שתף קטע נבחר

מתכון לקציצות בשר ואורז מאודות

כשמדובר בארוחות משפחתיות וחגיגיות, מאכלים המבוססים על בשר טחון הם תמיד הימור בטוח: קבלו מתכון קל להכנה מהמטבח הסיני של כדורי בשר ואורז מאודים, שיספק לכם את המנה המושלמת לארוחת החג

 

 

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

תקראו להן קציצות, תעלו אותן לדרגת כדורי בשר - כשמדובר בארוחות משפחתיות ובאוכל ביתי מחבק, המאכלים המבוססים על בשר טחון הם תמיד הימור בטוח. לכן, כנראה, אנחנו מחפשים כל הזמן דרך להעניק להם טעם קצת אחר, מרקם נעים יותר או לבוש מפתיע.

 

כדורי הפנינים מהמטבח הסיני, שאליהם התוודעתי כבר לפני שנים, הם בדיוק מה שאתם מחפשים; הם חובקים טעמים אקזוטיים, נהנים ממרקם רך ונראים מעולה. אני מכינה אותם מתערובת של בשר הודו אדום וחזה הודו או עוף, המבטיחים מרקם רך אך יציב, שנענה בשמחה לתוספת הקרנצ'ית משהו של ערמוני המים והבצל הקצוצים דק. אגב, אפשר להשתמש גם בבשר עוף.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

הכנת התערובת, כמו ברוב המתכונים של כדורי הבשר או הקציצות, פשוטה מאוד והבישול עוד יותר, אף כי במקרה הזה הוא מחייב סיר אידוי אסייתי. אבל אין ספק שהשוס מגיע דווקא מכיוון המראה שלהם – הם נראים כמו קיפודים קטנים, עטורים בגרגירי אורז המזדקרים מהם כמו פנינים (שגם העניקו להם את שמם). אני מגישה אותם כמנה עיקרית בארוחות משפחתיות, ובשל המראה המצודד שלהם, הם גם חלק בלתי נפרד מהמנות באירוח בסגנון אסייתי.

 

אם אין לכם סיר אידוי מבמבוק או מעץ – זה הזמן להצטייד בו. לא תאמינו כמה מנות נחמדות אפשר להכין בו, בתהליך שנחשב גם לבריא ביותר. אם אתם רוכשים סיר חדש, שימו לב שיש לכם סיר או מחבת בקוטר מתאים כדי להניח אותו בהם לאידוי. אני משתמשת בשני סירי אידוי בינוניים, ומניחה אותם על שני סירים עם מים, במקביל.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כדורי בשר הודו ואורז מאודים (כדורי פנינה)

אפשר לגלגל מראש את הכדורים, לסדר על נייר האפייה שבסיר ולשמור בקירור. חצי שעה לפני ההגשה מניחים את סיר האידוי בתוך הסיר עם המים. כדורים שנשארו, אפשר לחמם שנית בתנור המיקרוגל.

 

הכמויות מתאימות לסיר אידוי גדול (בקוטר 26 ס"מ ויותר) ובעל שתי קומות. יש להניח את הכדורים ברווחים ניכרים ביניהם, ורצוי להכין בשני מחזורים – בכל פעם בקומה אחת של הסיר (או על שני סירים עם מים, במקביל).

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

המצרכים (לכ-25 כדורים):

1 כוס אורז, רצוי עגול

500 גר' בשר הודו טחון (מעורב, חזה ובשר אדום)

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

20 ערמוני מים (מקופסת שימורים), קצוצים דק

1 ביצה

1 כף שמן שומשום

1 כף רוטב סויה

2 כפות קורנפלור

1 שן שום כתושה

מעט ג'נג'ר כתוש או טחון (לא חובה)

מלח, פלפל

  

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את האורז, מכסים במים ומשהים במשך שעה.
  2. במקביל, מכינים את סיר האידוי - מכסים כל "קומה" של סיר הבמבוק בנייר אפייה.
  3. מכינים את תערובת הקציצות - מניחים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצלים ואת ערמוני המים הקצוצים, ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מרתיחים מים במחבת גדולה או בווק. בידיים לחות, צרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) וטובלים אותם באורז כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מניחים את הכדורים, עם רווחים ביניהם, על נייר האפייה בשתי קומות של סיר אידוי מבמבוק. מניחים על המים הרותחים וממתנים את הלהבה. מכסים היטב במכסה הבמבוק, ומאדים 30 דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. מגישים עם רוטב סויה לטבילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גם יפה וגם טעים. כדור בשר ואורז מאודה
צילום: ירון ברנר
מומלצים