שתף קטע נבחר

מה טוב יותר: שעון הדופק החדש של גרמין או של סונטו?

קבלו את שני הרולס-רויסים של שעוני הכושר - פיניקס 5 פלוס של גרמין וסונטו 9 בארו, שני הדגמים החדשים המובילים כיום את שוק שעוני הדופק הרב-ענפי. לקחנו את שניהם למבחן דרכים. מי טוב יותר מהשניים? התוצאות לפניכם

במקביל לעלייה המתמידה בישראל ובעולם במספר העוסקים בספורט רב-ענפי, דואגות חברות שעוני הכושר להוציא מדי מספר חודשים דגמים חדשים שמתאימים לחתכים השונים של העוסקים בספורט – מרמת המתחילים ועד למקצוענים של ממש.

 

שני הדגמים האחרונים שהוציאו לאחרונה גרמין וסונטו - שתי החברות המובילות כיום בתחום שעוני הכושר - נחשבים לרולס-רויס של שעוני הכושר, לא פחות. סונטו 9 בארו החדש מחליף את דגם הספארטן המיתולוגי עם מספר חידושים מעניינים שנוספו לו, והפיניקס 5 פלוס של גארמין משדרג את סדרת הפיניקס המוכרת עם שורת חידושים משלו. בחודשיים האחרונים יצאנו לשטח עם שני השעונים, והנה התרשמותנו:

 

גרמין פיניקס 5 פלוס

מדובר בעדכון לשעון הדגל של החברה שיצא לראשונה לפני כשנה וחצי. הדגם המשודרג של גרמין שומר על חזותו הכבדה והגברית גם בדגמים החדשים עם מראה מתכתי מרשים, רצועת יד שניתנת לשליפה בקליק וללא צורך בהברגה וחמישה כפתורי מתכת נוחים מאוד לשימוש. 86 גרם שוקל השעון (76 גרם שוקל הדגם שעשוי טיטניום), בהחלט משקל שמורגש על היד בזמן הפעילות הגופנית.

 

אבל נראה שיש הצדקה למשקל. הדגם החדש של גרמין מכיל הרבה פונקציות חדשות ושלל רב של ענפי ספורט אותם יכול השעון לנטר ולמדוד. אחד החידושים העיקריים של השעון – מדידה של רמת החמצן בדם (SpO2). תוצאות מדידה זו יכולות לתת אינדיקציה טובה על מצב הלב של הנבדק ומידת הכושר הגופני שלו. סטורציה תקינה היא מצב שבו המכשיר מראה רמת חמצן בדם של בין 100%-95%. ככל שהתוצאה גבוהה יותר – יכולת הפעילות הגופנית של הנבדק ארוכה יותר.

שעון דופק (צילום: יח
המוסיקה כבר בפנים. גרמין פיניקס 5 פלוס
 

חידוש נוסף הוא נגן המוסיקה המובנה עם נפח אחסון של 3 ג'יגה. זה אומר שאפשר להניח בצד את הטלפון החכם או את נגן ה-MP3, לחבר אוזניות בלוטות' לשעון ולהאזין באימון למוסיקה האהובה עליכם, שהטענתם מבעוד מועד לשעון.

 

הדגם החדש של גרמין גם כולל מפות טופוגרפיות צבעוניות, ממש כמו באפליקציות המקצועיות, וניתן לנווט איתן ולקרוא את השטח הטופוגרפי לפני ובמהלך הפעילות הספורטיבית, רק על גבי השעון. נוח לעיניים זה לא ממש, אבל חוסך לקחת אתכם את הטלפון הנייד לשטח.

 

גם הסוללה קיבלה בדגם החדש שדרוג. 20 ימי עבודה רגילים היא תשרוד ללא הטענה. כמובן שתצטרכו להטעין את השעון לעיתים תכופות יותר אם השתמשתם בשעון בפעילות ספורטיבית בשילוב עם GPS. משתמשים יכולים גם לנצל את מצב החיסכון בחשמל  כדי להאריך את חיי הסוללה.

 

ואגב GPS, הדגם החדש של גרמין מתממשק עם שלוש מערכות לוויין, להבדיל משניים בדגמים ישנים יותר, כך שגם באיזורים מאותגרי קליטה יימצא תמיד חיבור ל-GPS.

 

פונקציה חדשה נוספת היא הלייב טרק והגרופ טראק, שמאפשרות לעקוב אחרי בעל השעון מרחוק ולשלוח מיקום מדויק שלו בלייב. מי צריך דבר כזה? בעיקר אנשים שמתאמנים בקבוצות, כך שבזמן אמת חבריהם לאימונים יכולים לדעת איפה הם ובמקרה הצורך לאתרם או להתחבר איתם בשטח.

 

רוצים למקם תמונה אישית שלכם או של הילדים כרקע לשעון? גם את זה ניתן לבצע בדגם החדש של גרמין, דרך אפליקציה נפרדת, קלה לתפעול ויעילה.

 

מעבר לחידושים אלו, הפיניקס 5 פלוס של גרמין מציע את כל הפונקציות המוכרות מהדגמים הקודמים – בין השאר ניתוח מדויק של שעות השינה שלכם על פי עומק השינה, מדידה יומית של צעדים וקלוריות שהגוף מוציא, התממשקות מוחלטת עם הטלפון הנייד שכוללת מענה לשיחות דרך השעון, מענה עם הודעות טקסט קבועות מראש להודעות, קריאת מיילים והודעות ועוד, מדידת דופק מכף היד, ללא צורך ברצועת חזה, ייעוץ כושר אישי על פי נתוני המשתמש ואף המלצות למהירות בכל אתגר ספורטיבי של בעל השעון, על פי נתוניו.

 

  • מחיר: מ-3,639 שקל

 

 

סונטו 9 בארו

כאן מדובר בדגם עדכני לשעון הדגל של החברה - דגם הספרטן אולטרה. השינויים פה פחות מנצנצים מהמהפך שעבר על הדגם החדש של גרמין, אבל ספורטאי הקצה שמכורים למותג יעריכו אותם.

 

תחילה לחיצוניות – קשה להבדיל בין הדגם החדש והספרטן אולטרה. הם נראים כמעט זהים - מבנה קשיח אך אלגנטי ו-3 כפתורי תפעול (גדולים במעט בדגם החדש) עם מגע רך ונעים. הדגם החדש מתגאה בזכוכית קריסטל ספיר חסינה לשריטות. ההבדל העיקרי כמובן נמצא בגב השעון החדש, שמצויד בחיישני מדידת דופק מפרק כף היד.

שעון דופק (צילום: יח
120 שעות פעולה עם GPS ללא הטענה. סונטו 9 בארו
 

אחד החידושים המעניינים בדגם החדש שאנשי סונטו מתגאים בו יותר מכל קשור לחיי הסוללה של השעון. בחברה מצהירים שניתן להשתמש בשעון בזמן פעילות הכוללת GPS בין 25 ל-120 שעות. זאת בעזרת מערכת מתקדמת לניהול חיי הסוללה הכוללת שלושה מצבי פעולה של ה-GPS שניתן לעבור ביניהם אם מבחינים שהסוללה מתרוקנת מהר מדי בזמן האימון.

 

בנוסף לכך, השעון – על בסיס שעות האימון הקבועות שלך – יתריע יום לפני הפעילות המתוכננת שכדאי להטעין אותו כדי שישרוד את יום האימונים. ללא שימוש בתכונת ה-GPS, יחזיק השעון 14 ימים ללא טעינה, 7 ימים ללא טעינה כשהוא ממומשק לטלפון הנייד ולמצב מעקב 24/7 וכאמור 25-120 שעות עם GPS.

 

חידוש נוסף ביחס לדגם הקודם – הדגם החדש יודע לעקוב אחר תנועותיו של בעל השעון 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, כולל דופק. אלא שלמרות זאת, את נתוני הדופק הרציף לא תוכלו לראות באפליקציה, והם ישארו רק בשעון.

 

סונטו , בניגוד לגרמין, כולל גם מסך מגע מעולה שמקצר תהליכים והופך את הדפדוף בין המסכים לקל ונגיש יותר. עם זאת, כשהאצבעות לחות מזיעה, מסך המגע לא תמיד עובד ביעילות.

 

כמו לדגם החדש של גרמין, גם כאן תמצאו אינספור מצבי אימון – 80 אימונים שונים ליתר דיוק, שניתן לבנות ולהתאים את המסכים של כל אחד מהם באפליקציה בצורה ובנראות שמתאימה לכם.

 

השעון גם כולל חיישן ברומטרי למעקב אחרי שינויי גובה וניטור תנאי מזג אוויר כגון טמפרטורה וסערה מתקרבת.

 

שתי אפליקציות נדרשות כדי ליהנות מכל היתרונות של השעון - אפליקציית Suunto App על מנת לשתף את הפעילות שלכם ומערכת Movescount עבור הגדרת פונקציות מתקדמות בשעון כמו מסלולי ניווט חדשים ועוד. למה שתיים? ככה. בסונטו מבטיחים שתוך זמן קצר יאחדו את כל הפונקציות לאפליקציה אחת.

 

  • מחיר: מ-2,990 שקל

 

 

השורה התחתונה:

אז מי טוב יותר, אתם שואלים? הנה כמה נקודות למחשבה. ההחלטה שלכם.

 

  • חיי סוללה: זוהי עיקר גאוותו של הדגם החדש של סונטו. אז נכון, אולי אפשר לרוץ עם הספרטן במשך 120 שעות רצוף, אבל בשימוש היומיומי, כשהשעון עוקב אחרי הפעילות שלך ומתממשק לטלפון הנייד על הודעותיו והתרעותיו – דווקא גרמין מנצחים עם זמן סוללה של 20 יום, לעומת 14 יום של סונטו.

 

  • דיוק ה-GPS: קשה לבחון באמת את רמת הדיוק של שני השעונים באמצעים העומדים לרשותנו. מה שכן, גרמין מצהיר שהוא מתממשק עם שלוש מערכות לווין שונות – GPS, גלונס וגלילאו. סונטו משתמש רק בשתיים. הגיוני שככל שיש כיסוי ליותר לוויינים – מתקבלים נתונים מדויקים יותר.

 

  • מוסיקה: בדגם החדש של גרמין תוכלו לאחסן עד 500 שירים ולהאזין להם עם אוזניות בלוטות'. בסונטו זה לא קיים.

 

  • מפות: כן, השעון של סונטו מיועד למשוגעים האמיתיים לספורט, ועדיין – הדגם החדש של גרמין מציג את המפות הטופוגרפיות בצבע מלא עם יכולת ניווט דומה שיש לאפליקציות המקצועיות. בדגם של סונטו הפירוט והפרטים נופלים מאלו של הדגם המתחרה.

 

  • שינוי שעה בחו"ל: לי זה הפריע, יכול להיות שלאחרים לא. כשנסעתי עם הסונטו לאירופה, כדי להתאים את השעה לשעון המקומי, נדרשתי לעשות את הכיוונון באופן ידני. הגרמין עושה זאת בעצמו דרך חיבור הבלוטות' לטלפון או דרך רשת ה-GPS.

 

  • מסך: לסונטו מסך מגע שעובד נהדר בזמן שבגרמין העדיפו ללכת על מסך רגיל. הבעיה היחידה – בזמן ריצה, כשהאצבעות מעט מזיעות, מסך המגע לא תמיד נשמע לאצבעות הלחות.

 

ולמה השרירים נתפסים אחרי ריצה?

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
בדקנו - מי טוב יותר? הדגם החדש של גרמין או של סונטו?
צילום: יח"צ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים