שתף קטע נבחר

מאבדים סמכות: הקשר בין חינוך לאלימות כלפי מורים

הכלה מלאה או הצבת גבולות? כיצד היחס של הורים כלפי ילדיהם משפיע על יחסם של הילדים כלפי המורים שלהם והאם הגיע הזמן לעשות חשבון נפש בכל הקשור לחינוך - מבית ומבית הספר. לרגל פתיחת שנת הלימודים שידור מיוחד על האלימות כלפי מורים בישראל

בשיתוף ארגון המורים

 

 

מיליוני ילדים מתחילים היום את שנת הלימודים שלהם, מי לכיתה א' בהתרגשות גדולה, מי מסיים השנה י"ב וכל מי שצפויות לו עוד כמה שנים. אבל לא רק התלמידים חוזרים היום לספסל הלימודים, גם המורים מתחילה שנה חדשה, חלקם עם תמידים חדשים, אחרים עם הכיתה המוכרת - ועם כל ההתרגשות הגדולה והשמחה, יש למערכת החינוך גם לא מעט בעיות שאיתן היא מתמודדת. העיקרית בהן היא האלימות נגד המורים.

 

לרגל שנת הלימודים החדשה, נערך יום שידורים מיוחד בשיתוף ynet וארגון המורים, כשהפאנל הראשון באולפן ynet עוסק במעמדו של המורה בסביבה אלימה. האורחים באולפן הם: פרופ' עמוס רולידר, מומחה לניתוח וטיפול התנהגותי בילדים, ד"ר ניצב משנה בדימוס סוזי בן ברוך, לשעבר קצינת נוער ארצית במשטרת ישראל, יהודית ביטון, מנהלת מקיף ד' באשדוד, ושרון אסייג, מורה וחבר בנשיאות ארגון המורים.

 

הדיון עוסק במעמדו של המורה, ביכולות של הנהלת בית הספר ובתפקידם של ההורים והתלמידים - כיצד עלולה לתרום התנהגותם של הורים לתלמידים לאלימות כלפי המורים, האם הנהלת בית הספר עושה כל מה שיכולתה, מה מקומם של ההורים בחינוך מול מקומה של מערכת החינוך בישראל ומה צריך לעשות כדי שהאלימות כלפי המורים תיעלם. צפו בדיון.

 

בשיתוף ארגון המורים

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כיצד מפסיקים את האלימות כלפי מורים ובכלל?
צילום: shutterstock
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים