שתף קטע נבחר

שלושה קינוחים לארוחת חג

משאירים מקום לקינוח: עוגת דבש עם תאנים וצנוברים, טראפלס שוקולד ופקאן סיני וגם פבלובה - שלושה קינוחים שכיף לפתוח איתם את השנה החדשה

 

עוגת דבש עם תאנים וצנוברים

המצרכים (ל-2 עוגות אינגליש קייק או 3 עוגות בקוטר 18 ס"מ):

לעוגת דבש -

1/4 2 כוסות (335 גר') קמח

4 כפיות (12 גר') סודה לשתייה

1/2 כף (5 גר') קקאו

קמצוץ ציפורן

קמצוץ קינמון טחון

100 גר' ריבה תות או משמש

1/2 כוס (150 גר') דבש

1/4 1 (250 גר') סוכר

3/4 כוס (225 גר') שמן

185 מ"ל מים

3 ביצים (185 גר')

 

לקישוט - 

נאפז' (אפשר למצוא בחנויות אפייה וקונדיטוריה)

חופן תאנים טריות

חופן צנוברים

   (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוגה - שוקלים את כל החומרים היבשים ומסננים לקערה, מניחים בצד עד לשימוש.
  2. בקערת המיקסר מערבבים בעזרת מטרפה את הריבה, הדבש והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  3. בסיר בינוני מערבבים את השמן והמים (חשוב שהתערובת לא תהיה חמה מידי), יוצקים לקערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם הומוגני.
  4. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. יוצקים את התערובת לתבניות, עד 2 ס"מ לפני השוליים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות בין 40-30 דקות.
  5. מרכיבים את העוגה - לאחר שהעוגה התקררה מיישרים אותה במידת הצורך, מסדרים מעל את פרוסות התאנים, מברישים בנאפז' ומקשטים בצנוברים.

 

פבלובה

המצרכים

לפבלובה -

2 חלבונים (100 גר') חלבון

1/2 כוס (100 גר') סוכר

100 גר' אבקת סוכר מנופה

1 כף (10 גר') קורנפלור

לקצפת - 

500 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת פרווה (אין צורך בהוספת סוכר)

פירות לקישוט -

מנגו

תאנים

ענבים

מלון

   (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. בקערת המיקסר מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל קצף יציב.
  2. מקפלים ידנית בעזרת מרית את אבקת הסוכר והקורנפלור עד לקבלת מרקם הומוגני. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק באורך שבין 15-12 מ''מ.
  3. על נייר אפייה מציירים עיגול בקוטר 22-20 ס"מ, מזלפים ספירלה או נשיקות גדולות. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-90 מעלות במשך כשעתיים. מקררים, ומניחים על צלחת הגשה.
  4. מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת לקצפת אחידה, מניחים בשק זילוף ומזלפים על המרנג.
  5. הגשה - חותכים את הפירות לרבעים, לקוביות או לכל צורה אחרת, מסדרים על הקצפת ומגישים מיד.

  

טראפלס שוקולד ופקאן סיני

המצרכים -

1/2 קופסה (170 גר') שמנת 42% מחוממת קלות (שימו לב: חשוב שלא להביא אותה לרתיחה)

3 כפות דבש

300 גר' שוקולד מריר 60%

65 גר' חמאה

40 גר' ברנדי

1 כפית שטוחה קינמון טחון

45 גר' פקאן סיני שבור או קצוץ גס

 

לציפוי -

אבקת קקאו

   (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מביאים את השמנת והדבש לרתיחה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרו, יוצקים מעל את תערובת הדבש ומערבבים היטב.
  3. מקררים את התערובת לטמפרטורה של 40 מעלות, מוסיפים את החמאה, הברנדי והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הפקאן הקצוץ, מערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת למסגרת או התבנית, ומעבירים למקרר עד להתקשות.
  5. כשהתערובת מתקשה לגמרי, חותכים את התערובת לריבועים, מצפים בקקאו ומגישים.

 

כלים: "גולף & קו"

מתכונים ועוגות: שף ערן שוורצברד, "בולנז'רי 96"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
חגיגית: עוגת דבש עם תאנים וצנוברים
צילום: אלון מסיקה
מומלצים