שתף קטע נבחר

האמנה שתחייב לפעול לשוויון מגדרי ברשויות המקומיות

להטמיע תוכניות מגדר במערכת החינוך, לקדם עסקים קטנים בבעלות נשים ולהימנע מהדרת נשים ומהפרדה בין המינים באירועים: ל-ynet נודע כי ארגוני נשים החלו להפיץ למועמדים בבחירות אמנה שבה, בין היתר, מופיעים סעיפים אלו

 

 

לקראת הבחירות המוניציפליות שייערכו בעוד כחודשיים, ארגוני נשים החלו להפיץ אמנה לשוויון מגדרי בין ראשי הרשימות המתמודדות ברשויות השונות. החותמים על האמנה, המתפרסמת לראשונה ב-ynet, מתחייבים לקדם את נושא השוויון בין גברים לנשים במגוון תחומים במסגרת כהונתם כראשי רשות או חברי מועצה. צפו בריאיון בנושא באולפן ynet.

 

במסגרת האמנה, שהיא יוזמה של קואליציית "מקומיות 2018" ועמותת כ"ן למנהיגות נשים, בשיתוף עם "מנהיגותה" ויועצת המגדר טל ברגרין, המועמד מצהיר כי "נושא השוויון המגדרי הוא אחד מהנושאים המשמעותיים בתפיסת עולמי ובכוונתי לשים אותו על סדר היום כחלק מתכנית העבודה של הרשות".

 

בתחום קידום התחומים העירוניים שמצמצמים פערים מגדריים, המועמד החותם על האמנה מתחייב להטמיע תכניות מגדר במערכת החינוך לצוותי ההוראה ולילדים; להגביר את הביטחון האישי ברשות; לבחון את התאמת התחבורה הציבורית לכלל האוכלוסייה ולשפרה; לפעול להתאמת הרשות לכל הגילאים ולכל סוגי המשפחות; להקפיד על מרחב ציבורי שמחזק עבור נשים את תחושת השייכות וקידום פעילות ונגישות לשני המגדרים בתחומי התרבות, הספורט והפנאי.

ד
"הגענו למצב שבו יש 75 מתמודדות לראשות הרשויות, כפול מאשר בבחירות הקודמות". ד"ר מזל שאול(צילום: עדי זלק וינר)

עוד מתחייב החותם לקדם עסקים קטנים מקומיים בכלל ובבעלות נשים בפרט; לפעול לתכנון הנדסי של המרחב הציבורי לכלל האוכלוסייה; למנוע הטרדות מיניות במרחב הציבורי על ידי יצירת מרחב נורמטיבי מתוקן; להימנע מתופעות של הדרת נשים והפרדה בין המינים באירועים ובמסגרות שיוזמת או מממנת הרשות; לקדם סגנון חיים בריא ומתקני ספורט לשני המינים במיקומים מותאמים; לפעול לסגירתן של דירות זנות ואזורים מועדים; ולהנגיש מידע ושירותים לאוכלוסיות מוחלשות במסגרת מרכזי מיצוי זכויות.

 

המועמד גם מתחייב לקדם "רוח של שוויון בעיר" ולפעול לכך שהכנסים, המופעים והאירועים העירוניים ישקפו מגוון, שוויון בין המינים וייצוג זהה; שאירוע יום האישה הבינלאומי יקדם פיתוח מודעות ציבורית מעודכנת לנושא; שהקהילה הלהט"בית בעיר תהיה חופשייה בקידום דעותיה ופעילותה; ושאחת לשנה יתקיים שולחן עגול פתוח לציבור שיעסוק בנושא רשות שוויונית.

