שתף קטע נבחר

מצוקה מאחור: על בעיית הבלמים בנבחרת ישראל

אנדי הרצוג הבין מהי נקודת התורפה, אבל גם מערך שלושת הבלמים נגד אלבניה לא הצליח. נותר לנו רק לקנא בנבחרות כמו סרביה, רומניה ואפילו קפריסין, להן שחקנים הרבה יותר איכותיים בעמדה. ההתאחדות חייבת להיכנס לעובי הקורה בנושא

 

למעט נבחרת ישראל, רק עוד שתי נבחרות מהדרג השלישי עלו למחזור הפתיחה של גביע האומות במערך של שלושה בלמים - אסטוניה וליטא (בולגריה והונגריה עלו במערך הגנתי מוגבר).

 


 

לטבלאות הבתים בליגת האומות

 

לווילי רוטנשטיינר לא לקח יותר מדי זמן להבין שקו ההגנה הישראלי ירוד מאוד באיכותו, והמסר גם הועבר לאנדי הרצוג. ההחלטה של השניים לעלות עם שלושה בלמים במשחק הפתיחה מול אלבניה (1:0) הייתה נכונה מכורח הנסיבות. הבעיה שגם המערך הזה היה חדיר וכלל ליהוק לא מוצלח.

 

שרן ייני (צילום: ראובן שוורץ)
שרן ייני. החלק האחורי מפשל(צילום: ראובן שוורץ)

 

ישראל לא מצליחה לייצר בלמים, ובניגוד לדור צעיר סביר לגמרי בעמדות אחרות, כמו אלי דסה (מגן ימני), דור פרץ ודן גלזר (קשרים אחוריים), מואנס דאבור ודיא סבע (חלוצים), הציוות במשחק מול אלבניה כלל שתי הופעות בכורה ונראה כך - ניסו קפילוטו בן ה-29, שלא התמודד בבעבר משחקים בינלאומיים והציג יכולת רעה במיוחד, עאיד חבשי בן ה-24, שמגיע ממכבי חיפה אליה חזר הקיץ מבני יהודה וגם הוא ללא ניסיון בינלאומי, ושרן ייני, דווקא הבלם שהציג את המשחק הסביר מכולם - ועדיין, מדובר בשחקן שעד לפציעה של ז'איר אמאדור לא ממש נספר במכבי ת"א. יש לציין כי ייני בכלל לא היה בתוכניות של הרצוג, אבל הפציעות של שיר צדק ולואי טהא הכריחו את האוסטרי לזמן את השחקן בן ה-32 ואף לשבץ אותו בהרכב.

 

את איתן טיבי, שפתח את העונה בצורה רעה במכבי ת"א, הזיזו בנבחרת הצידה. הוא אמנם לא הצליח להרשים יותר מדי במדים הלאומיים, אבל הציוותים שלו בעבר עם שיר צדק או רמי גרשון, שמאז החזרה שלו מבלגיה פשוט נעלם מהרדאר של הנבחרת, התבררו כלא רעים. כמובן שהפנדל שגרם מול סרפסבורג במוקדמות הליגה האירופית לא עזר לו לקבל מקום בנבחרת. ועדיין, טיבי בקו הגנה של חמישה שחקנים הוא אופציה סבירה וייתכן כי כבר הערב (שלישי, 21:45) הוא ישחק מול צפון אירלנד.

 

טיבי. יקבל שוב צ'אנס? (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
טיבי. יקבל שוב צ'אנס?(צילום: ראובן שוורץ)

 

צדק, שלא שיחק במשך שנה בשל נטילת חומרים אסורים, נמצא בירידה ופתאום בלמים שמעולם לא חשבו שיקבלו בכלל טלפון ממנהל הנבחרת לא רק מוצאים מקום בסגל, אלא אפילו פותחים ב-11 של נבחרת ישראל. מי זוכר שפעם היו בנבחרת בלמים כמו אריק בנאדו, שמעון גרשון וכמובן טל בן חיים, שבמשך קמפיינים רבים היה המגדלור של ישראל.

 

מבט על הבלמים המשחקים בליגה הישראלית מראה דומיננטיות של זרים, כמו למשל אמאדור במכבי ת"א, מיגל ויטור, שהגיע מפאוק סלוניקי להפועל באר שבע ושלט בליגה לפני שרשרת הפציעות, אליסון דוס-סנטוס ממכבי חיפה, קרלוס קוויאר מבני-יהודה, טים הויבך וברנקו ורגוץ' ממכבי נתניה וכמובן הפועל חיפה עם גבריאל תאמאש, רסמוס שוסטאדט וריסטו מיטרבסקי. הבלמים הישראלים שכן מציגים יכולת סבירה הם טהא וטל כחילה, אבל מה שמספיק לליגה לא טוב למסגרת הבינלאומית. גם מבט לאחור אל הנבחרת הצעירה לא מראה שיש אופק לבלמים.

 

ז'איר אמאדור  (צילום: מכבי ת
ז'איר אמאדור. הבלמים הטובים בליגה הם זרים(צילום: מכבי ת"א האתר הרשמי)

 

שימו לב לבלמים שיש לשאר הנבחרות בדרג השלישי בליגת האומות: בסרביה משחקים בלמים כמו ניקולה מילנקוביץ' מפיורנטינה או מילוש וליקוביץ' מברמן, ברומניה ולאד קיריקש מנאפולי. בקפריסין משחק קונסטנטינוס לאיפיס מסטנדארד ליאז', במונטנגרו סטפן סאביץ' מאתלטיקו מדריד, בנורבגיה כריסטופר אייר מסלטיק והבארד נורדטבייט מהופנהיים, ואפשר להמשיך הלאה והלאה עם רשימה של בלמים הרבה יותר טובים מהסחורה הישראלית.

 

ההתאחדות לכדורגל חייבת לפעול ולבנות פרויקט בלמים, עמדה שמשום מה הפכה לזניחה, לא פופולרית ולא רצויה במחלקות הנוער, על מנת להגיע לקמפיינים הבאים עם היצע עשיר יותר. חובה להגדיל את כמות הבלמים שמשחקים בחו"ל בכדי להוביל להצלחה גדולה יותר ולהשיב לכדורגלן הישראלי את המניות שלו ביבשת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
עאיד חבשי
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים