שתף קטע נבחר

הלחמניות המשוגעות של גיא גמזו

מתפקעות משמנת חמוצה ודג מלוח, מפוצצות בבשר בקר מפורק בבישול ארוך, ואפשר גם במילוי מתוק של שוקולד, קצפת ואוכמניות. השף גיא גמזו ממציא מחדש את הלחמניות הממולאות ומשיק את המזנון המדובר NUNUNU DIRTY DINING. לכבוד הפתיחה, הלחמניות יימכרו רק היום ב־10 שקלים בלבד

לפני שהחליט לפתוח מזנון שמיועד רק להן, השף גיא גמזו בדק את השטח הרבה מאוד זמן עם לחמניות החלב המטורפות שלו. הוא הסתובב איתן בפסטיבלי אוכל שונים ברחבי הארץ, חשף אותן בפני בליינים בעלי טעמים מגוונים, ורק כאשר התגובות היו טובות ממש והוא היה שבע רצון מהתוצאה, הוא החליט לחנוך את NUNUNU DIRTY DINING ("אכילה מלוכלכת") — מזנון שיגיש אך ורק לחמניות חלב, מלוחות ומתוקות, ובעיקר משוגעות.

 

"בכל פסטיבל אוכל שאליו הגעתי עם דוכן הלחמניות, הן הפכו להיות הדבר הכי מבוקש, עם תורים גדולים", אומר גמזו, שלפני שנה וחצי הכניס אותן גם למסעדת ARIA שבבעלותו, כדי לבדוק את השטח. הוא החל להגיש את הלחמניות בקומת הבר של המסעדה, "והן הפכו להיות הלהיט של המקום. מכל הארץ היו באים אנשים לטעום אותן. בפעמים הראשונות הגשנו אותן במילוי של שרימפס עם קרם לימון יפני ושל בשר מפורק".

 

צילום: גל זהבי

 

אגב, כל הרעיון בכלל נולד בזכות לחמניות הבשר המפורק של דולי, סבתא של אשתו. "מקורן של לחמניות החלב בארצות־הברית, ודולי, סבתא של אשתי שמתגוררת במיין, מכינה אותן מדי יום שישי במילוי קבוע של בשר מפורק בבישול ארוך. מדובר בשילוב שאי־אפשר להפסיק לאכול אותו", הוא מספר, ומגלה ששם התאהב בקונספט. "מיקס מושלם שאני לא יכול לתאר - המרקם של הלחמנייה, הבשר הרך והטעמים העזים השתלבו למנה שהיא פשוט גן עדן בפה".

 

גמזו הבין שהוא חייב להביא את השילוב הזה לישראל, והחל לעשות ניסויים במטבחו הפרטי ליצירת הלחמנייה המושלמת. אחרי אינספור שעות של ערבולי קמח, חמאה, חלב ומאות דוגמאות שנזרקו לפח, הצליח גמזו להגיע ללחמנייה המושלמת. כזו שהיא לא "כבדה" מדי, לא דחוסה מדי, לא מלוחה מדי, לא מתוקה מדי, "נמסה בפה ובעלת מרקם של ענן". בטעמיה, הלחמנייה מזכירה שילוב של בריוש וחלה מתוקה; היא אוורירית במיוחד וצרובה עד להזהבה בחמאה מזוקקת ומתאימה למילויים מלוחים ומתוקים כאחד.

 

שילוב של בריוש וחלה מתוקה. השף גיא גמזו והלחמניות שהמציא | צילום: גל זהבי

 

אחרי שהלחמניות תפסו תאוצה בקרב אורחי הבר ב־ARIA, המציא גמזו מנת ספיישל לקראת יום העצמאות האמריקאי, ויצר לחמניית חלב במילוי מק & צ'יז, בלי לנחש שהיא תהפוך להיות אחת הלחמניות הנמכרות ביותר. מכאן הלחמניות התחילו לעוף, עד שבפסטיבל TLV EAT האחרון, התור בדוכן הלחמניות של גמזו הוכרז כארוך ביותר במתחם.

 

היום, כאמור, אחרי כל ההכנות הללו, הוא סוף־סוף פותח את NUNUNU DIRTY DINING, שבו יגיש כמה סוגי לחמניות ובהן לחמניית אמסטרדם: שמנת של פעם, בצל מוחמץ ודג הרינג שלם, 42 שקל. לחמניית בקר מפורק: חזה בקר מבושל אמריקן־סטייל, 40 שקל. לחמניית מאק & צ'יז: גלגלי פסטה ורוטב צ'דר, 35 שקל. לחמניית קינוח צ'ייז־קייק פילדלפיה: קרים־צ'יז עם רוטב אוכמניות חמצמץ, 26 שקל.

 

לצד הלחמניות יוגשו גם מגוון תוספות מהמטבח האמריקאי כמו צ'יפס, טבעות בצל, כדורי גבינה, סלט קולסלאו וסלט עלים, עם שתייה קלה במילוי חופשי, כמיטב המסורת האמריקאית.

 

לרגל פתיחת המקום, מחיר הלחמניות — היום בלבד — יעמוד על 10 שקלים, בשעות 12:00־20:00 או עד גמר המלאי.

 

NUNUNU, הרצל 16, תל־אביב

פורסם לראשונה 27.08.18, 20:42

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים