שתף קטע נבחר

הערכה במשטרה: בתי הבושת גלגלו כ-320 אלף שקל ביום

סגן ניצב אודי לוי, ראש מפלג מודיעין בימ"ר ירושלים, מספר שלאחר מעצר הנשים הם התוודעו להיקף העבודה של רשת בתי הבושת. "הנשים עבדו כל השבוע, 10-8 לקוחות ביום. הסיפור בפרשיה הזו הוא נושא היבוא, ההברחה של הנשים, ההיררכיה והשיטתיות"

 

 

"הנשים האלו עבדו בכל ימות השבוע, היקפים של 10-8 לקוחות ביום, לפעמים אפילו יותר. על פי החישוב שאנחנו עורכים ולפי העדויות, עסק כזה יכול לגלגל 320 אלף שקל ביום, לפחות באותה רשת שאנחנו טיפלנו בה". סגן ניצב אודי לוי, ראש מפלג מודיעין בימ"ר ירושלים, התראיין היום (ד') לאולפן ynet והתייחס לרשת הזנות שנחשפה אתמול, שפעלה בכמה ערים בארץ. החשודים בהפעלת הרשת הם אישה ובן זוגה.

 

"לפני כחודשיים התקבל מידע על בחורה שהגיעה לנתב"ג ודיברה על כך שהיא הייתה מיועדת להגיע לעבודה בזנות בירושלים", מספר סנ"צ לוי איך התחילה החקירה. "במסגרת התחקור שלה היא הפלילה גם את החשודים העיקריים, בני זוג ובנם, שהביאו אותה לארץ והיו שותפים לכל התהליך, ככה בעצם התחילה החקירה הסמויה ואתמול עברנו למישור הגלוי. הסיפור מאחורי הפרשיה הזאת הוא בעצם כל נושא היבוא, ההברחה של אותן בנות, ההיררכיה והשיטתיות שיש בסיפור הזה, כל ההיבט הכלכלי וההיקפים. ראינו איך הדברים פועלים".

 

פשיטה של משטרה על בית בושת (צילום: משטרת ישראל)
הפשיטה של המשטרה על אחד מבתי הבושת(צילום: משטרת ישראל)

פשיטה של משטרה על בית בושת (צילום: משטרת ישראל)
(צילום: משטרת ישראל)

חשודות בהפעלת בית בושת סחר בנשים (צילום: אלכס קולומויסקי)
(צילום: אלכס קולומויסקי)

לדברי סנ"צ לוי, "בחודשי הקיץ יש לא מעט אנשים שעוברים בנתב"ג ואנחנו בהחלט יודעים לזהות מי בא לתיירות ומי בא לדברים שהם פליליים. כאן המקום להגיד שמייד עם קבלת ההודעה שיש אישה שהייעוד שלה היה למטרת זנות, אז נכנסנו לעניינים. אותו הדבר גם עם בחורות אחרות שהצלחנו להתחקות אחריהן. הפרופיל של אותן בחורות הוא המדינות שמהן הן מגיעות, אפשר להבחין שזה למטרה פלילית כזו או אחרת. הבנות שעצרנו ידעו בדיוק מה ייעודן, רק לא ידעו היכן יעבדו או מה ההיקף, איזה תנאי העסקה. אני יכול להגיד שאותה מדאם ידעה לנייד את הבחורות כדי לשמר את אותם בתי בושת, ליצור בהם כל הזמן פנים חדשות, הם נעו בין הצפון לדרום, מרכז, וירושלים כמובן".

 

עורכת הדין ניצן כהנא, מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר ונשים ובזנות, אומרת שבניגוד להצהרת המדינה שהיא מיגרה את הסחר בנשים, המצב בארץ קשה מאוד. "טוב למדינת ישראל להגיד שהיא מיגרה את הסחר בנשים. לצערנו הדבר הזה גדל משנה לשנה, קורית פה תופעה מחרידה מתחת לאף שלנו, ברשת שנתפסה אתמול היו  בתי בושת ברחביה בירושלים, בחיפה, במקומות שלא מדמיינים בכלל שיש בהם זנות. יש כיום הרבה יותר סחר בנשים בישראל וככל שהתופעה הזו תמשיך להתרחב, ודאי שנראה עוד ועוד רשתות כאלה שנתפסות".

 

לגבי מיגור הזנות בישראל אמרה עו"ד כהנא: "קודם כל יש לנו אחריות לעשות כל מה שניתן כדי לצמצם את זה כמה שיותר. המשימה שלנו כחברה היא למנוע את הכניסה של הדור הבא לזנות. נפטרנו מכל כך הרבה תופעות והתקדמנו, אז אולי אפשר באמת להפסיק להתייחס לזה כמשהו מובן מאליו שיש זנות בעולם".

 

הפרשה של רשת בתי הבושת,  שזכתה לכינוי "חוצה גבולות", נחקרה בשיתוף פעולה עם רשות מעבר הגבולות בנתב"ג, והחלה כאמור בעקבות מידע שהתקבל בחודש יוני. על פי החשד, הנשים הגיעו יחד עם גברים והציגו את עצמן כבנות זוגן - אך למעשה הוברחו לטובת עיסוק בזנות.

 

על פי החשד, הנשים אותרו באינטרנט באמצעות הצעות עבודה בישראל המיועדות לצעירות, ועם השארת פרטיהן נוצר עמן הקשר. אלו שאותרו ונמצאו "מתאימות", תודרכו על-ידי מנהלת הרשת, שעל פי החשד דאגה לשלוח איש קשר מישראל שפגש אותן בחו"ל וחזר עמן לישראל. מעצרה של מנהלת הרשת הוארך בשמונה ימים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משטרת ישראל
הפשיטה על אחד מבתי הבושת
צילום: משטרת ישראל
מומלצים