שתף קטע נבחר

אונס בביה"ס המפורסם ליוגה בתאילנד: "הרגשנו שדברים לא כשורה"

אייל מצליח, ישראלי שלמד ועבד בביה"ס בקופנגן, אומר כי ידע שהמנהל סרסווטי, שנחשף כי תקף מינית מאות נשים במשך שנים - "לא התבייש להציע סקס לתלמידות". העיתונאית שחשפה את הפרשה: "סרסווטי הוא הגורו. ההוכחה: הרבה נשים המשיכו לשכב איתו אחרי הפרסום"

 

סוואמי ויוקאננדה סרסווטי  נרסיס טארקאו בית ספר יוגה אגאמה קופנגן תאילנד אונס תקיפה מינית ()
מנהל בית הספר סרסווטי. נמלט מתאילנד


אייל מצליח, ישראלי בן 43, למד ועבד בבית הספר ליוגה "אגאמה" בקופנגן במשך שש שנים - שם נחשף כי המנהל סוואמי ויוקאננדה סרסווטי אנס ותקף מינית מאות נשים ב-15 השנים האחרונות. מצליח סיפר היום (א') ל-ynet כי "הייתה הרגשה שקורים שם דברים לא נכונים. ידוע שסוואמי לא התבייש להציע סקס לתלמידות".

 

בשבוע שעבר חשף ה"גרדיאן" הבריטי עדויות מפי 16 תלמידים ועובדים לשעבר בבית הספר, כי המנהל סרסווטי, ששמו האמיתי הוא נרסיס טארקאו, אנס ותקף מינית מאות נשים. סרסווטי נמלט מתאילנד לאחר שהעדויות נגדו החלו לעלות כבר לפני כחודשיים. שלוש נשים ששוחחו עם העיתון הבריטי טענו כי הוא אנס אותן בטענה שכך הן יזכו ל"הארה" וכן ל"ריפוי רוחני". 11 נשים נוספות סיפרו שהותקפו מינית על ידי הגורו הנערץ בפגישות התייצעות פרטיות במשרדו.

 

המתלוננים תיארו "שטיפת מוח" שהופעלה עליהם ובגלה הם נשארו במשך שנים רבות בבית הספר. לטענתם, ההתנהגות המינית של כמה מבכירי בית הספר הפכה לנורמלית בעקבות "התרבות" של המקום ובעקבות כך שמי שהעז להתלונן הושתק באיום שיוטל עליו "קארמה שלילית" להמשך חייו. "זה בהחלט הרגיש כמו כת. הוא הטיל עלינו כישוף ואנשים נתנו אמון עיוור בו ובכוחות הרוחניים שלו", אמרה אחת הנשים.

 

עם זאת, מצליח, שעובד כיום כמאמן אישי באמסטרדם, מצייר תמונה אחרת. "חשוב לי להבהיר, שבניגוד למה שמצטייר בתקשורת - לא מדובר בכת. אני לא מצדיק את מה שלכאורה קרה שם, אבל חשוב שאנשים ידעו זאת". מצליח הגיע לבית הספר ב-2005 והפך לאחר מכן בין היתר למטפל מיני בעקבות ניסיונו ב"אגאמה". לפי מצליח, היו רבים שהגיעו למקום ולא עשו דבר שקשור למיניות, וכי אף אחד אינו מכריח איש לעשות משהו בתוך שטחי בית הספר. "בשטח בית הספר היה איסור על קיום יחסי מין ואפילו להסתובב בעירום.

 

בית ספר יוגה קופנגן תאילנד אגאמה  ()

בית ספר יוגה קופנגן תאילנד אגאמה  ()

"כל הלימודים, גם המיניים, ובית הספר מאוד מיני, נלמדים באופן תיאורתי, זו אפילו אחת הבעיות של בית הספר", הוא אומר. "בכל פסטיבל בעולם יש יותר מיניות מאשר שהיה בשטח בית הספר. כמובן שהמיניות קורית בבתי האנשים ולא בשטח בית הספר. יש ניסיון לצייר את סוואמי באופן לא טוב, יש הרבה אנשים בעולם שעברו במקום חוויות מדהימות ששינו את חייהם, ביניהם מאות ישראלים בשנה שהיו שם. המקום הזה נתן לרבים כל כך כלים מאוד חשובים וטובים להמשך הדרך".

 

מצליח מגדיר את המנהל סרסווטי כאדם מגנטי. "הוא לא חתיך, אבל גבוה ומאוד אינטליגנטי". כשנשאל אם סרסווטי שכב עם נשים, מצליח נושם עמוק לפני שהוא משיב לשאלה. "הוא היה מפלרטט והרבה, ובמקרים מסוימים גם הציע לתלמידות מין. מגיעות לשם נשים עם בעיות מיניות או נשים מאוד מיניות שרוצות

לחוות משהו חדש. זה לא מצדיק שיהיה אונס או הטרדה - אבל יש צדדים שונים לזה. אני לא יודע אם היה אונס או לא, אבל בחלק מהמקרים הוא לא היה צריך לשכנע נשים כי הן באו אליו. ידוע שהיו נשים שבאו אליו ודפקו לו בדלת באמצע הלילה למטרה אחת ספציפית. ממה שאני זוכר, היה חוק ברור בבית הספר שבחודש הראשון של תלמיד או תלמידה למורים אסור היה לשכב איתם".

 

בי סקופילד ()
חושפת הפרשה, העיתונאית סקופילד

 

בי סקופילד, העיתונאית שחשפה לראשונה עדויות אודות עבירות מין שביצע המנהל סרסווטי, שוחחה עם ynet: "חלק מהנשים שפנו אליי היו לקוחות שנאנסו והוטרדו מינית שם, וחלק היו עובדי המקום שהיו עדים למקרים". לדבריה, היא חששה זה זמן רב כי במקום נוצרה כת סודית - בחסות בית הספר ליוגה. "סרסווטי הוא הגורו שם, ואפשר לראות זאת לאור העובדה שהרבה נשים המשיכו לשכב איתו אחרי הפרסום הראשון שלי בסוף יולי - וטוענות שהוא נפלא".

 

לפי סקופילד, הנשים המעידות היו בעיקר תיירות אירופיות. "לא נתקלתי בלקוחה מישראל שהתלוננה", אמרה. סקופילד, כתבת לענייני כתות באתר "מדיום" האמריקני, חשפה לראשונה את הסיפור כבר בסוף חודש יולי. בפוסט שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה נראה תיעוד של פשיטת המשטרה המקומית על בית הספר שהתרחשה ביום שלישי, פשיטה שבה סרסווטי לא נמצא. "מקורותיי מספרים שהוא נראה בקמבודיה", טוענת העיתונאית. "אבל לפני שבוע נעלמו עקבותיו". לדבריה, בבית הספר נותרו כעת כמה מורים בודדים והמקום הפך ל"עיר רפאים".

 

הכתבת המנוסה, שחושפת כתות סודיות מאז שנת 2009, קיבלה תגובות קשות בשל כתבתה. "אני רגילה לתגובות שקיבלתי באתר ובפייסבוק האישי. לצד כמה מאות שבירכו אותי על ההישג העיתונאי, היו גם אנשים שהיו או עבדו במקום שהיו מאוד לא נחמדים וטענו שאני לא יודעת על מה אני מדברת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים