שתף קטע נבחר

פקקים בדרך לארוחה: אלה עומסי התנועה הצפויים בערב החג

כבכל ערב חג, עומסי תנועה צפויים בכבישים מרכזיים לפני ארוחת השנה החדשה. במשטרה ממליצים לנהגים להקדים את יציאתם ולהישמע להנחיות. וגם: שטחי אש ייפתחו לרווחת המטיילים בימי החג

צפי לעומסי תנועה בערב החג (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
צפי לעומסי תנועה בערב החג(צילום: עידו ארז)

הפקקים בדרך לארוחת ערב החג: אגף התנועה של המשטרה עדכן כי משעות אחר הצהריים (יום א') צפויים עומסים במקומות שונים ברחבי הארץ.

 

סיכוי לטפטוף בערב החג | התחזית המלאה לראש השנה

 

בצפון מסתמנים עומסי תנועה בכביש 4 בין שמרת לנהריה, בכבישים 77, 70 ו-722 בצמתים תשבי, שומרים, ישי וגולני. בכביש 6 צפוי עומס בין עירון למחלף עין תות, ובכביש 65 בין עירום לאום אל פחם. כמו כן, צפויים עומסים בכבישים 90 ו-92 באזור הכינרת, ובכביש 71 בין בית שאן לעפולה.

 

במרכז צפויים עומסים בכביש 1 בין מוצא לגינות סחרוב. בשרון צפויים עומסים בכביש החוף מנתניה לבית ינאי ובכביש 4 בין פרדסיה לעוגן. במזרח צפוי עומס בכביש 443 (צומת שילת), ובדרום צפויים עומסים בכביש 40 (צומת להבים) ובכביש 31 (צומת שוקת). במוצאי החג צפויים גם עומסי תנועה בכביש 90 (צומת הערבה).

מפת עומסים במהלך החג (באדיבות משטרת התנועה)
(באדיבות משטרת התנועה)

כבר לפני שעות הצהריים נמסר ממוקד התנועה של משטרת ישראל על עומסים בצירים הבאים: בצפון - כביש 70 לצפון בין אליקים ליקנעם וכביש 75 למזרח בין שומרים לישי, ובמרכז - כביש 2 לצפון בין חבצלת לאולגה.

 

באגף התנועה פנו לציבור וביקשו להישמע להנחיות השוטרים והמתנדבים, ולהקדים את היציאה מהבית בערב החג. עוד ביקשו מאגף התנועה להימנע מלעצור בשול הדרך אלא במפרצי בטיחות, חירום ותחנות רענון.

 

בעת תקלה ברכב יש להתקשר למוקד המשטרה ולהמתין מעבר למעקה הביטחון עד להגעת ניידת. על ההורים להקפיד על התקני ריסון ובטיחות לילדיהם ולהימנע מכל היסח דעת במהלך הנהיגה, בדגש על שימוש בטלפון נייד.

נוסעים בנתב
(צילום: אורי דוידוביץ')

נוסעים בנתב
(צילום: אורי דוידוביץ')

נוסעים בנתב
(צילום: אורי דוידוביץ')

 

ויש לא מעט שיחגגו את תחילת השנה החדשה מעבר לים: חודש ספטמבר בנמל התעופה בן גוריון ממשיך לשבור את שיאי הגידול בתנועת הנוסעים עם יותר מ-2.2 מיליון נוסעים ב-14 אלף טיסות בינלאומיות - גידול של 15% בתנועת הנוסעים הבינלאומית. הרכבת האווירית לקברו של רבי נחמן מברסלב בעיר אומן באוקראינה החלה בסוף השבוע האחרון עם יציאתם של יותר מ-107 אלף נוסעים לאומן.

 

לפי רשות שדות התעופה, היעדים המועדפים בחודש ספטמבר ובמהלך חגי תשרי הם: יוון, טורקיה (כמדינת מעבר), אוקראינה, איטליה ורוסיה. על מנת להקל על תהליך הטיסה הנוסעים מתבקשים להגיע לשדה התעופה ארבע שעות לפני מועד ההמראה המתוכנן. ברשות ממליצים לטסים לבצע צ'ק אין לטיסה מהבית, דרך אתר חברת התעופה או באתר נמל התעופה בן גוריון. לשימוש הנוסעים מעברים אוטומטיים למחזיקי דרכון ביומטרי.

 

במהלך חגי תשרי צפויים עומסי תנועה של נוסעים וכלי רכב היוצאים למצרים במעבר הגבול בגין (טאבה). מערב ראש השנה עד יום שלישי צפויים לעבור במקום כ-30 אלף נוסעים ו-2,500 כלי רכב. מתחילת השנה חל גידול מצטבר של 74% בתנועת הנוסעים במעבר בגין לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

 

בשורות למטיילים וגם לחובבי התפוחים

דובר צה"ל הודיע הבוקר כי במהלך חגי תשרי יפתח צה"ל לרווחת המטיילים חלק משטחי האימונים ושטחי האש ברחבי הארץ. לצורך בדיקה מהם שטחי האימונים הפתוחים ולתיאום הגעה ושהות בשטחים שייפתחו, נדרש אישור מסודר מטעם צה"ל.

 

צה"ל ממשיך להתאמן גם במהלך החג בחלק משטחי האש, לרבות אימונים באש חיה, ועל כן על המטיילים לנהוג בזהירות בהתאם להנחיות, ולוודא שאינם נכנסים בשוגג לשטחי אימונים של צה"ל ללא תיאום מראש בטלפון וקבלת אישור בכתב. מספרי הטלפון לבירור ולתיאום: דרום - 08-9902926/7, מרכז - 02-5305006, צפון - 04-6977224.

 

בנוסף, הודגש כי על אזרחי ישראל לנהוג בזהירות ובהתאם להנחיות ולוודא כי אינם נכנסים בשוגג לשטחי A שבאזור יהודה ושומרון - פעולה שמהווה עבירה על החוק בהתאם לצו מפקד פיקוד המרכז. שטחי A מסומנים בשילוט אדום אשר מזהיר מפני סכנת חיים. לשם תיאום כניסה למסלולים ולמעיינות או באירועים חריגים במרחב יהודה ושומרון, יש ליצור קשר עם המוקדים האזרחיים בטלפון: 1208.

נתון מפתיע. תפוחים במטעי הגולן (צילום: פירות בראשית) (צילום: פירות בראשית)
נתון מפתיע. תפוחים במטעי הגולן(צילום: פירות בראשית)

בתוך כך, בשורה גם לחובבי התפוח - עם דבש או בלעדיו: מכון המחקר מיג"ל בקריית שמונה דיווח כי השנה חל גידול של 20% ביבול התפוחים בארץ, ובפרט בגליל ובגולן. על פי הנתונים, יבול התפוחים השנה נאמד בכ-120 אלף טון לעומת 100 אלף טון ב-2017.

 

לדברי החוקרים מדובר בנתון מפתיע, משום שהחורף השנה היה חם יחסית, והתפוח זקוק למנות קור לצורך התעוררות העצים ולהתפתחות התקינה של איברי הרבייה של הפרח, שמשפיעים ישירות על כמות היבול. בנוסף לכך, אומרים החוקרים, איכות הפרי השנה טובה במיוחד.

 

החוקרים אומרים כי היבולים הגבוהים מושגים כתוצאה משיפורים בטכניקות הגידול, לאחר יישום תוצאות המחקרים שנעשו ב-20 השנים האחרונות. פרופ' רפי שטרן, חוקר מו"פ צפון, במכון המחקר מיג"ל של החברה לפיתוח הגליל, אמר כי המחקרים העיקריים שהביאו לפריצת דרך הם שיפור ההאבקה בעזרת דבורי דבש ובתוספת דבורי בומבוס, וכן שיפור ההפריה לאחר לימוד ההתאם הגנטי בין הזנים השונים, ונטיעות חדשות בהתאם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי
פקקים בערב החג
צילום: אבי חי
מומלצים