שתף קטע נבחר

עונש ההשעיה בוטל, איחוד האמירויות אישרה לישראל להתחרות עם הדגל

פרסום ראשון: תחרות הג'ודו תשוב לנסיכות מהמפרץ הפרסי לאחר שהודיעה כי תאפשר לספורטאים ישראלים להופיע עם סמלי המדינה ולנגן את ההמנון במקרה של זכייה במדליית זהב. יו"ר האיגוד משה פונטי: "אני שמח, מאושר וגאה". לחץ מופעל על תוניסיה לבצע מהלך דומה



איגוד הג'ודו העולמי (IJF) הודיע היום (שני) כי יחזיר את תחרויות הגראנד סלאם לאבו דאבי, בירת איחוד האמירויות, לאחר שהמדינה התחייבה לאפשר לספורטאים ישראלים להשתתף עם סמלי המדינה ולנגן את ההימנון במקרה של זכייה במדליית הזהב. כעת מופעל לחץ על תוניסיה לבצע מהלך דומה.

 

כזכור, ביולי האחרון הודיע מריוס ויזר, נשיא האיגוד העולמי, כי הוא מבטל את התחרויות בתוניסיה ובאבו דאבי בגלל אפליה בספורט: "על פי ניסיונות משנים קודמות וניסיון לנקוט עמדה תקיפה וקונסטרוקטיבית במאבק נגד אפליה בספורט, איגוד הג'ודו משעה את אבו דאבי ותוניסיה מאירוח התחרויות".

 

משלחת ישראל לאחר חזרתה מאבו דאבי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
משלחת ישראל לאחר חזרתה מאבו דאבי(צילום: אורן אהרוני)

 

היום פירסם איגוד הג'ודו העולמי כי איחוד האמירויות נכנעה ללחצים הרבים שהופעלו עליה ותאפשר את הופעת המשלחת הישראלית עם סמלי המדינה ותנגן את ההמנון במקרה של זכייה במדליית הזהב.

 

"ההחלטה ההיסטורית תאפשר לכל האומות, כולל ישראל, להציג את הסמלים וההמנון הלאומיים שלהן", נכתב בהודעה הרשמית, "האיגוד העולמי מצדיע למאמצים של איחוד האמירויות על הצעד הגדול קדימה בקידום היחסים לשלום בין כל מדינות העולם. יחד עם השותפים שלנו מאיחוד האמירויות, IJF נשאר מחוייב למאבק נגד כל אפליה בספורט ולהשתמש בספורט ככלי לפיוס ולקידום השלום בעולם".

 

מריוס ויזר, יו"ר איגוד הג'ודו העולמי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מריוס ויזר, יו"ר איגוד הג'ודו העולמי(צילום: אורן אהרוני)

 

יש לציין שבשנים האחרונות פועל ויזר על מנת לאפשר לישראלים השתתפות בשתי התחרויות האלו מבלי לסבול מאפליה בכל הנוגע להופעה עם סמלי המדינה והשמעת ההמנון במקרה של זכיות במדליית זהב. בשנה שעברה זכה טל פליקר במדליית הזהב באבו דאבי, אבל דגל ישראל לא הונף במקום ובמקום זאת הונף דגל איגוד הג'ודו העולמי. פליקר נאלץ בשעתו לעמוד על הפודיום ולשיר את התקווה לבדו.

 

פליקר. כבר לא ישיר את "התקווה" לבדו (צילום: איגוד הג'ודו) (צילום: איגוד הג'ודו)
פליקר. כבר לא ישיר את "התקווה" לבדו(צילום: איגוד הג'ודו)

 

מאז אותו אירוע נעשו מאמצים לשים קץ לתופעה. שרת הספורט מירי רגב שלחה לוויזר מכתבים בנושא והשניים אף נפגשו מספר פעמים. "הופתעתי לשמוע כי חברי המשלחת הישראלית לא יוכלו להתחרות עם סממני הזהות של מדינתם", כתבה לו השרה, "דרישה זו חוצה את גבולות המנדט של איגודי הספורט הבינלאומיים, שעיקרו הוא לבעוט את הפוליטיקה מחוץ למגרשי הספורט ולחזק את הספורט כגורם המחבר ומגשר בין עמים, תרבויות ומדינות".

 

יו"ר איגוד הג'ודו הישראלי, משה פונטי, בירך על ההחלטה: "ויזר הוכיח שהוא ידיד אמת של האיגוד הישראלי וכי הוא לא חושש לנקוט צעדים מרחיקי לכת לטובת הספורט. מגיעה גם תודה לאיחוד האמירויות, שהראו שאפשר לעשות צעדים אמיצים והוכיחו כי הספורט יכול לקרב בין אנשים".

 

ויזר ופונטי עם נציגי אבו דאבי (צילום: איגוד הג'ודו העולמי) (צילום: איגוד הג'ודו העולמי)
ויזר ופונטי עם נציגי אבו דאבי(צילום: איגוד הג'ודו העולמי)

 

בנוסף הודה פונטי לרגב: "שרת הספורט עשתה פעולות רבות מאחורי הקלעים כדי שנוכל לשאת את הדגל שלנו בגאווה. אני שמח שהיא עזרה לנו כדי שנוכל להתחרות בתנאים שווים. פעלנו במשך תקופה ארוכה, מעל לשנתיים, כדי להגיע להישג הזה. הסכמתי לספוג ביקורות כי ידעתי שלטווח ארוך, בעזרת ערוצים שקטים, נוכל לשאת את דגל ישראל בכל מקום. אני שמח, מאושר וגאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איגוד הג'ודו הישראלי
נבחרת הג'ודו באבו דאבי
צילום: איגוד הג'ודו הישראלי
מומלצים