שתף קטע נבחר

בית בטוח: כמה תעלה התקנת סורגים?

גם אם סורגים גורמים לכם להרגיש בבית סוהר, הם יכולים להגן על ילדיכם מנפילה מהחלון וכמובן למנוע פריצות. לא מעט דירות קבלן נמסרות לידי בעלי הדירה ללא סורגים. כמה זה עולה, מה ההבדל בין סורג המגן מפני נפילה לבין סורג המגן מפני פריצה וכמה זה יעלה לכם? אתר "המקצוענים" עם הסקירה

תתפלאו לגלות כמה דירות קבלן נמסרות כשאין סורגים על החלונות. גם אם אתם זוג מבוגרים, שלא יכולים להרגיש מאחורי סורג ובריח, חשבו על האסון שיכול להיגרם אם ילד יבקר בביתכם. מה ההבדל בין סורגים המגנים מפני פריצה לבין סורגים המונעים נפילת ילדים, כמה תעלה התקנה ומדוע אי הקפדה על תחזוקה משמעותה היעדר סורג? לפניכם המדריך.

 

עוד כתבות בנושא:

בית בלי חולים: על הסכנות הבריאותיות בבית

סכנה מתחת לרגלינו: מערכות ביוב לא תקינות

סכנת חיים: למה לא כדאי לתקן בעצמכם

 

הסורגים כבר החלידו? ייתכן שהם כלל אינם מספקים לכם הגנה יותר (shutterstock) (shutterstock)
הסורגים כבר החלידו? ייתכן שהם כלל אינם מספקים לכם הגנה יותר(shutterstock)

מה ההבדל בין סוגי הסורגים ממתכת הקיימים בשוק? 

סורג ישר: סורג ישר - כשמו כן הוא – זהו סורג העשוי פסי ברזל המותקנים בצמוד לפתח החלון, והוא נחשב לסוג הזול ביותר מבין סוגי הסורגים. הוא מגן גם מפני נפילה וגם מפני פריצה, ומחירו הוא 400-600 שקל למ"ר, עבור סורג בעובי של 12 מ"מ. אם אתם מתגוררים בקומת קרקע, העדיפו סורג בעובי של 14 מ"מ, שנחשב למגן טוב יותר מפני פריצה.

 

חשוב מאוד לדאוג שבעל המקצוע מספק לכם סורג מגלוון, בעל תו תקן ישראלי שעבר צביעה בתנור ואשר יהיה עמיד בפני חלודה. אל תסתפקו בסורג חלול, שכן למרות מחירו הזול הוא הרבה יותר קל לפריצה ומחזיק מעמד פחות זמן, מחליד בקלות רבה יותר ולטווח ארוך לא בהכרח יהיה יותר חסכוני. כמו כן, סורג מרובע יהיה קשה יותר לנסר, בהשוואה לסורג מעוגל, ולכן הוא בטיחותי יותר.

 

סורג בטן: סורג עם בטן הוא סורג שכולל מעין בליטה המרחיקה אותו מעט מפתח החלון, ומאפשרת לשים אדניות ועציצים במרווח זה. הוא נחשב למעוצב יותר, מאוורר יותר וכזה המספק פחות תחושת מחנק מהסורג הישר. המחיר הוא 500-700 שקל למ"ר, והוא כולל התקנת סורג בטון מפלדה מגולוונת בעובי של 12 מ"מ. גם במקרה זה חשוב להתקין סורג בעל תו תקן, מגלוון וכזה שיעמוד בפני פגעי מזג האוויר.

 

סורג מתקפל: סורג מסוג זה נע על מסילה, וניתן לפתוח ולסגור אותו. הוא לרוב בשימוש בפתחי היציאה אל המרפסת או ביציאה האחורית של הבית. כמו כן, הוא בשימוש בבתי-עסק. הוא עשוי מפלדה מגולוונת או מאלומיניום ונחשב ליעיל מפני פריצה או נפילה. מחירו הוא 800-1,000 שקל למ"ר, והמחיר מתייחס להתקנת סורג מתקפל מפלדה מגולוונת בעובי של 12 מ"מ. מרבית החברות מעניקות 3 שנות אחריות עבור המוצר, אשר לא נגרמו כתוצאה מפריצה.

 

אם הסורג מיועד להיות רק לצורך הגנה מפני נפילה, תוכלו להסתפק בסורג בעובי של 5 מ"מ, אך הקפידו על תחזוקתו, כדי שעמידותו לא תיפגע והוא לא יהיה בטיחותי. אם אתם מעוניינים שהסורג יגן גם מפני פריצות, העדיפו סורג בעובי של 14 מ"מ.

 

דלת סורג: דלת סורג – כשמה כן היא – זו דלת שכל כולה סורגים. בשונה מהסורג המתקפל לצדדים, הרי שהיא נפתחת ונסגרת כפי שהיא (פנימה או החוצה, בהתאם להתקנה). תפקידה להגן מפני פריצה, ולרוב היא ממוקמת בפתח היציאה למרפסת, בחלונות של חדר ממ"ד, בחלונות הממוקמים בסמוך לחבל כביסה או בכל חלון שבו נרצה לשמור על פתח יציאה.

 

ניתן להתקין את הדלת בצורות שונות (כדלת יחידה, כזוג דלתות הזזה או כזוג דלתות כנפיים), וכן לנעול אותה בכל מיני אופנים (מנעול כספת או מנעול וו). מחירה הוא 700-900 שקל למ"ר, כשהמחיר מתייחס להתקנת דלת סורג מפלדה מגלוונת בעובי של 12 מ"מ.

 

תיקון סורג לאחר פריצה: במקרה של פריצה, לא תמיד יהיה צורך בהחלפת כל הסורג, ולעתים יניתן יהיה להסתפק בתיקון שלו. מחיר התיקון נע סביב 400-600 שקל, ומתייחס לתיקון סורג לאחר פריצה או לתיקון סורג שלא ננעל.

 

סורג בטיחות לילדים מברזל: תפקידו להגן מפני נפילות של ילדים מגובה. למרות שהוא עשוי מברזל הרי שהוא דק יחסית ואינו עמיד כנגד פריצות. ואולם, הוא בהחלט יכול להעניק שקט נפשי להורים עם ילדים קטנים. אם אתם מתגוררים בקומה עליונה אשר אין אליה גישה מבחוץ, ניתן להסתפק בסורג זה.

 

חשוב מאוד להקפיד על התקנה של חומר איכותי ולהקפיד על תחזוקתו של סורד הבטיחות. חלודה לאורך זמן, יכולה לפגוע משמעותית בחוזקו של הסורג, ולהעניק לכם אשליה מסוכנת של הגנה לילדיכם. מחירו הוא 350-450 שקל למ"ר, והמחיר מתייחס לסורג בטיחות דק (בעובי של כ-4.5 מ"מ) שאינו מגן מפני פריצות. שימו לב שסורג זה צריך להיות מפרופיל מלא, ולא חלול, על מנת שיוכל להגן מפני נפילות.

 

כמה כללים בטיחות חשובים להתקנה  

המרווח בין הסורגים: לגבי ההתקנה, הרי שהתקן הישראלי לא מבחין בין סורג שנועד לבטיחות מפני נפילה לבין סורג נגד פריצות. מוקד השירות של אתר "המקצוענים": "העומס המינימאלי שבו צריך סורג הבטיחות לעמוד הוא של 65 ק"ג, המרחק המינימאלי בין כל שני סורגים צריך להיות קטן מ-10 ס"מ, על מנת שראש של ילד לא יוכל לעבור דרכו ולהיתקע בין הסורגים. כמו כן, כדי שהידיים של הילד לא יתפסו בין הסורגים, יש לשמור על מרווח מינימאלי של 3 ס"מ, בין כל שני סורגים".

 

סוג הפרופיל: "ישנם סוגי פרופילים שונים של סורגים, כלומר צורה ועובי. הסורג המומלץ, כאמור, הוא סורג מרובע שקשה יותר לנסר ולפרוץ, וכן סורג מלא (פרופיל מלא), שאינו חלול במרכזו, ולכן הרבה יותר עמיד לאורך זמן מפני חדירות מים והתפתחות של קורוזיה שתחליש אותו ותפגע בעמידותו".

 

סוג הגלוון: גם לסוג הגלוון יש השפעה על עמידות הסורגים. העדיפו גלוון חם על פני גלוון קר, שמעניק הגנה טובה יותר לאורך זמן מפני חלודה, גם אם המשמעות היא לשלם מעט יותר כסף. לטווח ארוך, זה יחסוך לכם את עלות החלפת הסורגים בחדשים.

 

איכות ההתקנה: לריתוך ולקיבוע הסורגים לחלון חשיבות רבה. "אם זהו סורג שנועד למנוע נפילות, הרי שיש לקבע אותו לקיר עם בורג נגל העשוי מפלדה קפיצית. סורגים לצורך מיגון מפני פריצות מומלץ לקבע לקיר עם בורג ג'מבו, המותאם לשאת משקל כבד. גם לריתוך הסורגים לחלון חשיבות. יש לוודא שבעל המקצוע מלטש את הריתוכים היטב, כדי למנוע סדקים".

 

יש סורגים? זה לא מונע מכם חובת עמידה בכללי התנהגות

"נפילות מגובה הן מן הגורמים השכיחים לפגיעה בקרב ילדים", אומרים בארגון "בטרם" לבטיחות ילדים. "שימו לב לכך שרשתות המונעות כניסת חרקים לבית אינן מגנות מפני נפילות ילדים. הקפידו להתקין סורגים מונעי נפילה או השתמשו באביזרים להגבלת פתיחת החלונות ללא יותר מ-10 ס"מ בכל חדרי הבית.

 

יש לדאוג לפתח אחד בבית אשר בו לא יהיה סורג קבוע, ואשר יאפשר מילוט בשעת חירום. גם אם מותקנים סורגים על החלונות, הרחיקו מהם רהיטים כמו מיטות ושידות ואל תאפשרו לילדים לשחק על אדן החלון. אל תבקשו מהילדים לפתוח או לסגור את החלון וגם לא להוריד או לתלות כביסה".

 

מחפשים מסגר? לרשימה המלאה

 

 ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים