שתף קטע נבחר

מה אוכלים באזור חוף הכרמל?

לידיעת המטיילים: אזור חוף הכרמל הוא לא רק אחד האזורים היפים בארץ עם חופי ים משגעים, שבילי אופניים פסטורליים והרבה ירוק, יש שם גם היצע קולינרי לא רע בכלל - מחומוס בקיבוץ עין כרמל, דרך מסעדת בשרים דרום אמריקאית בעין הוד ועד מסעדה ערבית משתלמת במיוחד. יצאנו לבדוק מה אוכלים באזור

  

אזור חוף הכרמל הוא ביתם של כמה מהחופים היפים בארץ ("דור" ו"נחשולים"), מספר קיבוצים, אחת ממושבות הברון שהוקמה עוד במאה ה-19 (בת שלמה), כפר אומנים ציורי (עין הוד), כמה ישובים ערביים (עין חוד ופורדיס) ויש גם את קיסרה, כמובן.

 

בגזרת האוכל, אפשר למצוא שם חומוסייה לא שגרתית, בית קפה עם אווירת בילוי משפחתית, דיינר, מחלבה עם סיפור משפחתי בן 120 שנה וגם את אחד היקבים היפים בארץ. יש שם גם פודטראק דרכים עם כמה מנות מפתיעות, וגם מסעדה ערבית משתלמת במיוחד.

שווה לעצור כאן בשבילו. החומוס של רייצ'ל בקיבוץ עין כרמל (צילום: יח"צ)
שווה לעצור כאן בשבילו. החומוס של רייצ'ל בקיבוץ עין כרמל(צילום: יח"צ)
  

מלבד האוכל יש שם גם לא מעט פארקים, יער יפהפה ושבילי אופניים שמעניקים לאזור כוח משיכה לכל סוגי המטיילים באשר הם. ומכיוון שהאזור הזה ממוקם "בדרך לצפון" ומשתרע על השטח שבין קיסריה בדרום וטירת הכרמל בצפון, הנחנו שתרצו להכיר את המקומות הטעימים שפועלים בו על מנת שתדעו היכן לעצור בטיול הבא.

 

 (  )
 

דיינר רוסה

דיינר שכונתי שממוקם בכניסה לתחנת הדלק שבסמוך לכרם מהר"ל. הסיבה העיקרית שבשבילה כדאי לעצור כאן, היא כדי לטעום את הפנקייקים המעולים שמכינים במקום ונחשבים למנות הדגל במסעדה. ואם אתם לא חסידים של פנקייקים, ההמבורגר כאן מצוין לא פחות. בנוסף, מציעים כאן כמה סוגים של ארוחות בוקר, ביניהן ארוחת בייקון & אגז הכוללת שתי ביצים, בייקון טלה, האש בראונס, שמנת חמוצה ועגבנייה (46 שקלים).

   (צילום: גלעד הר שלג)
(צילום: גלעד הר שלג)

בגזרת הפנקייקים מציעים בדיינר פנקייק קלאסי עם חמאה ומייפל (33 שקלים), פנקייק אמריקאי עם בננה, קצפת, קראמבל וגלידת שוקולד (39 שקלים) וגם פנקייק צרפתי עם פירות יער, קצפת, קראמבל וגלידת וניל (39 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

אבל עם כל הכבוד לפנקייקים המתוקים, גולת הכותרת היא דווקא הפנקייק המלוח, שמוגש כארוחה שלמה לצד רצועות אווז מטוגנות, שמנת חמוצה, גבינת פרמזן, עלי רוקט, זוקיני וביצת עין (45 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

גם בגזרת ההמבורגרים תמצאו לא מעט הפתעות מעניינות ששוות טעימה, ביניהם בורגר "הבוס" מבשר מעושן בוויסקי במשקל של 200 גרם שמוגש יחד עם איולי ויסקי, רצועות אווז מעושנות, ביצת עין ובצל מטוגן (68 שקלים). לצד המנות הללו, יש בתפריט גם מגוון סלטים (עם אווז, עדשים ועוד), כריכים, מנות ילדים וסטייק & EGGS שיעלה לכם כאן 95 שקלים. בקיצור, עצירה מושלמת ושווה במיוחד.

 

צומת כרם מהר"ל (מתחם דור אלון), 073-7514593, ראשון-חמישי, שבת 22:00-10:00, שישי 17:00-10:00, לא כשר

 

 (  )

 


חומוס בר רייצ'ל

בחומוסייה השכונתית שבכניסה לקיבוץ עין כרמל, מגישים חומוס חלק וקטיפתי עם תוספות לא שגרתיות של קציצות, חביתת עין, שניצל או שקשוקה. יש שם גם חומוס פטריות ("בהגזמה") וחומוס סביח (35-30 שקלים).

מלבד החומוס, יש שם מדי פעם גם תבשילים ביתיים שבעלת המקום, דנה שפירא, מכינה לפי מצב הרוח שלה באותו היום. לרוב, אפשר למצוא שם גם סביח בפיתה ושתייה ב-25 שקלים, ודיל של קציצות או שניצל עם שתייה ב-35 שקלים.

שפירא וסבתא רייצ'ל (בתמונה שתלויה על הקיר) (צילום: יח"צ)
שפירא וסבתא רייצ'ל (בתמונה שתלויה על הקיר)(צילום: יח"צ)

אם לא די בכך, תמצאו בתפריט גם כמה מנות יצירתיות שיסגרו לכם את הפינה (וגם את הקיבה) לכמה שעות כמו "חומוסביח", "מפלוטה", "חמשוקינה" ועוד.

 

תחנת דלק דור אלון‏ בכניסה לעין כרמל, 054-5917189, ראשון-שבת 17:30-9:00, לא כשר

 

אתא תורכ קפה

בדוכן הנייד שעומד בחניון "אתא תורכ" שמול מושב צרופה, מכינים קפה מתערובת מיוחדת, מיץ שנסחט במקום, כריכים עם ירקות שמגדלים החקלאיים באזור ופסטו שמכינים במקום (10 שקלים לכריך ביס, 15 שקלים לחצי כריך או 30 שקלים לכריך שלם).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

יש שם גם מנות יותר רציניות כמו חומוס שמבושל במקום ומוגש עם גרגירים, טחינה, ביצה, פיתות, רוטב לימון, בצל, חמוצים ועגבנייה (35 שקלים) ומגוון שקשוקות (25 שקלים) שמוגשות בתוך מחבת אישית. בשבת יש במקום גם ג'חנון (20 שקלים), אותו אפשר לאכול במקום, לצד שולחנות הפיקניק שניצבות מתחת לעצי האקליפטוס שבמקום, או לקחת לדרך.

 

מתחם מירב מול מושב צרופה, ראשון-שבת 17:30-7:00, לא כשר

 

 (  )
 

דוניה רוסה

מסעדת בשרים ארגנטינאית הפועלת כבר 15 שנה בכפר האומנים עין הוד, ומציעה אווירה משפחתית וחמה בסגנון דרום אמריקאי, בחסות עשרות המזכרות המשפחתיות שתלויות על קירות המקום ומוון נתחי הבשר שנצלים על גריל הפחמים הארגנטינאי שבנו בעלי המקום בתחילת דרכו. 

   (צילום: אגמדיה)
(צילום: אגמדיה)

המקום מצטיין במיוחד באסאדו, ובצהרי היום אפשר ליהנות כאן גם מעסקיות שהן, למעשה, סעודות קרניבוריות מטורפות במחיר שנע בין 150-110 שקלים. אם תגיעו לכאן בשעות אחר הצהריים או הערב, תוכלו ליהנות מנקניקיית סלצ'יצ'ה מתובלת ביין ועשבי תיבול (36 שקלים) או מארוחת הגריל שכוללת מספר סוגי נתחים ויכולה להשביע כמה סועדים רעבים (370-320 שקלים). אגב, את הבשר הכי כיף לזלול כאן לצד יין הבית שמיוצר עבור המסעדה על ידי "יקב טוליפ" או עם שפריץ.  

 

עין הוד, ‏04-9543777‏, שני-שישי 23:00-12:00, שבת 21:00-9:00, לא כשר

 

צ'וצ'ו בר

בר שכונתי שממוקם בפטיו החיצוני הצמוד למסעדת "דוניה רוסה", ונקרא על שמו של אומן שמתגורר לא רחוק משם - סרחיו צ'רניאק, שמארח ומתארח במקום דרך קבע. הבר נפתח החל משעות הערב ומציע פיצות, המבורגרים ונשנושים נוספים, כשההמבורגר, שעשוי מנתחי הבשר שמגיעים מהיכל הקרניבורים הצמוד, נחשב לגולת הכותרת של המקום. 

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מה כל כך מיוחד בו? מדובר בקציצה במשקל 220 גרם שעשויה מהשילוב שבין אנטרקוט, סינטה, פילה ופאלדה ומחירה 53 שקלים. בתוספת של חמישה שקלים, תוכלו להוסיף מעל המנה גם גבינת אמנטל, ביצת עין, פטריות או בצל מטוגן.

 

עין הוד, 055-2249940‏, ראשון-שבת 1:00-17:00, לא כשר

 

 (  )
 

זהרה

בית קפה-מסעדה שממוקם בתוך מתחם סדנאות האומנים שבקיבוץ עין כרמל. המקום מעוצב ברוח בתי הקפה שאפשר למצוא בשוק הפשפשים ביפו, ומציע אווירה משפחתית ומנות כמו בוריק מממולא בתרד וגבינה (46 שקלים), כריך עיג'ה עם לביבות ירק בלחם פרנה (38 שקלים), פיצה (44 שקלים) וחציל חרוך על הגריל. יש שם גם ארוחת בוקר שמוגשת עד השעה 12:00 בצהריים (46 שקלים), מגוון סלטים (42-36 שקלים) ופיצה (44 שקלים)

בתי אוכל חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף, מגישים ב"זהרה" תבשילים של קארי קמבודי (46 שקלים) וקוסקוס מעשה יד עם ירקות מבושלים (42 שקלים). מדי יום רביעי, מתקיימות במקום הופעות וג'אם סשן ומדי פעם מתארחים שם ירידים ואירועים קהילתיים.

 (צילום: אלירז איינס)
(צילום: אלירז איינס)

סדנת האומנים קיבוץ עין כרמל, 04-9097265‏, ראשון-שלישי, חמישי 22:00-9:00, רביעי 23:00-9:00, שישי 15:00-9:00, שבת 22:00-10:00, לא כשר

 

ארוחת בוקר במלון נחשולים

ארוחת הבוקר של מלון נחשולים פתוחה לקהל הרחב, ולא צריך להיות אורח המלון על מנת להגיע למקום וליהנות ממנה. מה בתפריט? ארוחת בוקר ים-תיכונית עליה אמון השף מוריס הנדלר, הכוללת סלטים, גבינות, מבחר דגים (הרינג כבוש בשמן, רוסט סלמון, פרוסות פלמידה מעושנת), לחמי מחמצת, קישים, ריבות וממרחים, מאפים חמים, פירות העונה, שתייה חמה וקרה ופינוקים נוספים.

   (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

בנוסף לבופה, תוכלו להזמין כאן מנות בוקר כמו בריוש ממולא בגבינת שמנת וביצה עלומה, רושטי עם שמנת חמוצה וסלמון מעושן, שקשוקה ירוקה, גרבלקס, סביצ'ה טונה אדומה טרייה וסביצ'ה לוקוס וגבינת בורטה. מחיר הארוחה הוא 85 שקלים למבוגר ו-65 שקלים לילד.

   (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)
  

חוף נחשולים, 04-6399533, ראשון-שבת 12:00-8:00, כשר

 

 (  )
 

גבינות שוורצמן

כשתגיעו למחלבה ולבית האבן הצמוד אליו במושבה בת שלמה, בו מתגוררים בני משפחת שוורצמן, יש סיכוי טוב שתרגישו כאילו הזמן עצר מלכת. את המבנים העתיקים בנה לפני 120 שנה סב המשפחה זליג שוורצמן, שהגיע למושבה עם העלייה הראשונה ארצה מרומניה, והפך למוכתר של המושל הטורקי. כיום, מתגורר במקום זיו שוורצמן, דור רביעי ליצרני גבינות, שנולד בבית ובימים אלה ממש סוגר 40 שנות עבודה במשק. 

 

חנות המחלבה והמסעדה המשפחתית, בהן אפשר ליהנות מגבינות המשק, ממוקמות בתוך חצר פנימית ועתיקה ומסביבה עצי תות, שאמי ופיקום, עתיקים לא פחות מהמבנים הסמוכים אליהם. מאחורי הבית ישנו משק עם עיזים, כבשים ופרה אחת, שמהחלב שלה מייצר שוורצמן גבינה צפתית של פעם.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בחנות הגבינות, שמשמשת גם כמוזיאון משפחתי עם פריטים עתיקים כמו סומוואר מגליציה בן מאתיים שנה וצלמניה מתחילת המאה ה-20, תמצאו גבינת עיזים עם גרגירי חרדל דיז'ון, גבינת תום שעוברת יישון של 18 חודשים במרתף, גבינת לבנה קטיפתית, גבינת לי ברושון מיושנת בשמרים של בירה, גבינה בסגנון מנצ'גו וגבינה בסגנון צ'דר בעלת "אפטר טייסט" שנפתח בפה רק כעבור כמה רגעים.

 

לצד הגבינות תמצאו שם גם זיתים שגדלים במשק (מהזן הנבאלי, הסורי, קלמטה ארץ-ישראלי וסורי שחור "של פעם"), ועל המדפים ניצבים יינות שמייצרים עבור משק שוורצמן ביקב "טוליפ", ריבת תותי בר, ריבת עגבניות שרי ותערובת של "תה אהבה" עם ורדים, רוזמרין, זותא לבנה וגת. כדאי מאוד לטעום כאן גם את השפריץ הרומני האמיתי ששוורצמן מכין במו ידיו. 

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

במסעדה עצמה תוכלו להזמין את אחת מפלטות הגבינות (290-98 שקלים) שכוללות גם עלי גפן ממולאים בגבינת עיזים, זיתים, לבנה ויוגורט, סלט ירקות, עגבניות מיובשות ולאפות פטיר עם עשבי תיבול. עוד תמצאו בתפריט פיתה עם זעתר (10 שקלים), סלט טבולה (20 שקלים) ולקינוח - כנאפה ביתית מגבינת עיזים (28 שקלים) או מלבי מחלב כבשים עם דבש חרובים ותמרים (18 שקלים).

 

המייסדים 4 בת שלמה דרום, 04-6390809, 050-5537230, ראשון-חמישי, שבת 20:00-8:00, שישי 19:00-8:00, לא כשר

 

 (  )
 

הבית בעין חוד

מסעדה ערבית הממוקמת על גבעה שמשקיפה על נוף הררי משגע, ומגישה ארוחה בסגנון "אכול כפי יכולתך" שנפתחת במרק, ממשיכה במבחר סלטים וממולאים, מנת בשר (מקלובה, סינייה או מנסף), ולסיום - קינוח לבחירה ושתייה. מחיר הארוחה הוא 115 שקלים, ואפשר לבקש תוספת מכל מנה שהיא כוללת.

 

המבחר של המנות משתנה כל הזמן, ויש סיכוי שפעם אחת תמצאו כאן מלפוף (כרוב ממולא בסגנון סורי), בפעם אחרת תוכלו לטעום פוקעייה (בשר עגל או כבש מבושל בלבן עיזים מוגש עם אורז מתובל בצנוברים ובהרט), מוגרבייה (נתחי עוף בגרגירי חומוס), מלוח'יה עם נתחי עוף, שולבאטה (בורגל עם ירקות ותבלינים מיוחדים) או מחבוסה - תבשיל שעועית לבנה עם גריסים, חומוס ובשר עגל.

 

עין חוד, 04-8397350, ראשון-שישי 20:00-12:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

 

הג'חנון של סבתא אהובה

דוכן נייד שניצב בימי שבת בלבד בכניסה לקיבוץ החותרים (מכיוון כביש 4) ומציע ג'חנון ביתי ענקי במשקל של 170 גרם שמוגש לצד ביצה קשה, רסק וסחוג ב-20 שקלים. לקינוח, אפשר ליהנות שם גם ממלבי ב-10 שקלים.

 

אפשר לאכול במקום לצד שולחנות שעשויים מגלגלי צנרת, לקחת לדרך או אם אתם נמנים על תושבי האזור - להזמין במשלוח עד הבית (חינם בהזמנה מעל ארבע מנות).

 

בכניסה לקיבוץ החותרים, 052-4639173‏, שבת 16:00-8:00, כשר

 

 (  )

יקב אמפורה

ביקב ששוכן למרגלות כרם מהר"ל, החל לפעול לאחרונה "אמפורה בר", בו אפשר לבלות ערב רומנטי עם מוזיקה, יין ואוכל. הבר פועל בימי חמישי בערב בלבד, ואפשר לשלב עם הבילוי בו גם כולל סיור לילי ביקב וטעימות יין (23 שקלים לכוס או 100 שקלים למסלול שכולל 4 טעימות).

   (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)

לצד היין, תוכלו להזמין כאן גבינות מיושנות (75 שקלים לפלטה רגילה ו-65 שקלים לפלטת גבינות טבעוניות), לחם שנאפה במקום וזיתים מקומיים (20 שקלים) ופלטות פירות (35 שקלים).

   (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)

כרם מהר"ל, 04-9840702, חמישי 23:00-17:00, לא כשר

 

 (  )

Sabaya

פיצרייה קטנה ומטריפה, שממוקמת במעלה אמפי התיאטרון העתיק שבכפר האומנים עין הוד, וכוללת מרפסת פתוחה שצופה לים ולהרי הכרמל. את הפיצה הלא שגרתית, אופים כאן על אש גלויה שמובערת מעצי זית מהכרמל, בטאבון שנבנה על ידי הבעלים מלבני שמוט.

 

ומה בתפריט? פיצה מרגריטה (55 שקלים), פיצת אנטיפסטי (60 שקלים), פיצת 4 גבינות (68 שקלים), פיצה טבעונית ופיצה ירוקה (58 שקלים), פיצה כפרית ופיצת ילדים. בימי רביעי, מגישים במקום גם פיצת ספיישל מתחלפת.

 

מלבד הפיצה, במהלך השבוע מציעים כאן גם מאפה קלצונה ממולא (40 שקלים), ירקות שנצלים גם הם בטאבון (35 שקלים), Garlikejo - כדורי בצק בשמן זית, פטרוזיליה ושום (20 שקלים) ומגוון סלטים כמו סלט קישואים צלויים עם וינגרט נענע, שום ולימון, גבינת לבנה עיזים (32 שקלים) ועוד. לקינוח, תוכלו לנשנש כאן תאנים צלויות עם קרם גבינה או פנקוטה ליים ויוגורט כבשים. ועוד משהו: מדי שבת בבוקר מתקיים כאן "בוקר תימני", במהלכו אפשר ליהנות מקובנה עם סמנה וג'חנון, ובערבי שבת מתקיים במקום ג'אם סשן.

 

רביעי-חמישי 23:00-17:00, שישי 17:00-11:00, שבת 23:00-11:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
לאכול מול הים. ארוחת הבוקר של חוף נחשולים
צילום: בועז לביא
מומלצים