שתף קטע נבחר

סלט עלים עם דבש לראש השנה

מתכון לסלט עלים מתקתק עם עשבי תיבול שמתאים לשולחן החג

סלט עלים עם דבש, טימין ובזיליקום

המרכיבים (ל-4 מנות, אפשר להכפיל ולשלש את הכמויות בהתאם לכמות האורחים כמובן):

1/2 2 כפיות שמן זית

8 שיני שום, קצוצות דק

1 כפית שקדים קצוצים

1 כפית טימין טרי קצוץ

1/2 2 כפיות מיץ לימון טבעי

1 כף דבש טהור

1/4 כפית מלח

6 כוסות עלים (סוגי חסה מאיזה סוג שתבחרו)

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

1 כוס עגבניות שרי מנומרות, חתוכות לחצאים

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אופן ההכנה: 
  1. על מחבת משומנת בשמן זית צורבים את השום בחום בינוני-גבוה למשך 3 דקות או עד שהשום מזהיב, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוציאים את השום ושומרים בצד.
  2. מכינים את הרוטב - יוצקים את שמן הזית לקערה גבוהה ועמוקה. מוסיפים שקדים, טימין, מיץ לימון, דבש ומלח ומערבבים בעזרת מערבל מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים את העלים עם הפטרוזיליה והבזיליקום, ויוצקים מעל את הרוטב.
  4. מחלקים את הסלט לארבע מנות שוות בקעריות, מפזרים מעל את העגבניות ואת השום באופן אחיד ומגישים.  

 

מטבל חרדל ודבש

המרכיבים:

1/2 כוס מיונז

2 כפות חרדל

3 כפות דבש

1/4 כפית פלפל שחור (אפשר פחות, אם אתם מפחדים מחריף)

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים, ומעבירים לקעריות קטנות.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סלט לראש השנה
צילום: shutterstock
מומלצים