שתף קטע נבחר

בעקבות הצו של נתניהו: יצרני ג'ול עותרים לבג"ץ

לאחר שראש הממשלה חתם על צו למניעת איסור, ייבוא ושיווק הסיגריה האלקטרונית ג'ול, עתרה החברה היום לבג"ץ. לטענת החברה העתירה מגיעה בשל שורה של פגמים מהותיים והתנהלות לא סבירה של משרד הבריאות בהליך שקדם להוצאתו של הצו. ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה

בעקבות הצו בחתימתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו על צו למניעת איסור ייבוא ושיווק הסיגריה האלקטרונית ג'ול (JUUL), פנו נציגי החברה הבוקר (ה') לבג"ץ. החברה הגישה עתירה לבקשה צו על תנאי המורה למדינה לנמק מדוע לא יבוטל הצו, ובקשה למתן צו ביניים למנוע יישום הצו עד להכרעה בעתירה.

 

לטענת החברה העתירה מגיעה בשל שורה של פגמים מהותיים והתנהלות לא סבירה של משרד הבריאות בהליך שקדם להוצאתו של הצו.

 

"משרד הבריאות פועל במחשכים, מבצע אכיפה בררנית על פי אג'נדות נסתרות ומחזק את מעמדן של חברות טבק, על פני החלופה שנועדה לחסוך ממיליוני מעשנים את ההשפעות המסרטנות שבצריכת טבק", כך טוענת החברה בעתירתה.

 

ג'ול juul ()
יצרני החברה טוענים לאפליה. ג'ול

 

"אפליה של משרד הבריאות"

יצרנית מכשיר האידוי מפנה אצבע מאשימה למשרד הבריאות וטוענת כי המשרד מפקיר את הציבור למוצרים מסרטנים מתוצרת חברות הטבק, אך מפעיל אכיפה בררנית ומנסה לבצע מעין חקיקה פרסונלית כלפי מוצר שרגולטורים בעולם קבעו כי הוא מהווה אלטרנטיבה שיכולה לצמצם את נזקי העישון החברה.

 

"בשעה שארגוני בריאות ברחבי העולם, מעודדים צריכת מוצרי איוד כחלופה לעישון, משרד הבריאות מתעלם כליל מעמדת ה-FDA שהתיר שימוש במוצרי ג'ול וקבע כי הטבק והבעירה הם הגורמים המסוכנים בעישון".

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, המשמש כשר הבריאות, חתם השבוע כאמור על הצו האוסר על שיווק ג'ול מוצר לאיוד ניקוטין המכיל מעל 20 מ"ג ניקוטין. לדברי נציגי החברה, ההחלטה של נתניהו וליצמן מעלה שורה של שאלות קשות אשר ייאלצו את משרד הבריאות להבהיר, בין היתר, מדוע החליט לאסור את שיווקו של מוצר, שמחקרים הוכיחו כי הוא מהווה אלטרנטיבה המזיקה משמעותית פחות מעישון טבק, אך מתיר לשווק מוצרי טבק או איוד אחרים, של חברות הטבק, שהנזק בהם רב יותר.

 

בחברה מדגישים כי "הצו הדרקוני" שעליו חתם נתניהו – בהתבסס על סעיף בפקודת הרוקחים ושמעולם לא נעשה בו שימוש – הינו "פרי של סירוב מתמשך של משרד הבריאות וראשיו להיפגש עם נציגי החברה חרף הוראות יו"ר ועדת הכלכלה של הכנסת ח"כ איתן כבל, ולאפשר להן להביא בפניהם את המידע הרלוונטי בניסיון להגיע לפתרון, שיאפשר חיים נטולי טבק מסרטן למעשנים רבים ובני משפחותיהם".

 

במשרד הבריאות טוענים שההחלטה לאסור את יבואו ושיווקו של מוצר סיגריות ג'ול שמכיל ניקוטין בריכוז העולה על 20 מיליגרם למיליליטר, התקבלה בשל הסכנה החמורה לבריאות הציבור. משרד הבריאות מודיע, כי בדומה לתקן באירופה, בגלל כמות הניקוטין הגבוהה שהמוצר מכיל, חל צו איסור יבוא ושיווק המוצר כמוצר צריכה כהגדרתו בפקודת הרוקחים.

 

הג'ול הושקה לפני כשנתיים והפכה ללהיט בארצות הברית בעיקר בקרב בני נוער. נכון לינואר 2018 הג'ול שולטת במחצית משוק הסיגריות האלקטרוניות הארצות הברית והיא הצליחה להגדיל את המכירות שלה ב-700% מאז הושקה. על פי הערכה החברה מגלגלת למעלה מ- 450 מיליון דולר.

 

ממשרד הבריאות טרם נמסרה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים