שתף קטע נבחר

חמאס: מברכים על הפיגוע, האינתיפאדה נמשכת

בארגון הטרור שיבחו את המחבל בן ה-16, שרצח את ארי פולד מאפרת: "הפיגוע בא במקביל לקורבנות עמנו בצעדות השיבה, ומבהיר כי עמנו ממשיך באינתפיאדת ירושלים". הג'יהאד האיסלאמי: "תגובה טבעית לפשעי הטרור הציוני"

 

 

 

בחמאס מברכים על הפיגוע, ובג'יהאד האיסלאמי "משבחים את אנשינו בגדה": ארגוני הטרור פרסמו הודעות המברכות את המחבל בן ה-16 מהעיירה יטא חליל ג'בארין, לאחר שזה דקר ורצח את ארי פולד מאפרת בכניסה לקניון הסמוך לצומת גוש עציון.

 

"אנחנו מברכים על פיגוע הדקירה בבית לחם, שבא במקביל לקורבנות עמנו בצעדות השיבה", אמרו בחמאס כשהם מקשרים בין הפיגוע להתחממות בגבול הדרומי. "הפיגוע מבהיר כי עמנו ממשיך באינתיפאדת ירושלים. זוהי זכותו הלגיטימית להשתמש בהתנגדות ובכל אופניה נגד הכיבוש".

 

בג'יהאד האיסלאמי אמרו כי "הפיגוע הוא תגובה טבעית לתוקפנות ולפשעים שמבצע הטרור הציוני נגד עמנו, אדמתנו והמקומות הקדושים לנו. אנו משבחים את אנשינו ובני עמנו בגדה המערבית וקוראים להתנגדות כוללת עם ישראל ולביצוע פיגועים נגד המתנחלים".

המחבל חליל ג'בארין  ()
המחבל חליל ג'בארין

הבוקר נחשף ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" כי בימים הקרובים יפורסם באופן רשמי צו שיעגן את הקמתה של ועדה שתבחן בקשות לקציבת עונש לאסירים שמרצים מאסרי עולם שגזרו עליהם בבתי משפט צבאיים ביהודה ושומרון. שר הביטחון אביגדור ליברמן הגיב לכך בציוץ קצר: "כל עוד אני שר הביטחון, אף מחבל לא יזכה לקיצור עונש, אפילו של שעה אחת".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הצטרף לשר הביטחון, והודיע על התנגדותו לקיצור עונש של מחבלים שהוטל עליהם מאסר עולם. "אני מתנגד בתוקף בנוגע לקיצור עונש למחבלים. אני בטוח שזו גם עמדת שר הביטחון, ולכן זה גם לא יקרה", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה.

 

נתניהו אמר בנוסף: "השבוע נציין את היום הקדוש ביותר לעמנו, והיום שבו לפני 45 שנה ספגנו מתקפת דמים שעלתה לנו באלפי קורבנות. עלינו לעשות הכל כדי למנוע מלחמה. קורבנותיה מחריבים חיי משפחות והם פצע פעור בלב האומה. באותו זמן, אם תיכפה עלינו מלחמה, עלינו לעשות הכל כדי לנצחה במינימום אבידות".

 

המהלך להקמת הוועדה נחשף במסגרת דיון שנערך בבג"ץ בבקשתו של המחבל שרצח את הנערה זיוה גולדובסקי ז"ל להשתחרר ממאסר אחרי 30 שנה בכלא, בטענה שהוא מופלה לעומת מחבלים שנשפטו במערכת המשפט האזרחית. הרוצח, שעבר בכלא הליך שיקום, פנה במשך השנים לגורמים הצבאיים, שהם הריבון בשטחי יהודה ושומרון, ביקש לקצוב את עונשו - ונדחה בכל פעם.

 

נכון להיום החוק מפריד, כמו בשלל דברים נוספים, בין אסירי העולם שנשפטו בישראל לאלו שנשפטו בבתי משפט צבאיים בשטחי יהודה ושומרון. על פי החוק בישראל, קיימת לאסיר העולם הזכות לפנות לוועדה הממליצה לקציבת עונשו, דבר שלא קיים במשפט הצבאי הנהוג ביהודה ושומרון וכרגע מתקדם לקראת שינוי בצה"ל.

 

משמעות הדברים היא כי גם מחבלים שהורשעו ברצח יוכלו לבקש בבוא היום ובכפוף לתנאים שונים קיצבת עונש. לדברי גורמים משפטיים, למרות הקמת הוועדה הסיכוי כי ייקצב עונשו של מחבל הוא נמוך מאוד אבל עדיין מדובר בשינוי משמעותי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים