שתף קטע נבחר

מנקים את האו”ם מחטאים

לכבוד השנה החדשה, שגריר ישראל באו"ם במאמר מיוחד על הקשר שבין מנהגי חגי תשרי לעבודה החשובה שנעשית בשנה האחרונה בין כותלי האו"ם

ערב ראש השנה, תקופה בה יהודים מכל העולם מכינים את עצמם לימים הנוראים, רבים מאתנו מתכוננים לטקס העתיק של תשליך.

זמן זה של התבוננות פנימית והשלכת החטא מתקיים בתקופה זו של השנה, ממש לפני פתיחת העצרת הכללית של האו"ם, הוא הזמן המתאים להתבונן ולשקול מה מנהג התשליך יכול ללמד אותנו על מעמדה של ישראל באו"ם.

 

המילה תשליך משמעותה להשליך החוצה, זהו מעשה סמלי שבו חברי הקהילה מתאספים על גדת הנהר ומשליכים פירורי לחם - המייצגים את חטאיהם – אל המים הזורמים. עכשיו, לאחר שהשליך את חטאיו מוכן האדם להיכנס לימים הנוראים ויום כיפור עם נפש נקיה ומסגרת רוחנית נכונה.

 

פעולה פשוטה זו, של השלכת פירורים, היא חשובה מאוד בהעברת המסר כי בכדי להתנקות לגמרי נדרשת מאתנו פעולה אקטיבית.

חשוב להיות ברורים, תשליך אינו מחליף את החשיבות הגדולה של "תשובה"ביום כיפור. היום הקדוש ביותר בלוח השנה היהודי שומר על מקומו כזמן המכריע והאחרון ליהודי להתפלל על חטאיו ועל דרכו בשנה החולפת.

בסופו של דבר, יום כיפור הוא יום של נקיון עצמי דרך צום וחיבור רגשי, והתשליך, אשר בא לחזק אותו, מציע ביטוי פיזי ויכולת לאדם לזרוק את חטאיו ולהגיע עם דף חלק לשנה החדשה.

 

- ()
דני דנון. שגריר ישראל באו"ם

 

אנו פועלים ליישם את אותם המסרים בבניין האו"ם.

בדיוק כמו שהתשליך מנקה את האדם, אנו עובדים בכדי לנקות את האו"ם מכל המגמות האנטי - ישראליות.

כשהגעתי לראשונה לניו יורק, התוודעתי לפער העצום בין האו"ם הפומבי לבין האו"ם השקט והדיסקרטי. מדינות רבות שמביעות עמדות פומביות נגד ישראל שמחות לשתף אתנו פעולה באופן דיסקרטי. האתגר הגדול ביותר הוא לצמצם את הפער הזה, ולהביא את שיתוף הפעולה לידי ביטוי גם במימד הציבורי. כדי לעשות זאת, משלחת ישראל לאו"ם השתמשה בנכסינו הגדולים ביותר - המורשת של הם היהודי וההישגים של מדינת ישראל.

במשך שנים, העיסוק בישראל באו"ם גובל באובססיה. עם זאת, למרות היותה של ישראל במרכז העיקרי של נאומים רבים והחלטות רבות, רבים מהנציגים לא מכירים כלל את המציאות בישראל היום.

 

בדיוק כפי שהתשליך דורש פעולה, אנו מעודדים את השגרירים לקחת חלק פעיל ולהיות שותפים בחגי ישראל ולהתוודע לפנים האמיתיות של מדינת ישראל. בין היתר אירחנו אותם לליל הסדר בפסח, בהופעות חיות ותערוכות של אמנים ישראלים, קיום ועידות המציגות טכנולוגיה ויזמות ישראלית, וחגיגת שבעים שנות עצמאות. אין ספק שהכלי האפקטיבי ביותר לשינוי התודעה הוא הבאת השגרירים לישראל. למעלה מחמישים שגרירים כבר ביקרו בישראל והתרשמו בעצמם מהמדינה הנפלאה שלנו.

 

לפני כמה ימים השלמנו סבב שלם כאשר ערכנו טקס תשליך בהשתתפות מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ועשרות שגרירים מאומות העולם. יחד השלכנו את חטאינו לאיסט ריבר , ואמרנו את התפילות המכינות אותנו להתחיל את השנה עם דף חלק.

זהו הזמן לחשבון נפש באו"ם. למרות ההישגים התקדימיים ומגמת השיפור במעמדה של ישראל באו"ם בשנים האחרונות עדיין המלאכה רבה. רק כאשר אומות העולם יעשו חשבון נפש אמיתי ויתייחסו למדינת ישראל בדיוק כפי שמתייחסים לשאר אומות העולם המשימה תושלם.

כאשר אנו פותחים את השנה החדשה ואת העצרת ה-73, אנו יכולים להתגאות במסורת המיוחדת של העם היהודי ובתרומה של מדינת ישראל לעולם כולו

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מועצת הביטחון של ה או"ם דני דנון
צילום: EPA
מומלצים