שתף קטע נבחר

"עוד חמש דקות": כשהילדים מתקשים לקום

השנה התחילה ואיתה הקושי לקום בבוקר. במקום מאבקי כוחות מתישים, כדאי לתכנן עם הילדים ערב קודם איך יראה הבוקר שלכם. נשמע טוב מדי? כדאי לנסות בבית. אולי גם תספיקו לשתות קפה בשקט

 

משפטים שילדים אומרים בבוקר:

 

 

כמו אצל מבוגרים, גם אצל הילדים יש כאלה שהם טיפוסים של בוקר ויש כאלו שמנסים "לגנוב" עוד כמה דקות במיטה. הזמן הכי לחוץ ומתוח בבוקר של כל הורה, הוא בהתארגנות הבוקר. לעיתים מדובר בדקה של עיכוב שעושה את הבדל בין יום שיכול להתחלף ולהתחיל ברגל שמאל במקום ברגל ימין.

 

דווקא ברגעים שאנחנו הכי טרודים, ממהרים או עסוקים הם מחליטים לקחת את הזמן. מה עושים עם זה?  

 

1. הכנה מוקדמת

להתחיל את התארגנות הבוקר כבר ערב לפני ואני לא מתכוונת להכין רק בגדים נעלים מראש, אלא לרתום את הילדים למשימות אשר יסייעו לכל ילדי הבית, לדוגמה: "אתה אחראי שכל בני הבית יצחצחו שיניים", "את אחראית להזכיר רבע שעה לפני שצריך לצאת מהבית", "אתה אחראי לוודא שכולם מאורגנים בזמן" וכו'.

 

2. "עוד חמש דקות"

הילד מתקשה לקום: קודם כל חשוב שתשימו לב שהוא ישן מספיק מוקדם ומקבל את שעות השינה להם הוא זקוק. העירו אותו קצת לפני ותתנו לו עוד קצת זמן לנמנם במיטה. הציעו לו את האופציה - "בוקר טוב רוצה עוד חמש דקות?" צאו מהחדר וחזרו שוב אחרי כמה דקות. אם הילד אומר - "אין לי כוח לקום". תענו לו בהבנה ואמפתיה - "אני יודעת שמאוד קשה לך לקום והיית רוצה להמשיך לישון אבל אנחנו חייבים להגיע בזמן לגן/בית ספר". גילוי אמפתיה יסייע בתהליך.

 

אין כוח (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אין כוח(צילום: shutterstock)

3. עמדו בזמנים

העירו את ילדיכם רק לאחר שאתם מוכנים. הדבר יאפשר לכם להיות זמינים להם. ממליצה לקחת מקדם בטחון , העירו אותם רבע שעה לפני וכך יהיה לכם עוד רבע שעה למשיכת זמן.

 

לכתבות וטורים נוספים - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

4. העירו את הילדים בכיף

תחשבו איך להפוך את הבוקר לשמח. שימו שיר אהוב או תעשו להם עיסוי קליל בגב .חשבו יחד איתם לילה לפני איך יהיה להם כייף להתעורר בבוקר.

 

5. העבירו כמה שיותר אחריות לילדים

בהדרגה ובהתאם לגיל העבירו את האחריות לילדים ותנו להם כמה שיותר משימות עצמאיות . למשל קנו להם שעון מעורר ותנו להם להתעורר באופן עצמאי.

 

 

6. תעצימו את ילדיכם

תאמרו להם לילה לפני שאתם סומכים עליהם שיתנהגו בצורה בוגרת ואחראית ושיתעוררו בבוקר ללא כל בעיות.

 

7. ותרו על צעקות ומריבות

צעקות, איומים ועונשים אינם תורמים לשום דבר ובטח שלא מוסיפים לאווירה בבוקר.

 

8. תצרו סביבה תומכת שגרה

הכוונה ליצור לוח זמנים שגרתי עם רוטינות הדומות ללוח הזמנים של הילד במהלך שנת הלימודים. לדוגמה: ארוחת ערב משפחתית בשעה קבועה כמו לפני החופש, הגבלת שעות החזרה הביתה וכו'.

 

קראו עוד:

- הכריך הבריא שילדיכם יאכלו באופן מפתיע

- לעזוב את הגן ולהשאיר ילד בוכה

- טעויות שהורסות את הקשר עם הילדים

 

9. הורידו את כמות הגירויים אליהם נחשפים הילדים

צמצום הפעילויות, האטרקציות, זמן הטלוויזיה, ועוד גירויים ייחודים שאנו מאפשרים בחופשה וכמובן חזרה ללוז מתון ורגוע יותר.

 

10. שעות שינה

הקפדה על שעות שינה של הילדים ויצירת שגרת שינה קבועה, התואמת את שנת הלימודים.

 

11. שימו לב לגישה

שימו לב למילים שלכם ולשפה שבה אתם משתמשים- אם אתם רואים את הבוקר כמלחמה וחשים שהילדים עושים לכם דווקא, אתם מגיעים מראש בגישה שלישית שמשליכה על אווירה לא נעימה בבוקר, למילים יש כוח תזכרו זאת.

 

הקפידו על הכללים שהחלטתם כדי שהדברים יתנהלו בשגרה מבורכת. אם הילדים ידעו מה סדר הדברים ולמה לצפות יהיו פחות מאבקים וויכוחים.

 

נכון, זה לא עובד בכל בוקר ולעיתים באמת לחוצים וממהרים, אבל אם נושמים רגע ומיישמים לפחות חלק מהטיפים שציינתי בפניכם אתם תראו איך הבוקר שלכם ישתנה לטובה ויהפוך נעים ונוח יותר.

 

הכותבת היא בעלת M.A בייעוץ משפחתי וזוגי ומנחת הורים בשיטת אדלר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תנו להם אחריות
צילום: shutterstock
מומלצים