 

בתחום הנהגת הרשות המועמד מתחייב למנות יועצת לקידום מעמד האישה ולתקצב את פעילותה; ליזום הכשרה מקצועית בנושא למנהלי האגפים והמחלקות וכלל עובדי הרשות המקומית; לנהל תקציב עירוני בראייה מגדרית, שמיישם התאמות תקציביות כנדרש; לדאוג לייצוג שוויוני ולשכר שווה בין גברים ונשים במוקדי קבלת ההחלטות ברשות – בתפקידים השונים, בוועדות העירוניות ובגופים ציבוריים; לעודד הורים העובדים ברשות המקומית ליישם נורמה שמאזנת בין הבית לעבודה; להקים ועדה לשוויון מגדרי כאחת מוועדות הרשות בעירייה; ולמנוע הטיה מגדרית וסטריאוטיפים בפרסומים הרשמיים של הרשות.

"להגיד לבוחרות ולבוחרים – 'זה נושא אלקטורלי, תצביעו גם בגלל הדבר הזה'". מיכל גרא-מרגליות ()
"להגיד לבוחרות ולבוחרים – 'זה נושא אלקטורלי, תצביעו גם בגלל הדבר הזה'". מיכל גרא-מרגליות

בסוף האמנה המועמדים לראשי הרשויות חותמים על הצהרה ל"טיפול אישי בהטרדות מיניות ובאלימות מינית" במסגרת כהונתם, שבה הם מתחייבים "להכריז על אפס סובלנות ברשות להטרדות מיניות"; לפעול לבירור כל תלונה על הטרדה מינית או איום על קבוצת נשים במועצה והנחיה של האחראים על הנושא לטפל בו ברגישות ובדחיפות; "לדאוג שתוגדר ממונה על הטרדות מיניות ברשות, שתהא דמות ראויה, חפה משיקולים זרים"; לקיים הכשרות בנושא לכל עובדי העירייה ושלוחותיה; ולהתערב באופן אישי במקרה של תלונה בגין אופן הטיפול של הממונה במקרה.

 

"אני יודע/ת כי 'תלונות שווא' מהוות אחוז מזערי ממכלול התלונות וכי התופעה האמיתית הינה חוסר דיווח על הטרדות מיניות. ברור לי שבתפקידי כראש מועצה אפעל על פי הבנה זו", נכתב באמנה.

 

"אחרי מהלך של שנה שבה עמלנו מאד קשה, הגענו למצב שבו יש 75 מתמודדות לראשות הרשויות, כפול מאשר בבחירות הקודמות ב-2013, שזה הישג מאוד גדול", אומרת מנכ"לית עמותת כ"ן (כוח נשים), ד"ר מזל שאול, שמתמודדת בעצמה לראשות המועצה המקומית אזור. "יחד עם זאת ברמת הרשות עצמה הטמעת החשיבה והשוויוניות המגדרית היא קלוקלת - החל מייצוג של נשים בוועדות החובה וועדות הרשות של הרשויות המקומיות, הטמעת החשיבה המגדרית בחינוך, בבטיחות וביטחון של הסביבה, רחובות מוארים ועוד".

 

"האמנה הזאת אמורה לעשות שני דברים", הסבירה באולפן ynet מיכל גרא-מרגליות, מנכ"לית שדולת הנשים, שסייעה בניסוחה. "גם להטמיע חשיבה מגדרית בתוך המדיניות וגם להגיד לבוחרות ולבוחרים – 'זה נושא אלקטורלי, תצביעו גם בגלל הדבר הזה'. זה לא פחות חשוב".

 

חברת הכנסת לשעבר יפעת קריב, שיזמה את החוק שקובע כי סיעה או רשימה שלפחות שליש מחבריה יהיו נשים תזכה לתוספת מימון של 15 אחוזים ומתמודדת לראשות עיריית הוד השרון, אמרה: "אני גאה לראות את המאבק שלי להצבת נשים בהובלת המרחב הציבורי קורם עור וגידים. נשים מהוות 51% מהאוכלוסייה ואני שמחה שהצלחנו להעלות לשיח הציבורי את נושא השוויון המגדרי".

 

למצע המלא לקידום שיוויון מגדרי ברשות: https://bit.ly/2BFW6bC

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי זלק וינר
ד"ר מזל שאול
צילום: עדי זלק וינר
מומלצים