיקת שמו של בן משפחה על רקע זה.

 

המהלך התאפשר בעקבות פנייתם של הורי הנערה למועצה לשלום הילד, לאחר שבתם הוציאה תעודת זהות וגילתה ששמו של סבה, שריצה שנתיים מאסר בגין המעשים המגונים שביצע בה, מופיע בספח בהתאם לתקנות המחייבות רישום שמו של אבי האב במסמך. ההורים פנו למשרד הפנים בעיר מגוריהם בבקשה להסרת השם אך הובהר להם שהדבר אפשרי רק בהתערבות בית משפט.

 

המשפחה פנתה למועצה לשלום הילד והסבירה שהיא לא מוכנה לעבור שוב הליך משפטי ארוך ומתיש, וזאת העבירה את הבקשה למחלקת מרשם ודרכונים במשרד הפנים, שנענה כדי לאפשר לנערה המשך תהליך שיקום מבלי שהפוגע והפגיעה "רודפים אותה".

 

בחלוף כמה שבועות, בהליך דומה, הוסר שם הסב גם מתעודת הזהות של אחותה של הנערה, שלא נפגעה בעצמה. זאת לאחר שההורים פנו בשנית וכתבו כי "אינם יכולים לשאת את המחשבה כי שמו של הסב יופיע בתעודת הזהות של מי מילדיהם והזיכרון הכואב ילווה אותם בהמשך דרכן".

לירון אשל ()
לירון אשל

מנהלת התוכנית של המועצה לשלום הילד לליווי ילדים נפגעי עבירה, עו"ד ועו"ס לירון אשל, שסייעה למשפחה בתהליך, אמרה: "מדובר במקרה שבו הרשויות הכירו בקושי העצום של נפגעת העבירה ולא היו דווקניות למילות התקנות המחייבות את הופעת שם הסב בתעודת הזהות. מילים לא יוכלו לתאר את השחרור העצום וההקלה שחשו הקטינה ובני משפחתה כאשר בישרתי להם על כך".

 

תוכנית הליווי שהמועצה לשלום הילד מפעילה זה כ-19 שנים, הוקמה כדי לתת מענה לקשיים הייחודיים של ילדים נפגעי עבירות מין או אלימות סביב ההליך הפלילי, וזאת באמצעות מתן מידע, תמיכה, ייעוץ, תיווך וקישור בין הקטין ומשפחתו לבין הגורמים המקצועיים השונים המטפלים במקרה.

 

מהמועצה לשלום הילד נמסר כי מהניסיון בעבודה עם קטינים נפגעי עבירה ובני משפחותיהם והמפגש עם ההתמודדות המורכבת שלהם ומההשלכות השונות של הפגיעה בחייהם, התוכנית פועלת להעלאת המודעות לצרכיהם ולזכויותיהם מול המערכות השונות, כגון רשויות אכיפת החוק, משרדים ממשלתיים, בתי המשפט ועוד, ולקידום חקיקה ולשינוי מדיניות במטרה לסייע ולהקל על מצבם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים