שתף קטע נבחר

נעילה יציבה בוול סטריט; אופקו חזרה להיסחר וצללה ב-15%

נאסד"ק הסירה את ההשעיה על המסחר במניה; בלומברג דיווחה שטראמפ דוחק להטיל את המכסים ב-200 מיליארד דולר על סין; הנפט עלה השבוע ב-1.8%; מדד יורו סטוקס 600 סגר שבוע ירוק לאחר שבועיים אדומים; באסיה: טוקיו עלתה ב-1.2%, שנגחאי ננעלה במינוס 0.3%

המסחר בוול סטריט ננעל הערב (ו') ביציבות, לאחר הדיווח כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הורה לקדם את הטלת המכסים על סחורות סיניות בהיקף 200 מיליארד דולר. המדדים דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-0.03% ואילו מדד נאסד"ק נחלש ב-0.05%. בלטה בירידות - מניית אופקו שחזרה להיסחר היום לאחר שבוע וצנחה בשיעור של 14.9%. 

 

מחיר הנפט נקבע היום על 68.99 דולר לחבית - עלייה יומית של 0.6% ועלייה שבועית של 1.8%.

 

מחירי הזהב ירדו היום (ו'), כשברקע עלייה חודשית בייצור התעשייתי בארה"ב וסנטימנט הצרכנים שנתנו דחיפה לדולר. החוזים למסירת זהב בדצמבר ירדו ב-0.6% למחיר של 1,201.10 דולר לאונקיה. מדובר בירידה של 70 סנט בלבד לעומת מחיר הנעילה לפני שבוע.

 

דיווח בבלומברג: נשיא ארה"ב דונלד טראמפ דוחק בצוותו להטיל מכסים על סחורות בשווי 200 מיליארד דולר, חרף נסיונותיו האחרונים של שר האוצר האמריקאי, סטיבן מנוצ'ין, להתחיל בשיחות עם בכירים סינים.

 

נעילה בבורסות המובילות באירופה: מדד פוטסי עלה ב-0.3% בבורסת לונדון, מדד קאק עלה ב-0.5% בבורסת פריז ומדד דאקס הוסיף 0.6% לערכו בבורסת פרנקפורט. מדד יורו סטוקס עלה ב-0.4% וסגר שבוע ירוק לאחר שבועיים אדומים.

  

מחיר הסחורות המיובאות לארה"ב נפל באוגוסט זה החודש השני ברציפות ורשם את הנפילה החדה ביותר זה שנתיים וחצי (נפילה ל 0.6%). כך לפי נתונים ממשלתיים שמתפרסמים היום.

 

הייצור התעשייתי עלה בשיעור של 0.4% באוגוסט - כך מדווח היום הפדרל ריזרב. זהו החודש השלישי ברציפות של עלייה במדד, והיא היתה גבוהה יותר מהציפיות בוול סטריט שעמדו על 0.3%. בחישוב שנתי, הייצור עלה ב-14.9%.

 

בתי הזיקוק בהודו יצמצמו בחודשים ספטמבר ואוקטובר את הזמנות הנפט החודשיות שלהם מאיראן בקרוב לחצי לעומת הזמנות קודמות השנה, זאת בשל הסנקציות שארה"ב תטיל על איראן החל מנובמבר. בהודו מקווים כי בעקבות ההפחתה הזו, ארה"ב תוותר לה על מילוי הסנקציות במלואן. כך מדווחת סוכנות רויטרס. בעקבות זאת, ההזמנות של הודו מאיראן החודש ובחודש הבא יירדו לפחות מ-12 מיליון חביות נפט בחודש. ההזמנות עבור אפריל-אוגוסט היו גבוהות בשל ההערכה כי יהיה צורך בהקטנתן בהמשך - ועמדו על 658 אלף חביות ביום.

 

באסיה - טוקיו עלתה ב-1.2%, הונג קונג עולה ב-1.1%, ושנגחאי ננעלה במינוס 0.3%. בסין פורסם היום כי ההשקעות במפעלים ובנכסים קבועים אחרים עלו ב-5.3% בינואר-אוגוסט, השיעור הנמוך ביותר מאז תחילת פרסום הנתונים, ב-1992. הכלכלנים ציפו לעלייה של 5.5%. הייצור התעשייתי עלה באוגוסט ב-6.1%, לעומת 6% ביולי.

 

מניות מרכזיות

בורסת נאסד"ק הסירה את ההשעיה ומניית אופקו חזרה להיסחר הערב. המסחר במניית אופקו בת"א הושעה, בעקבות הפסקת המסחר במניית אופקו האמריקאית ביום שישי לפני שבוע בניו יורק, לאחר הגשת כתב אישום נגד מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט לצד קבוצת נאשמים וחברות. 

 

ביום שישי שעבר הודיעה רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) כי הגישה לביהמ"ש הפדרלי בניו יורק כתב אישום כגד קבוצה של 10 משקיעים, בהם מנכ"ל אופקו פיליפ פרוסט (לשעבר יו"ר טבע) ואיש העסקים בארי הוניג - הקבוצה נאשמת במניפולציה במחירי מניות לאורך כחמש שנים. התביעה הוגשה גם נגד 10 חברות. מניית אופקו קרסה ב-18% לאחר הדיווחים הראשוניים והמסחר במניה הופסק.

 

הפרסומת השנויה במחלוקת של נייקי בכיכובו של שחקן הפוטבול לשעבר קולין קאפרניק, שהוביל מחאה נרחבת של שחקנים שישבו בעת ההמנון במחאה על הגזענות המשטרתית, הגדילה את מכירות החברה. כך לפי נתונים חדשים של חברת אדיסון טרנדס. לאחר ירידה קצרה לאחר פרסום המודעה, מכירות החברה זינקו ב-31% מיום ראשון של סוף השבוע של "יום העבודה", ועד יום שלישי. זאת לעומת עלייה של 17% בתקופה המקבילה ב-2017.

 

"היו הערכות כי הפרסומת תביא לירידה במכירות של נייקי, אבל הנתונים מצביעים על מצב הפוך", אמרו באדיסון. לדברי האנליסט כריסטופר סוויזה מ-Wedbush, שאישרר את המלצת ה-Outperform שלו למניה, "החברה מכירה היטב את לקוחותיה". הוא ציין כי מספר העוקבים של נייקי באינסטגרם עלה ב-170 אלף מאז שהפרסומת יצאה. הפוסט באינסטגרם של נייקי בנושא קיבל את מספר הלייקים השני בגובהו בהיסטוריה של החברה, ואת מספר התגובות הגבוה ביותר.

 

ריינאייר: החברה הודיעה כי הגיעה להסכם עקרונות עם איגודי עובדים באיטליה על הסכם קיבוצי חדש, שייכנס לתוקף ב-1 באוקטובר ויסתיים ב-2021. חברת הלואו קוסט כבר הגיעה להסכמים עם האיגודים באירלנד ובבריטניה. ריינאייר מתמודדת עם איום שביתה של צוותי האוויר בחמש מדינות - איטליה, פורטוגל, ספרד, הולנד ובלגיה. השביתה מתוכננת ל-24 שעות ב-28 בספטמבר.

 

חברת התרופות היפנית טקדה (Takeda) הודיעה היום כי קיבלה את האישורים הרגולטוריים מסין לרכישת שייר האירית תמורת 62 מיליארד דולר. העסקה, אם תצא לפועל, תהפוך את טקדה לאחת מעשר חברות התרופות הגדולות בעולם. עד כה קיבלה העסקה את אישור ארה"ב וברזיל. כעת דרושים עוד אישורים מצד האיחוד האירופי ויפן. טקדה צופה כי העסקה תיסגר במחצית הראשונה של 2019. מניית טקדה עלתה היום ב-0.7% בטוקיו, לעומת עלייה של 1.2% במדד ניקיי. מאז הודיעה על הרכישה הצפויה, במרץ השנה, המניה איבדה 15%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים