שתף קטע נבחר

גמלאי המשטרה פרצו למשרד רה"מ: עוצר כניסות, השרים התבקשו לא להגיע

גמלאי המשטרה ושב"ס פרצו למשרד ראש הממשלה במחאה על הכוונה להמשיך את אפלייתם לעומת כוחות הביטחון האחרים. כל המאבטחים עזבו את העמדות וקראו לנעול דלתות עם מסמכים מסווגים. עובדים: "מחדל אבטחה חמור. ביזיון". השר ארדן: "אלו תוספות שמגיעות להם בדין, מקווה שיאשרו להם אותן"

 

 

 

כמה עשרות גמלאי כוחות הביטחון פרצו בצהריים (יום ד') אל משרד ראש הממשלה בירושלים, במחאה על הכוונה להעביר החלטה שתמשיך את האפליה בתנאי שכר גמלאי המשטרה ושב"ס לעומת אלו של משרתי הקבע בצה"ל. במקום התחוללה מהומה שבמהלכה הוכרז עוצר כניסות ויציאות. שרים התבקשו לא להתקרב לשער הכניסה ונקראו להיכנס דרך משרד הפנים. בהמשך התקיימה ישיבת ממשלה במשרד.

הגמלאים חוסמים את הכניסה (צילום: ענבר טויזר)
מהומה במשרד ראש הממשלה. גמלאי המשטרה פרצו למקום (צילום: ענבר טויזר)
 

ההפגנה מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

ההפגנה מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

ההפגנה מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

ההפגנה מחוץ למשרד ראש הממשלה בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

ההפגנה מחוץ ללשכת רה
מהומה בכניסה למשרד ראש הממשלה(צילום: הילה זליגמן)

כל המאבטחים במשרד עזבו את העמדות ורדפו אחרי המפגינים. כרוז ביקש מכל העובדים לנעול דלתות של ארונות עם מסמכים מסווגים. גמלאי המשטרה פרצו לתוך החצר הפנימית של המשרד ועובדים במשרד אומרים כי מדובר ב"מחדל אבטחה חמור. מסתובבים פה כבר 45 דקות והמשטרה לא שולחת כוחות לפזר. זה אירוע מתגלגל. המאבטחים קראו ברמקול לאנשים להסתגר בחדרים ולשמור על חומרים מסווגים. איש הישר בעיניו יעשה. ביזיון. ראש הממשלה והשר לביטחון הפנים גלעד ארדן תקועים במשרד ולא יכולים לצאת". כוחות מג"ב הוזעקו למקום ומולם קראו גמלאי המשטרה: "כחלון, הביתה".

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר: "קב"ט משרד ראש הממשלה אביעד פייגין הגיש תלונה רשמית למשטרת ישראל בעקבות הפרת סדר ופריצה לשטחי המשרד. הקב"ט דורש מהמשטרה לחקור באופן מיידי את הנושא ולנקוט בכל האמצעים כדי להביא לדין את הפורצים למתקן ואת העוברים על החוק במסגרת ההפגנה. האירוע יתוחקר ויופקו הלקחים הנדרשים".

 

ארדן: להפוך החלטה כזו לפוליטית זה דבר שלא ייעשה

בישיבת הממשלה התייחס לתקרית השר לביטחון פנים גלעד ארדן: "מצד אחד אני מגנה כל אלימות וחושב שאין מקום לפריצה בכוח למשרדי ראש הממשלה. זה דבר חמור בהתייחס לאלימות ולא משנה מאיזה סוג.

 

"מצד שני, ישיבת הממשלה עוסקת היום בנושא כאוב שנוגע לגמלאים, שוטרים וסוהרים. נעשה להם עוול קשה ביותר, יש תוספות שכר שבדין מגיעות להם על פי פסיקת בית הדין לעבודה. משרד האוצר שהופך דבר כזה להחלטה פוליטית, עבור אנשים שמסכנים את חייהם ברחובות מול מחבלים - לא לתת להם את התוספת - זה דבר שלא ייעשה, ואני מקווה שהממשלה תשתכנע לאשר להם את התוספת".

 

גמלאי המשטרה ושב"ס פתחו במחאה על כוונת האוצר להעביר הצעת מחליטים בישיבת הממשלה, המחריגה את השוטרים, הסוהרים והגמלאים מתוספת האי-ביטחון התעסוקתי ומקבעת את המצב שבו שוטרים מופלים לרעה לעומת יתר כוחות הביטחון. התוספת שנקראת "אי-ביטחון תעסוקתי" משולמת לאנשי קבע ולגמלאי צה"ל כבר 12 שנים ומונעים אותה משוטרים ומגמלאי המשטרה ושב"ס. 

ההפגנה מחוץ ללשכת רה
הכניסה למשרד ראש הממשלה ננעלה(צילום: אוהד צויגנברג)
 

ההצעה שאמורה לקבע את האפליה אמורה הייתה לעלות היום בישיבת הממשלה. המפגינים מבקשים גם להצמיד את שכר השוטרים והסוהרים המשרתים בקבע, בהם הגמלאים, לשכר המשרתים בצה"ל. "מעשי האוצר כלפי השוטרים, הסוהרים והגמלאים הם שערורייה שאין כדוגמתה", אמרו במטה המאבק. "לאוצר אין כל בעיה להתעמר בשוטרים, בסוהרים ובגמלאים ולזלזל בפסירות בית הדין לעבודה. אנחנו קוראים לשרי הממשלה ולראש הממשלה: ערב ראש השנה, אל תיתנו את ידכם לפגיעה בשוטרים, בסוהרים ובגמלאים. הגיע הזמן לצדק!".

 

בתקופה האחרונה הקימו גמלאי המשטרה אוהל מחאה מחוץ למעון ראש הממשלה. המאבק להשוואת תנאי השוטרים ואנשי הקבע בצה"ל נמשך כבר שנים רבות. בהחלטת ממשלה מינואר 1979 נקבע שיש להשוות את תנאיהם של השוטרים והסוהרים לאלו של משרתי הקבע בצה"ל. תוספת לשכרו של רב-פקד ומעלה, נקבע בשעתו, תהיה זהה לקבלת העלאת שכר למשרתים בדרגת רב-סרן ומעלה בצה"ל. ההחלטה נועדה להגן על זכויות השוטרים והסוהרים וכן גם על הגמלאים והיא היוותה חלופה למשא ומתן קיבוצי על תנאי השכר משום שאותה החלטה מונעת מהשוטרים להתאגד ולהקים ועד עובדים. 39 שנים חלפו וההחלטה לא יושמה.

 

לפני 12 שנים התקבלה החלטה על תשלום תוספת "אי-ביטחון תעסוקתי" למשרתי הקבע ולגמלאים בצה"ל. עד היום לא קיבלו השוטרים והסוהרים את תוספת השכר הזו.

 

לפני שמונה שנים החליטו ארגוני השוטרים, הסוהרים והגמלאים לתבוע בבית הדין לעבודה את המדינה והאוצר. ההליך התנהל בבית הדין במשך שבע שנים עד שבשנה שעברה התקבל פסק דין לטובת השוטרים, הסוהרים והגמלאים. בית הדין הורה לאוצר לשלם לשוטרים, לסוהרים ולגמלאים את מלוא תוספת האי-ביטחון התעסוקתי, גם רטרואקטיבית, החל מיום החלת התוספת על צה"ל. למרות פסק הדין, השוטרים והסוהרים טרם קיבלו את התוספת המגיעה להם.

   

 
ארדן ואלשיך בטקס הענקת דרגות (צילום: אוהד צויגנברג)
ארדן ואלשיך במאבק משותף. היום בטקס הענקת דרגות(צילום: אוהד צויגנברג)
ישיבת ממשלה שבועית (צילום: אלכס קולומויסקי)
הגמלאים קראו קריאות נגד השר משה כחלון(צילום: אלכס קולומויסקי)
השר ארדן התייחס לכך גם בטקס הענקת דרגות במטה הארצי להחלטת הממשלה: "האחריות הטוטלית שלכם כלפי המדינה והמשטרה בקידום ערכי הדמוקרטיה, החוק והסדר, וצר לי שאני נאלץ לומר את הדברים הללו, זועקת היום למול חוסר הצדק בניסיון לאשר בהמשך היום בממשלה החלטה מקוממת בנושא הגמול שהמדינה כל כך חבה לשוטריה ולסוהריה".

 

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, הודה לשר על מאמציו בנושא ואמר באותו אירוע: "מעבר לתמיכה ולגיבוי השוטף, מצאתי לנכון לנצל במה זו על מנת להודות לך בשם כל שוטרי ישראל על מאבקך הנחוש כנגד כל הסיכויים בנושא שכר השוטרים. העוול שנעשה לשוטרים הוא בלתי נתפס. בימים שבהם הפך העורף לחזית, בימים בהם בעיקר השוטרים משלמים בגופם ובחייהם כדי לעמוד חוצץ מול טרור היחידים, מאבקך הוא הצהרת הערכה שאין שנייה לה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענבר טויזר
ההפגנה במשרד ראש הממשלה
צילום: ענבר טויזר
מומלצים