שתף קטע נבחר

מתכון של שיש-קבב עוף בדבש

מי אמר שחייבים לאכול עוף בתנור בארוחת החג? מתכון חגיגי של שיפודי עוף בדבש ולימון עם מנגו טרי

שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/2 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ

2 כפיות קליפת לימון מגורדת

4 שיני שום קצוצות

1 כף רוטב צ'ילי-שום מתוק

1/4 כפית מלח

3 כפיות שמן זית

2 כפיות מיץ לימון טבעי

1 כף דבש

2 מנגו, קלופים וחתוכים לאורך

אבקת צ'ילי לקישוט (לא חובה)

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את קוביות העוף עם קליפות הלימון, רוטב הצ'ילי והמלח ומשפדים על 8 שיפודים.
  2. מושחים את קוביות העוף בשמן זית, וצורבים על מחבת צלייה או בגריל במשך 4 דקות על כל צד או עד שהם מוכנים.
  3. יוצקים את מיץ הלימון והדבש לקערה קטנה ומערבבים היטב.
  4. הגשה - מסדרים את השיפודים ואת חתיכות המנגו על צלחת, ויוצקים מעל את תערובת הדבש והלימון. מוסיפים את אבקת הצ'ילי ומגישים.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ולמנה עיקרית: שיפודי עוף בדבש
צילום: shutterstock
מומלצים