שתף קטע נבחר

על הגיל ועל היופי: צעירים בני 50 פלוס

כיצד מצליחות נשים בנות 40־50 ויותר להיראות "ללא־גיל", מושכות ונאות כל כך? מה השתנה היום שאנו נראים צעירים יותר מהורינו באותו הגיל? האם זה רק לעשירים? ואיך זה שישנן נשים, שיכולות להרשות לעצמן הכל, ועדיין הטיפולים הרבים לא הביאו למראה הצעיר הנכסף?

את השאלות האלה וגם נוספות, הפנינו אל רונית שגב, ביולוגית וחוקרת עור ומפתחת תכשירים קוסמטיים. מה מאפיין את המראה של צעירים בני 50 פלוס? ולמה הם נראים שונה מבני הדור של הוריהם? "כי הם יכולים", עונה רונית שגב. "לפחות אלה שבוחרים בכך. מי שבוחר, לרוב זה 'בוחרת' - יכול להיראות צעיר באופן משמעותי מגילו הביולוגי. זה עניין של וייב פנימי וגם של מראה חיצוני ושניהם משפיעים זה על זה. שמעתי פעם אימרה - 'בגיל 50 כל אחת מקבלת את הפרצוף שמגיע לה'. זה מצלצל לנו נכון 'בבטן'. כולנו מכירים את האנשים בגיל הבוגר יותר, שהאופי וסיפור חייהם נשקף מפניהם. אנשים עם מבט טוב וחומל, או אנשים מאירי פנים, שההבעה המאפיינת נחרתת על פניהם. נעים להתבונן עליהם. ומצד שני אנשים שהמבט הביקורתי או החמור, נחרט על פניהם כהבעה קבועה. אנשים שהקמט בין הגבות 'קמט הזעף' - הפך לקבוע, ועוד כהנה וכהנה הבעות אופייניות. אז בדור של הורינו, זה היה די מובן, שאישה בת 50 תיראה כמו "סיפור חייה" ושפניה ישקפו את הטבע הבסיסי שלה. ככלל, בדור של הורינו נראינו "בגיל שלנו" ולפעמים יותר. בדור הנוכחי - המראה שלנו שונה. אצל רבים מאיתנו הוא צעיר יותר. מטופח ומושך. העשור האחרון הביא איתו חידושים רבים. חלקם קשורים לשינוי מראה פנינו - לעיתים בצורה ממש דרמטית".

 

רונית שגב, MA, Bsc חוקרת עור ומפתחת תכשירי ביופור (צילום: יח"צ)
רונית שגב, MA, Bsc חוקרת עור ומפתחת תכשירי ביופור(צילום: יח"צ)

 

"אילו שינויים? ניתוחים? הזרקות?"

"גם, בהחלט" עונה שגב. "וגם מגוון של טיפולים אסתטיים ושל תכשירים לעור שלא היו קיימים בדור של הורינו. מראה רענן, קורן ומזמין הוא שילוב של כמה סוגי טיפולים. בדיוק כמו שיוצאים למלחמה עם מגוון חילות ולא רק חיל רגלים או חיל האוויר, כי לכל חיל יש את החוזקות שלו. המלחמה בסימני הגיל היא לא שונה: אנו זקוקים לאמצעים טיפוליים שונים, שהתוצאה של כולם יחד היא הצערת העור והמראה. וכאשר פועלים נכון, משיגים מראה הרמוני ויפה, טבעי - להבדיל מפני־המסכה נטולי ההבעה, ולעיתים אף המעוותים שיצא לכולנו לראות".

 

"אכן, גם זה קיים. מדוע זה קורה, שהמראה נפגע לאחר טיפולים אסתטיים במקום להשתפר?"

"טיפולי האסתטיקה הם סוג של אמנות", אומרת שגב. ניתוחים והזרקות הם סוג של פיסול פנים. ובשני התחומים הללו - לא כל המרבה הרי זה משובח. ולא כל מי שיכולה להרשות לעצמה את מיטב הטיפולים - גם נראית יפה. לחיים מנופחות מדיי בחומרי מילוי נותנות מראה מוזר ולא נעים למראה. אנו מכירים היטב גם כוכבות הוליוודיות שנראה כאילו 'הגיל לא עשה להן טוב' - למעשה הסיבה הייתה טיפולים אסתטיים פחות מתאימים. המומלץ ביותר הוא להתחיל הזרקות בגיל צעיר יחסית, סביבות 40, עם השינויים הראשונים והקלים במראה. כך, באיטיות ובהדרגה, ללא שינויים דרסטיים למתבונן, דואג האסתטיקאי ל'תיקונים קטנים'. לשיפורים קטנים אך חשובים. העור, בגיל זה, יגיב אליהם טוב. הסביבה כמעט ולא תרגיש שבוצע טיפול כלשהו, מלבד המחמאות על מראה רענן שלא מסגיר את הגיל. ואם הטיפולים החלו בגיל זה, גם טיפולים עתידיים יביאו לתוצאה טובה יותר. טיפול אסתטי אנו לא עושות "כי אני יכולה לשלם על זה". אנו עושות כאשר הוא נחוץ ורק כמה שנחוץ".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

"ומה עם מוצרי קוסמטיקה? איך בוחרים נכון?"

"מוצרי הקוסמטיקה הנכונים יכולים לגרום לשינוי משמעותי ביותר במראה הפנים", אומרת שגב. "הקוסמטיקה של היום איננה דומה לזו של לפני 10 שנים, גם ברמת התכשירים וגם ברמת הידע שקיים בתחום. גם כאן אני רואה הרבה נשים שיכולות להרשות לעצמן כל תכשיר שהוא, ועדיין עור פניהם נראה בוגר לגילן. כזה שיכול היה להיראות הרבה יותר צעיר ויפה אילו רק טופל נכון. אנשים נוטים לבלבל בין מוצר קוסמטי יוקרתי או יקר, לבין מוצר פעיל. מוצרים רבים, שעלותם אלפי שקלים ושאנו מכירים בשל פרסום רב ומרשים, אינם מביאים לשינוי כלשהו בעור. ולעומתם, מוצרים עם מחיר "שפוי" וסביר יכולים לחולל שינוי ניכר. את שואלת איך בוחרים נכון? מי שבוחרת נכון, לא בוחרת מוצר. היא בוחרת מטפל/ת. והמטפל/ת בעור - לרוב זו תהיה קוסמטיקאית - היא זאת שתתאים את התכשיר הנכון. יש המון שיקולים מקצועיים בבחירת התכשיר המדויק לכל אחת. רובם - אינו מוכר לקהל הרחב. את הרי לא הייתי שואלת "איך בוחרים נכון תרופה" - אף אחד מאיתנו לא בוחר לעצמו תרופות. הרופא מחליט מה מתאים. ובחירת תכשיר שמשנה את תפקודו של העור - שהוא רקמה חיה - עובדת בדיוק אותו הדבר. היא מצריכה ידע מתחום המדע. לא מתחום הפרסומות והמדיה. התכשירים אותם מתאימה לנו הקוסמטיקאית הם מסוג שונה מאלה הזמינים על מדפים. הם פעילים, מרוכזים, ויכולים להביא לתוצאה מהירה וניכרת".

 

אז הסוד למראה צעיר הוא טיפולים אסתטיים נכונים פלוס תכשירים פעילים?

"כן, ואדגיש - תכשיר מקצועי (שניתן להשיג רק אצל קוסמטיקאיות) לא חייב להיות יקר כדי להיות פעיל. גם בטיפוח המקצועי יש מותגים רבים שחלקם עושה רושם יוקרתי ועולה הרבה, אך פחות פעיל. אני ממליצה לבדוק מול כל קוסמטיקאית האם יש לה להראות תמונות לפני־אחרי של אנשים שטופלו עם התכשירים שהיא מבקשת להתאים לנו. בחברות המייצרות תכשירים יעילים, ישנו מאגר של תמונות כאלה וניתן לראות אותו גם באתר האינטרנט שלהן. היתרון של מוצרים מקצועיים הוא לא רק בפעילות ובמהירות אלא גם בכך שיש התאמה מדויקת לעור ומעקב אחר מצבו. תחזוקת עור נכונה מחייבת מעקב ושינוי מדי פעם של אופן השימוש, ולפעמים של התכשיר עצמו. מסביבות גיל 40 אני ממליצה ביקורי מעקב, אחת לחצי שנה, גם אצל הרופא העוסק באסתטיקה. ממש צ'ק־אפ, לבדיקה האם נחוץ טיפול אסתטי ואיזה. זאת לצד השימוש הקבוע בקרם פעיל ומקצועי. כמו בהרבה דברים בחיים, כששומרים על 'תחזוקה נכונה' לא צריך כמעט לעסוק בכיבוי שריפות או בפתרון של בעיות".

 

למאמרים של רונית שגב:

www.biofor.co.il

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים