שתף קטע נבחר

קבלת שבת במסעדות ברחבי הארץ

בשעות הכי יפות בשבוע, בין קודש לחול, מציעות לא מעט מסעדות ברחבי הארץ דילים מעניינים ודרך מילוט מהנה מארוחת ערב שבת עם המשפחה: הכירו את המסעדות שעורכות קבלת שבת

 

נמאס לכם מארוחות משפחתיות בערב שבת או שאתם מחפשים דרך מילוט מארוחה אצל ההורים? קבלת שבת היא פתרון מושלם לחגוג את כניסתו של היום הכי שקט בשבוע: לא מעט ברים, בתי קפה ומסעדות ברחבי הארץ מציעים דרך מהנה לפתוח בה את הסופ"ש. לרוב מדובר על הפנינג רווי אלכוהול, אוכל טוב ומוזיקה, שמתחיל בדרך כלל בשעות הצהריים ונמשך כמעט עד הערב. אז עכשיו רק תחליטו אם בא לכם לקבל את שבת המלכה בסגנון יווני, ספרדי, בלקני, ישראלי או בוייב אלקטרוני.

 

  

גרקו הרצליה

מסעדת "גרקו" (האחות הקטנה של "גרקו" ממתחם "גרינברג" בצפון תל אביב) של המסעדן צביקי עשת היא, למעשה, בוזוקייה צבעונית ושמחה. בימי שישי, החל מהשעה 12:00 בצהריים היא פותחת את שעריה לקבלת שבת יוונית עם זמרים משתנים, מנות יווניות והרבה מאוד אלכוהול.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

האווירה במקום מדמה את הבוזקיות של אתונה, בעיקר הודות לשני הברים שניצבים שם - אחד גדול ומרווח בחלל הפנימי של המסעדה, והשני ממוקם ברחבה החיצונית באזור שבו מתקיימות ההופעות החיות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

ומה בתפריט? עופות בגריל (68 שקלים) שיובאו במיוחד מיוון, דגים צלויים, מנות קרות וחמות, גדולות וקטנות וגם מבחר פאבות, סופלאקי וגירוס (68-48 שקלים), מנות עיקריות (135-62 שקלים) ועוד.

 

שדרות אבא אבן 9 הרצליה, 09-7404747, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

לה שוק - א לה בר

ב"לה שוק", המשקיפה על כיכר דיזנגוף החדשה, מציעים מדי שישי "ארוחת שישי" שמתקיימת בין השעות 22:00-19:00 בערב.  

במסגרת הארוחה הזו תקבלו במחיר המנה העיקרית (99- 129 שקלים) מגוון פתיחים מעניינים ומושקעים כמו פטה כבד עם שקדים קלויים לצד ריבה ביתית (43 שקלים), טרטר ים עם חציל ושמנת חמוצה (52 שקלים), קלמרי ציזיקי עם שעועית ירוקה ושומר (52 שקלים) ועוד.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

דיזנגוף 92 תל אביב, 6033117־03, ראשון-חמישי 17:00־24:00, שישי 17:00-12:00, 24:30-18:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר

 

SELAS

השף אור גינסברג (מתמודד תוכנית הריאליטי "מאסטר שף") מארח במסעדת הקונספט שלו ביפו, ארוחת שישי בסגנון אסייתי עם תפריט שמורכב ממנות יצירתיות של סושי וסשימי.

 

לתפריט יתווספו גם מנות ספיישל שונות המתאימות לחלוקה שיוגשו למרכז השולחן, ומנות שיצולחתו לעיני הסועדים. הארוחה מוגשת מדי יום שישי ב-20:00 בערב, וכוללת מוזיקה וצ'ייסרים שיחולקו לסועדים. מחיר המנות האישיות במהלך הארוחה נע בין 70-30 שקלים, ועל מנות החלוקה משלמים שם בין 300-140 שקלים.

 

רבי תנחום 6, שוק הפשפשים יפו, 9653565־03' שלישי' רביעי, שישי 24:00-20:00, לא כשר

   

הסאלוף

במסעדת השוק שבכניסה לשוק התקווה, מגישים אוכל תימני כמו סאלוף-לחוח (30 שקלים), ג'יחנון (23 שקלים), מלאווח (25 שקלים) ומנת הדגל - "לחוח חביתה" (20 שקלים).

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המקום פתוח ומרווח, וכולל שני ברי ישיבה גבוהים. בימי שישי יש שם אווירה חגיגית שגולשת אל הרחוב הראשי של השוק, והמוני מבקרים מתקבצים יחד כדי להרים לחיים עם ערק ולימונדה ולנשנש מנת בצק מנחמת.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
  

התקווה 1 תל אביב, ראשון-שישי 16:00-8:00, כשר

 

לוינסקי 50

בחמארה שבשוק לוינסקי, מקבלים את השבת עם אוכל ביתי, אווירה שמחה ואירוח כיד המלך. החגיגה מתחילה בשעות הבוקר ונמשכת עד 17:00 אחר הצהריים, ובמהלכה נמזגים אוזו ובירה במחירים אטרקטיביים (19 שקלים לכוס סנגרייה, לכוס בירה או לכוס יין הבית) ומוגשות מנות כמו סלט ארטישוק איטלקי (48 שקלים), שקשוקות (47-42 שקלים) ועוד.

 

לוינסקי 50 תל אביב, 050-4429816 ראשון-שני 8:00- 17:30, שלישי-חמישי 8:00- 24:00, שישי 8:00- 17:30, לא כשר

 

אדוארד בר

בחמארה שבפאתי שוק הכרמל, מקבלים את השבת בחגיגה צבעונית שכוללת תפריט מתחלף עם מנות מהמטבח הערבי כמו שישברק (52 שקלים) ונקניקייה פלסטינית מתובלת בבהרט ושקדים ומוגשת במחבת לוהטת לצד אורז ויוגורט (58 שקלים), משקאות אלכוהולים ומוזיקה אוריינטלית.

 (צילום: אבי ולדמן) (צילום: אבי ולדמן)
(צילום: אבי ולדמן)

פעמיים בחודש, בימי שישי, החל מהשעה 14:00 בצהריים, מתקיימות בבר הופעות של אמנים צעירים וגם "החאפלה של אדי"- קבלת שבת משודרגת במסגרתה D.J מקים עמדה על הרחוב ומנגן מוזיקה יוונית, ערבית ושירים ישראליים של פעם. סביבו, מפזזים להם בשמחה בליינים מבושמים ושמחים.  

 (צילום: אבי ולדמן) (צילום: אבי ולדמן)
(צילום: אבי ולדמן)
 

הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 2:00-17:00 שישי 3:00-12:00 שבת 3:00-19:00, לא כשר

 

ויקי כריסטינה

בימי שישי לאורך כל חודש ספטמבר, בין השעות 18:30-16:00, תתקיים בבר-מסעדה שממוקם ב"תחנה" ביפו, קבלת שבת באווירה ספרדית. 

   (צילום: שרית גופן)
(צילום: שרית גופן)

במהלך החגיגה תוכלו ליהנות מ-1+1 על משקה אפרול שפריץ, ולצידו לזלול מגוון מנות טאפאס ב-25 שקלים. על האווירה השמחה תהיה אחראית להקת נגנים שתנעים את זמנכם עם מוזיקה ספרדית שמחה.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)
 

מתחם התחנה נווה צדק נווה צדק תל אביב, 03-7367272, ראשון-שבת 12:00- 24:00, לא כשר

 

שישקו 

בשישקו מתקיימת מדי יום שישי (בשמונה השנים האחרונות) אחת מקבלות השבת היותר שמחות ומהנות שנתקלנו בהן לאחרונה. וסמכו עלינו - האווירה הטובה והשירות המקצועי, יגרמו לכם לחזור לכאן פעם אחר פעם, בקצב צלילי המוזיקה הקצבית שמתנגנת במקום של די.ג'יי דני סידס, שגורם לכולם לזוז.

בר שישקו בתל אביב (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בר שישקו בתל אביב (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במהלך החגיגה יחולקו צ'ייסרים בלי הפסקה, ולצידם אפשר ליהנות ממנות קטנות ושוות כמו כבד קצוץ (29 שקלים), סלט פלפלים קלויים פיקנטי (26 שקלים) וקבב בולגרי אמיתי (56 שקלים).

 

הר סיני 2, תל אביב טלפון 03-5606406, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי-שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

אוזריה

במסעדת השף של השפית אביבית פריאל ובנקסט דור היווני שממוקם בסמוך אליה - ה"סופלקי בר", מתקיימת מדי יום שישי, החל מ-12:00 אחר הצהריים, קבלת שבת מהשוות שיש לאזור שוק לוינסקי להציע (אם לא לתל אביב כולה).

נקסט דור (צילום: אילן ספיר)
(צילום: אילן ספיר)

המסעדה הומה וכך גם המדרכה שבחוץ, בבליינים שאוחזים בידיהם כוסות שתייה שלא נותרות ריקות אף לא לרגע אחד, וחולקים ביניהם מנות שרינג כמו ברוסקטה, ציזיקי (15 שקלים), איקרה (15 שקלים) וקלמרי מטוגן עם איולי (18 שקלים), שמתאימות מאוד לצד האלכוהול ולאווירה התוססת.

נקסט דור (צילום: אילן ספיר)
(צילום: אילן ספיר)

אגב, בימי שישי אחר הצהריים שווה במיוחד להגיע לכאן, כי אז מוגשות במקום מנות ספיישל ייחודיות, לצד לא מעט פינוקים וכל זה כשברקע מתנגנים שירים בסגנון ספרדי, ערבי, בלקני ומצרי בשיתוף פעולה מושלם.

 

מטלון 44 תל אביב, 03-5330899, ראשון-שישי 24:00-12:00, לא כשר

 

פנדה פיתה

מדוכני אוכל הרחוב התוססים ביותר בשוק הכרמל, שנוצר כתוצאה מפופ-אפ שהתקיים במקום בימי שישי. הדוכן פועל כל השבוע, ובימי שישי נותרה במקום אווירה שמחה במיוחד שמתכתבת עם הפילוסופיה של המקום שגורסת כי "פיתה פנדה היא אירוטיקה של קולינריה ומרד נעורים שמתנים אהבים על מיטת יחיד בבית ספר שדה בטיול קיצי".

   (צילום: יח"צ)
 

כבר משעות הבוקר יקבל את פניכם צוות שמח, חבוש בכובעים בצבעי שחור-לבן, שיכין עבורכם פיתה מעולה עם סביצ'ה וירים לכם עם צ'ייסרים ועם אווירה שהיא לא פחות מהצגה כיפית ומשעשעת.  

 

מל"ן 14 שוק הכרמל תל אביב, 052-2991880‏, ראשון-חמישי 16:00-11:00, שישי 16:00-10:00, לא כשר

 

פאראקאלו

במסעדה היוונית שממוקמת על התפר שבין תל אביב ליפו, מטרים ספורים מהים, מקיימים קבלת מדי יום שישי "קבלת שבת" שמתחילה בשעות הצהריים המוקדמות ונמשכת אל תוך השקיעה, מופיעה במקום להקה יוונית שתרים את האווירה לצלילי שבירת צלחות החרס והבזוקה. 

 (צילום: אביעד בר נס) (צילום: אביעד בר נס)
(צילום: אביעד בר נס)

ותוך כדי שאתם נהנים מנוף כחול של ים, בריזה נעימה והרבה אוזו, תוכלו לנשנש כאן ממבחר המזטים (הטאפאס היווני) שמוגשות במקום, או ללכת על משהו קצת יותר רציני, כמו קציצות זוקיני וגבינות (39 שקלים) או מאפה פילו ממולא גבינות ומטוגן ברוטב דבש וטימין (44 שקלים).

 (צילום: עידן גור) (צילום: עידן גור)
(צילום: עידן גור)
 

נחום גולדמן 6 תל אביב 03-6816918, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

יאסו תל אביב

בבר-מסעדה יאסו", שממוקם מול חוף פרישמן וחגג לא מזמן יום הולדת שש, עורכים מדי יום שישי קבלת שבת ססגונית ושמחה באווירה יוונית, כיאה למקום שמגיש אוכל יווני באווירת חמארה.

 (צילום: מי סושיאל)
(צילום: מי סושיאל)

על הפן הקולינרי של המקום חתום השף אביב משה, ובאי המקום יכולים ליהנות שם מפלטה של 8 מזטים (68 שקלים), סשימי טאבולה (62 שקלים) ודגי רשת פריכים (78 שקלים). לצד האוכל, מציעים כאן מבחר של משקאות חריפים וקוקטיילים על בסיס אניס.

 (צילום: שי אוחיון) (צילום: שי אוחיון)
(צילום: שי אוחיון)
 

הירקון 105 תל אביב, 03-6031719, ראשון-חמישי 1:00-19:00, שישי-שבת 1:00-13:00, לא כשר

 

בר הגאולה

בבר השכונתי שממוקם על הציר שבין הים למרכז העיר, חוגגים מדי יום שישי, בין השעות 19:00-13:00, את כניסת השבת באווירה שמחה עם מוזיקה חיה וספיישלים טעימים.

 (צילום: יפעת יוגב) (צילום: יפעת יוגב)
(צילום: יפעת יוגב)

לצד המנות הקבועות שבתפריט, תוכלו להזמין כאן מטיאס וירקות טריים או מסבחה (28 שקלים), קרפלך עם בשר או עם תפוחי אדמה (28 שקלים) ויש גם פיצות, סלטים, קריספי צ'יקן בורגר (49 שקלים) ונקניקיות של אלן טלמור.

 

גאולה 51 תל אביב, 052-3530647‏, ראשון-רביעי 3:00-16:00, חמישי 5:00-16:00, שישי 12:00- 6:00, לא כשר

 

אפריים

בגסטרו-בר החדש שבצפון תל אביב, מקבלים את השבת מדי יום שישי בין השעות 17:00-12:00, עם תפריט מיוחד הכולל חלות שנאפות במקום, חריימה מוסר ים, קוסקוס, כבד קצוץ ועוד הרבה דברים טובים, לצד מגוון סוגי ערק ואניסים מהארץ ומחו"ל (60-30 שקלים למנה). את האווירה במקום, מרימים עם מוזיקה תוססת ואווירה שמחה ובוגרת.

 

בני אפרים 280 תל אביב, 03-7743030, ראשון-חמישי 1:00-18:00, שישי 17:00-12:00, שבת 1:00-21:30, לא כשר

 

Pow Wow

בגסטרו-בר שמציע תפריט שרינג מגוון, מקבלים את השבת בימי שישי בין השעות 17:00-13:00. מדובר על אחד האירועים השוקקים שיש לראשון לציון להציע ביום שישי, בעיקר כי בשעות הללו המרפסת הענקית של המקום נפתחת והחגיגה עוברת לרחוב רוטשילד השוקק, כשברקע מתנגנת מוזיקה יהודית שמחה ומהבר זורמים קוקטיילים ושייקים קלילים שמתאימים לאווירת צהריים.

את האלכוהול תוכלו ללוות שם עם מנות שמכונות בתפריט: "מסביב לעולם" במחירים מוזלים (43-39 שקלים לסועד; 96 שקלים לשלושה סועדים ו-157 שקלים לחמישה סועדים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9797805, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 2:00-12:00 שבת 1:00-12:00, לא כשר

 

מחלבת עברי

בימי שישי, הזולה הענקית שממוקמת במרכז המשק של משפחת עברי שבמושב עזריה, נערכת קבלת שבת חגיגית, שכוללת קלצונה שנאפה בטאבון המקומי, גבינות, ירקות ויין.

סיור במחלבת עברי לשבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

עוד תמצאו שם: מגוון סלטים, מאפים נהדרים במילוי גבינות מהמחלבה המשפחתית וגם כמה קינוחים מפתיעים (79-35 שקלים). בנוסף, פעמיים בחודש מלווה החגיגה בהופעה חיה של זמרים ולהקות מקומיות.

 (צילום: יולה זובריצקי)
(צילום: יולה זובריצקי)
 

דרך הפרדס משק 50 מושב עזריה, 08-9227266, חמישי 16:30-12:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

סופלקי

טברנה יוונית שממוקמת על חוף ימה של נתניה, בה נערכת מדי יום שישי קבלת שבת בסגנון אלקטרוני (ולא יווני, כפי שוודאי הייתם מצפים). בשעה 10:00 מתחילים להגיש שם את ארוחות הבוקר המסורתיות, וככל שמתקדם היום האווירה הופכת לאווירת מסיבה עם ים, אוזו ודי ג'י. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לצד האוזו, תוכלו ליהנות כאן גם ממנות כשרות מהמטבח היווני (לא חלביות) כמו ציזיקי, פאבה, טארמו סלטה (40-30 שקלים), אותן אפשר לקבל גם במגש טעימות שמחירו 178 שקלים. הרעבים יותר יכולים לזלול מנות כמו גירוס טלה (42 שקלים), סופלקי ומוסקה (69 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

המלכים 35 חוף בלו ביי נתניה, 09-7702080, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי 17:00-12:00 מוצ״ש-2:00, כשר

 

 

הנשיא 1

בפאב הוותיק ביותר באשקלון, עורכים בימי שישי בין השעות 15:00-19:00, קבלת שבת שכוללת הופעה אקוסטית (יש להתעדכן בעמוד הפייסבוק מתי מתקיימות ההופעות) 

 (צילום: הנשיא 1)
(צילום: הנשיא 1)

האווירה במקום שכונתית, כולם מכירים את כולם, ובנוסף למוזיקה המרימה אפשר ליהנות גם מהאפי אוור של 50% הנחה על כל הבירות מהחבית (מדי יום שישי בין השעות 20:00-17:00).

 (צילום: הנשיא 1)
(צילום: הנשיא 1)
 

הנשיא 1 אשקלון, 08-6730209, לא כשר

 

החוף

במסעדת "החוף", בניצוחו של המסעדן אידי ישראלוביץ', מתקיימת בימי שישי, בין השעות 18:00-14:30, קבלת שבת באווירה יוונית עם הופעת זמר יווני והרבה אוזו. הצד הקולינרי של החגיגה מורכב ממנות שרינג קטנות המוגשות למרכז השולחן, ממנות ים ומפיצות עם תוספות מגוונות שנאפות במקום. טווח מחירי המנות נע בין 120-80 שקלים לסועד, כשמחיר הפתיחים כלול במחיר המנה העיקרית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אוניון 5 אשדוד, 08-9107661, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

 

השוק

מזללת הפיתות האשדודית של השף רני אלבז, הופכת בימי שישי לחמארה עליזה שמקבלת את השבת בכיף ובשמחה. החגיגה, שמתחילה כבר ב-10:30 בבוקר ומסתיימת שעה לפני כניסת השבת, כוללת די ג'י וזמר אורח שמרימים את האווירה והרבה אוכל טוב.

מה בתפריט? פיתות מפוארות מעשה יד שנאפות במקום, דגים מבושלים, סלטים, "סנדוויץ' של שישי" עם שניצל, מטבוחה, פלפל חריף וחציל מטוגן, תבשיל של בשר ראש עם גרגירי חומוס, פלטת מזטים ועוד (טווח המחירים של המנות נע בין 79-29 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

נורדאו 24 אשדוד, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 16:00-10:00, מוצ"ש-1:00, כשר

 

מילבה

בבר הבאר-שבעי עם האווירה הכי תל אביבית שיש, מקבלים את השבת עם צמידי אלכוהול ללא הגבלה וספיישלים מיוחדים של שישי.

 

במהלך קבלת השבת, האזור החיצוני מתמלא עד אפס מקום בקהל בליינים שנהנה מלא פחות מ-30 סוגי בירה ותפריט אוכל מפתיע, כזה שלא הייתם מצפים למצוא במקומות שכונתיים סטודנטאליים כמו פיצות בוטיק (36-31 שקלים), פיתות שף (17-15 שקלים), חומוס כמהין (40 שקלים), כריך אווז (40 שקלים) וגם קובה וקוסקוס, שמוגשים שם רק בימי שישי.

 

שלמה המלך 2 באר שבע, 050-3344618‏, ראשון-חמישי 2:00-20:30, שישי 17:00-12:00, מוצ"ש-2:00, לא כשר

 

BarBaSaba beer garden

בחצר הירוקה והפורחת שנמצאת הבר הוותיק של אילן זגדון (שהוא גם הבעלים של הבר "בר אילן") חוגגים מדי יום שישי קבלת שבת עם 40 סוגי בירות מהחבית, ומנות שרינג קטנות כמו שלושה קבבונים (27 שקלים), סנדוויצ'ים מטורפים (37- 55 שקלים) ומנות מיוחדות לשישי כמו קוסקוס (42 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

רחוב התקווה בית רסקו באר שבע, 050-7210959‏, ראשון-חמישי, שבת 2:00-21:00, שישי 17:00-13:00, כשר

 

 

פלומרי

בטברנה החדשה שנפתחה לאחרונה במושבה הפסטורלית ראש פינה, החלו לערוך ממש היום (13 בספטמבר) קבלת שבת חגיגית, בה ישתתף קירו הזמר היווני ונגן הבוזוקי. החגיגה תתקיים בימי חמישי אחת לשבועיים, בין השעות 24:00-21:00, ותכלול מגוון פינוקים אלכוהוליים ומבחר מזות ב-29 שקלים לצלוחית.

    (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

קניון החאן ראש פינה, 04-6060166‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 17:00-9:00, שבת 21:30-24:00, כשר חלבי

 

תלפיות

בחמארה הכי מדליקה בשוק תלפיות החיפאי לא משעמם אף פעם, ובימי שישי בצהריים (החל מ-12:30) האווירה מתחממת אפילו יותר מהרגיל והמקום הופך למסיבה חגיגית ותוססת עם מוזיקה מזרחית שמרימה את האווירה.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בתפריט האוכל שמוגש שם אפשר למצוא דגים, אוייסטרים, לובסטרים והרבה יין ואוזו להרמת המורל. התפריט אינו קבוע ותלוי במה שמציעים באותו הבוקר בבסטות שליד המסעדה, אבל טווח המחירים של המנות נע תמיד בין 79-39 שקלים.

 

סירקין 28 חיפה, ראשון-חמישי 22:00-9:30, שישי 16:30-7:30, לא כשר

 

טמפל בר

בפאב האירי שבחיפה, קיימת מסורת בת שמונה שנים של קבלות שבת ידועות ומקפיצות במיוחד, הנערכות פעם בשלושה שבועות בימי שישי בין השעות 17:30-14:00. בשעות האלה ולרגל השבת, מתקיימות הופעות חיות מתחלפות בסגנונות שונים, החל מקאברים של שירי רוק, דרך שירי ארץ ישראל הישנה והטובה ולפעמים יש שם גם מוזיקה יוונית שמרימה את הבליינים הישר על השולחנות והבר.

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)

הכניסה למקום חופשית, ובמהלך החגיגה מציעים שם דיל מיוחד שכולל מנה עיקרית ושליש בירה ב-65 שקלים, כשהמנה העיקרית יכולה להיות כריך קורנביף חם בלחמניית המבורגר, נקניקיות עגל עם כרוב כבוש ותפוחי אדמה אפויים, פאי רועים אירי, פיש אנד צ'יפס או המבורגר.

אוכל אנגלי (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

סינמול חיפה, 04-8404460, ראשון-שבת 2:00-17:00, לא כשר

 

המזווה

"המזווה" היא אומנם מעדנייה כשרה, אבל מה שמתרחש ברחבה החיצונית שלה בימי שישי מעניק לקבלת השבת פרשנות שונה ומפתיעה. באופן קבוע, ניצב מחוץ למעדנייה "המזווה מובייל", פוד טראק שפועל בימי שישי בלבד, לצד דוכן בירות בוטיק מתחלף.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ומכיוון שעיקר העניין כאן הוא הבשר, אחת לשבועיים מתארח במקום שף אורח עם דוכן קרניבורי במיוחד שמציע מנות המתומחרות עד 30 שקלים, שישמחו מאוד גם את אנשי הפלאו ואת הנמנעים מגלוטן. במקביל, מהמעשנה של "המזווה" זורמות לאורך כל החגיגה פלטות בשר משגעות ומגרות במיוחד. ברקע, מתנגנת כל העת מוזיקה שמחה והאווירה עצמה כיפית ומשוחררת.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המלצה שלנו: לפרטים לגבי קבלת השבת הקרובה, כדאי להתעדכן בעמוד הפייסבוק של המעדנייה.

 

המושב 42 פרדס חנה-כרכור, 04-6017040, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 14:30-8:00, כשר

 

לינק

במסעדת "לינק" הוותיקה, מתקיימת מסורת של קבלת שבת בימי שישי, שמתחילה בשעה 15:00 ונמשכת עד כניסת השבת. החגיגה נערכת בחצר המסעדה וכוללת הופעה חיה של זמרים שונים ותפריט מיוחד הכולל את מנות הדגל של המסעדה, ביניהן "קציצות לאה" האלמותיות (68 שקלים), מנת כנפיים המנצחת (45-68 שקלים) ועוגת גבינה חלומית.

 (  ) (  )

יש גם אפשרות להזמין את אחת ממנות השישי המיוחדות, כמו שקשוקות בכל הצבעים, קובה חמוסטה, צ'יפס וביצת עין, מנה של "ביצת עין על אורז", נקניקיות ביתיות או חריימה דגים.

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)
 

המעלות 3 ירושלים, 02-6253446, ראשון-שבת 1:00-10:30, לא כשר

 

בולינט

בבר הירושלמי, שחגג לא מזמן 23 שנות פעילות, חוגג (במהלך חודשי הקיץ בלבד) קבלות שבת תוססות, במהלכן המקום מתמלא בבליינים שיושבים על בירה ומרימים את האווירה עם צ'ייסרים.

 (צילום: אורן חסידים) (צילום: אורן חסידים)
(צילום: אורן חסידים)

לצד האלכוהול, אפשר להזמין שם פיש & צ'יפס, שקשוקה (43 שקלים) או מנת "סתימת עורקים", שמיועדת לחלוקה וכוללת פירמידה של טבעות בצל, צ'יפס בטטה וצ'יפס תפוחי אדמה.

 

דורות ראשונים 6 ירושלים, 02-6249733‏, ראשון-רביעי 1:00-9:00, חמישי 2:00-9:00, שישי-שבת 3:00-9:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דרור כץ
כך מקבלים את השבת במסעדות וברים ברחבי הארץ
צילום: דרור כץ
מומלצים