שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    3 מתכונים עם שוקולד לחג
    אגסים ביין אדום עם שוקולד לבן, עלי פילו במילוי פיסטוקים ושוקולד וגם ערמונים בשוקולד מריר וויסקי - שלושה קינוחים מתוקים במיוחד שיחליפו את עוגת הדבש המסורתית בארוחת החג
    צילום: טל שמעוני

    צילום: טל שמעוני

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     
       (צילום: נטע מולה סופר)
    (צילום: נטע מולה סופר)
      

    אגסים ביין אדום עם תבלינים וגנאש שוקולד לבן

    בחודש דצמבר האחרון ביקרתי בווינה, והופתעתי לראות כי בכל פינה שם הגישו יין חם מתובל עם פירות. כמי שאוהבת במיוחד אגסים, השילוב בין היין לבין הפירות נתן לי השראה למתכון החגיגי הבא.

     

    המצרכים:

    8 אגסים, ללא הקליפה 

    1 כוס ברס

    3 כוסות יין אדום

    2 כוסות מים

    3/4 כוס סוכר

    1 מקל וניל

    2 מקלות קינמון

    3 תרמילי הל

    1 כוכב אניס

    מעט אגוז מוסקט

    50 גר' שוקולד מריר (60% קקאו או יותר) מומס

     

    לגנאש שוקולד לבן - 

    100 גר' שוקולד לבן

    100 מ"ל שמנת מתוקה

       (צילום: נטע מולה סופר)
    (צילום: נטע מולה סופר)

    אופן ההכנה:

    1. בסיר רחב מבשלים את היין עם המים, הסוכר והתבלינים במשך כרבע שעה, עד לרתיחה.
    2. מוסיפים לסיר את האגסים הקלופים, ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהאגסים מתרככים מעט.
    3. מוציאים את האגסים בעזרת כף מחוררת ומוציאים חצי מכמות הנוזלים. ממשיכים לבשל את הרוטב עד שמתקבל קרמל סמיך.
    4. מחזירים את האגסים לסיר עם הסירופ מצפים את האגסים בתנועת גלגול ומבשלים בעדינות על אש נמוכה ובזהירות כ 2 דקות עד לציפוי מתוק.
    5. מוציאים את האגסים ומקררים מעט.
    6. מכינים את הגנש שוקולד לבן מחממים בבאן מרי את השוקולד הלבן ,בסיר נפרד מביאים את השמנת לסף רתיחה, מערבבים את השוקולד עם השמנת המתוקה.
    7. צילחות: מוזגים גנש שוקולד לבן למראה חגיגי על הצלחת או בגביע זכוכית מפזרים ברס בנדיבות מניחים את האגס במרז ומזלפים קישוט שוקולד מריר. ואיך אני תמיד אומרת "שתהיה שנה טובה ומתוקה כשוקולד".

      

    עלי פילו במילוי פיסטוקים ושוקולד  

    עלי הפילו המתפצחים בפה יחד עם הפיסטוקים ושוקולד, הם לא פחות מאשר שילוב מנצח וחגיגי.

     

    המצרכים:

    10 עלי פילו מופשרים

     

    למילוי -

    3/4 כוס פיסטוקים קלויים

    170 גר' נוטלה

    מעט שמן קנולה, לשימון הסיגרים

     

    לציפוי -

    150 גר' שוקולד מריר

    4 כפות שמנת מתוקה

    3 טיפות תמצית רום אמיתית

       (צילום: נטע מולה סופר)
    (צילום: נטע מולה סופר)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המילוי - במעבד מזון, טוחנים את הפיסטוקים בפולסים ומערבבים עם השוקולד.
         (צילום: נטע מולה סופר)
      (צילום: נטע מולה סופר)
    2. ממלאים את עלי הפילו - פותחים עלה אחד, מורחים כמות עשירה מהמילוי במרכז העלה, משטחים ומגלגלים לסיגר דק. מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים מעל כל סיגר מעט שמן קנולה ואופים בתנור שחומם מראש ל-10-8 דקות עד שהסיגרים הופכים לקריספיים (שימו לב שלא לאפות יתר על המידה, עלי הפילו עלולים להישרף בקלות).
    3. הגשה - טובלים כל עלה בגנאש שוקולד, מפזרים מעל מעט ברס ומגישים.

     

    ערמונים בשוקולד

    פריז. שנה ראשונה שלי בלימודי האקדמיה לשוקולד. אני מסתובבת ברחובות הרומנטיים מלאה בגעגועים לבעל לילדים, כשלפתע עיניי צדות רוכל צרפתי משופם ולצידו עגלה מלאה בערמונים חמים ומגרים. כמובן שלא עמדתי בפיתוי, ורכשתי כמה מהאגוזים השחומים. והרי זה פלא -  ביס אחד מהם גרם לי להרגיש הרבה יותר טוב.  

       (צילום: נטע מולה סופר)
    (צילום: נטע מולה סופר)
     

    המצרכים: 

    1 ק"ג ערמונים קלופים

    3 כוסות חלב

    3/4 כוס סוכר

    2 כפיות תמצית ווניל אמיתית

    300 גר' שוקולד מריר 60% קקאו או יותר

    250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

    4 כפות ויסקי

       (צילום: נטע מולה סופר)
    (צילום: נטע מולה סופר)
     

     

     

    אופן ההכנה:

    1. במעבד מזון טוחנים 700 גרם ערמונים למחית חלקה.
    2. בסיר רחב מבשלים את הערמונים הטחונים עם החלב, הסוכר והווניל עד לרתיחה, וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שרוב החלב נספג תוך כדי ערבוב. מכבים את האש ומניחים את הסיר עם התערובת בצד.
    3. בינתיים, בבן מארי (סיר כפול על אדים) ממיסים את השוקולד בזהירות רבה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את קוביות החמאה וממערבים עד לקבלת מסה הומוגנית, חלקה מבריקה.
    4. מערבבים את השוקולד עם מחית הערמונים, ומוסיפים את הוויסקי. מערבבים היטב ומחכים שהתערובת תתקרר. 
         (צילום: נטע מולה סופר)
      (צילום: נטע מולה סופר)
    5. מסדרים שכבה של נייר אלומיניום ומעליה נייר אפייה, ומניחים מעל את המסה בצורה של צינור. נועצים בפנים את הערמונים השלמים, מהדקים את השוקולד לצורת גליל וסוגרים היטב עם נייר האלומיניום בדומה לצורה של סוכרייה. מעבירים לקירור במקפיא במשך כמה שעות.
    6. מגישים לצד גלידת וניל משובחת.


    המתכונים באדיבות נטע מולה סופר, שוקוליטיירית, מנחת סדנאות שוקולד ובעלת האתר "נטע בשביל השוקולד "   

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נטע מולה סופר
    אגס ושוקולד - שילוב חגיגי ומנצח!
    צילום: נטע מולה סופר
    מומלצים