שתף קטע נבחר

המסעדות החדשות של תשע"ט

שווה לחכות: המסעדות, הברים ובתי הקפה שכולם ידברו עליהם בשנה הקרובה - מאיר אדוני, יובל בן נריה, גיא גמזו ואחרים

 

שנה לא פשוטה עברה על עולם המסעדנות, והאור שאמור לחכות בקצה המסע בתוך המנהרה, עדיין לא נראה באופק. מסעדות שנסגרות מפנות את מקומן ליוזמות חדשות, ואחרות כבר מסומנות כפרויקט הלוהט הבא בתחום הקולינרי.

 

אז חוץ מהעובדה שאוכל רחוב השתלט על הסצנה (מאיר אדוני עם שווארמה "דוניא", גיא גמזו עם "נו נו נו"), השפים השנה גם היו ממוקדי חו"ל (מסעדה נוספת לאסף גרניט בלונדון, "מזנון" של אייל שני בניו יורק ), ואחרים עדיין לא ויתרו על הקהל הישראלי ועל התיירים, וממשיכים להשקיע את מלוא משאביהם על מנת לכבוש את הסצנה עם הלהיט הבא.

 

אז למה אנחנו מצפים בשנת תשע"ט שבאה עלינו לטובה? להלן כמה מהפרויקטים המבטיחים שעתידים להפוך לדבר הגדול הבא בשנה הקרובה, חלקם סודיים ממש, על אחרים כבר התחיל טיזינג ויש גם כאלה שכבר דובר עליהם רבות אבל רק עכשיו הם באמת קורים.

 

המסעדה החדשה של יובל בן נריה

בבניין הפרימיום "עזריאלי שרונה" שאמור לאכלס בקרוב לא מעט חברות היי טק ובהן גם פייסבוק, אמזון וחנות הדגל של אפל בישראל, עומדת להיפתח המסעדה המדוברת של השנה - המסעדה של השף יובל בן נריה ("טאיזו", "יא פאן", "מיאזקי").

יובל בן נריה (צילום: רמי זרנגר)
יובל בן נריה(צילום: רמי זרנגר)

המסעדה תיפתח במחצית הראשונה של 2019, עדיין אין לה שם ומיתוג, אבל בימים הקרובים החלטות יתקבלו. המסעדה עומדת להיות מסעדה בסגנון יפני, אבל אל תצפו למקום יפני אותנטי אלא כזה עם "רעיונות" יפנים. המקום יחסית גדול ומכיל כ-120 מקומות בשלב הראשון ומרפסת רחבה שבהתחלה לא תופעל.

עזריאלי שרונה (כניסה אחת מרחוב מנחם בגין וכניסה שנייה ממתחם שרונה)

 

הבר בלוקיישן של ננוצ'קה

בעוד כחודשיים ייפתח בחלל האהוב של מסעדת "ננוצ'קה" שנסגרה מקום חדש מבית היוצר של קבוצת "נוקס", הקבוצה ששמה חתום על ללא מעט מקומות בתל אביב ובהם בר ה"קנטה" בגן העיר והבר "מנדלימוס" ברחוב הירקון.

לילינבלום 30 תל אביב

  

Haiku Sky Bar - הרופטופ של גיא גמזו

השף גיא גמזו ("אריא") עדיין לא נח מלהט פתיחת "NU NU NU", המקום עם הלחמניות הנהדרות, וכבר מתכונן לפתיחה של הרופ טופ החדש שלו Haiku - Sky Bar שיהיה ממוקם על גג מלון בראון החדש בתחילת רחוב בן יהודה (פינת אלנבי).

שף גיא גמזו (צילום: ירון ברנר)
שף גיא גמזו(צילום: ירון ברנר)

המגדלור, בן יהודה 1 תל אביב

 

MONDO 2000 - רופ טופ בשוק לוינסקי

רופ טופ נוסף עומדים לפתוח חברי "הקבוצה" שבבעלותה ברים בתל אביב כמו "החוג הצפוני", "המפלט של החוג הצפוני", בר המסלולים הוותיק "המזג" וגם "Biggy Z", "דיזי פרישדון" וההמבורגריה שנפתחה בשיתוף עם השף און משען "The Little Burger Shop". המיקום של הרופ טופ הוא שוק לוינסקי, הקונספט עדיין לא סגור והשם של המקום עתיד להיות MONDO 2000.

 

ואם כבר הזכרנו את השף און משען הבעלים של "Urbano: my food lab" (ומי שחתום על ההמבורגר המיוחד שהוזכר בפסקה הקודמת, שגם עבד בעבר אצל המגה שף הסטון בלומנטל) אז גם הוא עובד על הפתעה קולינרית בשם M’eshuga - Israeli heritage cuisine. זה עומד להיות מקום לאירועים פרטיים שישלב גם מסעדה שתפעל מספר ימים בשבוע, אבל מה שבטוח הוא שיהיה יצירתי ומעניין.

 

Roots - מסעדת שף כשרה ראשונה בעכו

השף אורי ארנולד, הבעלים של המסעדה היוונית הכשרה "סופלאקי" ומי שהיה בעבר הבעלים של "ארנולדס", עומד לעשות היסטוריה ולפתוח מסעדת שף כשרה ראשונה בעכו.

המסעדה הזו תמוקם בחלל בעל תקרות אבן מקומרות שבחלק החיצוני שלו בוסתן. השם שנבחר עבור המיזם האמיץ הוא "ROOTS" והמטבח יהיה מטבח שף לבנטיני.

 

Lyla Berlin - מסעדה חדשה לשף מאיר אדוני בברלין 

כבר בחודש מאי האחרון פורסם על כוונותיו של השף הבינלאומי שלנו מאיר אדוני לפתוח מסעדה חדשה בברלין - והנה זה קורה.

קודם מנהטן - אחר כך ברלין (צילום: מוטי לבטון) (צילום: מוטי לבטון)
קודם מנהטן - אחר כך ברלין(צילום: מוטי לבטון)

שמה של המסעדה היא Layla Berlin והיא תמוקם במלון Crowne Plaza Berlin שבשכונת Potsdamer Platz.

 

La Rue Fusion cuisine Restaurant - מסעדה חדשה באילת

חדשות מעניינות נוספות מגיעות מכיוון הדרום הרחוק: באילת עומדת להיפתח מסעדה בשם La Rue Fusion cuisine Restaurant, מסעדה שתעוצב כמו רחוב פריזאי. מי שעומד מאחורי המיזם הזה הם הבעלים של בר "המבשלה" באילת, שמתכננים להציג בבייבי החדשה מטבח פיוז'ן.

 

"על הגג" - רופ טופ בקריית שמונה

גם בצפון הרחוק עומדים לקום שני פרויקטים חדשים ומסקרנים: הראשון שייך לשף שלומי בן שימול שהיה הבעלים של "קפה שינדלר" שעבד עם השף דייויד פרנקל ב"פרונטו". לאחר שסגר את "רסקו 67" שפתח בקרית שמונה, עובד בן שימול בימים אלה על פתיחת מסעדה חדשה במתחם "קשיו על הגג", שבו פועל גם הבר החברתי "הקשיו" שהקים איש העסקים נפתלי וקס.

 

בן שימול יפתח מסעדה על הגג שתפעל באותו המתחם צמוד לפאב החברתי. במסעדה הזו מבטיחים לנו מלבד מנות שף גם נוף לחרמון. הבר, שעבר שדרוג מאז כניסתו של בן שימול למתחם, כבר התחיל את ההרצה והמסעדה נמצאת כעת בשלבי שיפוץ מתקדמים.

 

"בלה אמיליה" - מסעדה איטלקית ברמת הגולן

הבשורה השניה מכיוון צפון מגיעה מהשף יגאל מולנר (שעבד בין השאר במסעדת "דינר" של השף הסטון בלומנטל וגם אצל השף תומאס קלר בניו-יורק). כבר לפני חודש מולנר סיפק הצצה חד פעמית לתפריט של המסעדה החדשה שהוא עומד לפתוח ברמת הגולן. המסעדה, תיפתח בתחילת 2019, תיקרא "בלה אמיליה", ובה השף ימתח את גבולות המטבח האיטלקי המסורתי ויעניק לו פרשנות מודרנית. 

 

הקאמבק של קפולסקי (עכשיו באמת)

רשת בתי הקפה "קפולסקי", שנפתחה בסוף שנות ה-70 של המאה ה-20 וסגרה את שעריה בתחילת שנות ה-2000 אחרי שהייתה אבן דרך בהסעדה של הישראלים במהלך שנות ה-80 וה-90, עומדת לעשות קאמבק.

ליהיא ()
קפולסקי
 

אז נכון שהבטיחו לנו את זה כבר ב-2015 אך זה לא קרה, וציוצים נוספים על הפתיחה המחודשת של רשת בתי הקפה והמאפה הופיעו שוב לפני חודשים ספורים. האם הקאמבק המיוחל אכן יקרה והסניף הראשון של מותג המחודש יפתח ברמת השרון כפי שהובטח? זאת נראה בתשע"ט.

רמת השרון

 

יאנאגי - מטבח יפני בכרכור

סושי בר "יאנאגי" שהפעילו שני יוצאי מסעדת "מינאטו" המוערכת בהרצליה, פעלה עד לא מזמן בחדר האוכל של קיבוץ "שדות ים". לפני מספר חודשים המקום נסגר, ובחשבון הפייסבוק הוסבר כי אין זו פרידה, אלא רק יציאה להפסקה לפני פתיחת בר סושי במיקום חדש. וזה אכן קרה, ובימים אלה "יאנאגי" עומדת להתחיל את ההרצה בכרכור בתור "בר סושי ומטבח יפני", שנכון להיום הוא המקום היחיד שבו מגישים סושי במושבה.

כרכור

 

"אל פואבלו" - בורגר בר מקסיקני במושב אניעם

מסעדת הבשרים הכשרה למהדרין "זיגל", אותה הפעיל בחמשת השנים האחרונות המסעדן רותם צרפתי, נסגרה בסוף חודש אוגוסט, ובמקומה צרפתי עומד לפתוח באותו החלל שבמושב אניעם ברמת הגולן, בורגר בר ומטבח מקסיקני לא כשר בשם "אל פואבלו".

מושב אניעם

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמי זרנגר
המסעדות החדשות שיעשו לנו את תשע"ט
צילום: רמי זרנגר
מומלצים