שתף קטע נבחר

מחפשים עבודה? כך תתמודדו עם המשימות המיוחדות שיטילו עליכם

מטלות שניתנות בתהליך חיפוש העבודה הופכות להיות יותר ויותר נפוצות, ופעמים רבות אנחנו מתבקשים להשקיע הרבה מעבר לתשובות הייצוגיות שלנו בראיון עבודה. איך תוכלו לגשת למטלה שתקבע באמת את רמת המקצועיות שלכם?

בשיתוף Alljobs

 

בעבר, תהליך חיפוש העבודה שלנו דרש מאתנו בעיקר לשלוח קורות חיים, להתראיין בהצלחה לתפקיד, לספר על הניסיון התעסוקתי שלנו, להוכיח את הכישורים ולהפגין ביטחון וייצוגיות במידה הנכונה. אבל כבר כמה שנים שזה לא מספיק, ובתחומים מסוימים לא נוכל להתקדם בתהליך מבלי שנצטרך להשקיע מזמננו הפנוי במטלה כלשהי, כזאת שמוכיחה שאנחנו באמת ראויים לתפקיד.

 

 (צילם: shutterstock) (צילם: shutterstock)
(צילם: shutterstock)

אם נתנו לכם לאחרונה מטלה לביצוע, וקיבלתם את זה בהבנה - כנראה שהפנמתם שזו דרישה לגיטימית ואפילו בלתי נפרדת מהתחום שלכם. אבל אם הרגשתם איזשהו תסכול, והדרישה נראתה לכם מוגזמת ומסרבלת, כדאי שתעצרו לרגע ותנסו להבין את המטרות שעומדות מאחורי הבקשה.

 

למרות שזה קשה, נסו להתחבר לרגע לצד של המעסיק ולשים את עצמכם בנעליו. לא בכל תפקיד אפשר להסתפק בראיון עבודה אחד, וגם לא בשלושה. בהרבה מאוד תחומים, ניתן לאמוד את רמת המקצועיות רק בשטח, והדבר הכי קרוב לשטח בתהליכי גיוס הוא מטלה מקצועית. קחו למשל לדוגמה אנליסט מוכשר, אלוף אקסל ששולט היטב בכל הנוסחאות... המעסיק לעולם לא יוכל לדעת כמה הוא מקצועי ומתאים, אלא אם יבקש ממנו להוכיח את זה הלכה למעשה. וכנ"ל לגבי אנשי פיתוח, כותבי תוכן, מתרגמים, מנהלי מוצר ועוד.

 

לא כל המטלות הן מקשה אחת

המטלות יכולות להתקיים בכמה צורות: מבחנים מול מחשב בארגון המגייס, מטלות בית, שאלונים, מצגות ועוד. גם ההיקף שלהן משתנה ממקום למקום, ומועמדים מספרים לנו על מטלות קטנות יחסית, שדרשו מהם השקעה של שעות בודדות, לעומת מטלות "כבדות" יותר, אשר דרשו מהם לעבוד על הביצוע במשך כמה ימים טובים.

 

בנוסף, יש מטלות הקשורות בקשר ישיר לתפקיד שעליו מתמודדים, ויש כאלו המתחברות אליו רק בעקיפין. בקיצור, מדובר על עולם שלם שדורש מאתנו לעצור לרגע ולחשוב האם באמת מדובר על מהלך שיש בו פוטנציאל להביא אותנו לקבל את התפקיד המיוחל.

 

התבקשתם לבצע מבחן או מטלה מקצועית? קחו אוויר ושימו לב לדברים הבאים:

 

1. ודאו שהיא מידתית: לכל מטלה נדרש זמן השקעה מסוים, בין אם היא נעשית בבית ובין אם בארגון עצמו. כדי לא להרגיש תסכול, ולא להגיע למצב שבו אתם משקיעים את כל כולכם לטובת הלא נודע, חשוב מאוד שזה לא יגזול מכם כמות שעות בלתי הגיונית. כך למשל, אם אתם מתבקשים להציג תכנית לעשרה פרויקטים במקום לאחד או שניים, מדובר בבקשה מוגזמת.

אם אתם נדרשים להשקיע כמות סבירה של שעות, ולבצע עבודה בסדר גודל שלא מתסכל אתכם - כנראה שהמגייס פעל בהגינות ובמקצועיות.

 

2. בדקו אם היא מחוברת לפעילות המקצועית: כשאתם מגישים מועמדות לתפקיד מסוים, צפו לקבל מטלה שאכן נוגעת לתפקיד ומאפשרת לכם להוכיח את היכולות והכישורים שלכם כפי שהם באמת יבואו לידי ביטוי אם תתקבלו למשרה הזו. מטלות כלליות מדי, או כאלה שמתחברות לתחום אחר לחלוטין, אמורות להדליק אצלכם נורה אדומה בנוגע ליעילות שלהן או להתאמה שלכם לתפקיד.

 

3. קבלו ליווי והסבר לרציונל המטלה: כמו שאמרנו, למטלה יש ערך מקצועי מובן. ברגע שאנחנו, כמחפשי עבודה, מקבלים את זה בהבנה ומאמינים שביצוע מושקע ונכון יאפשר לנו נקודת פתיחה טובה על פני מועמדים אחרים – תהיה לנו מוטיבציה גבוהה יותר לגשת אליה. מה שחשוב לקבל, לפני שניגשים למטלה, הוא הסבר מפורט מהמעסיק, הן לגבי הרציונל של המטלה ומה עומד מאחוריה, והן לגבי דרישות בסיסיות לביצוע. כמו כן לשים לב שיש דד ליין ברור וכמובן – תשובה חיובית או שלילית לגבי המשך התהליך. ברגע שיש שקיפות בין שני הצדדים, תוכלו להרגיש ביטחון בעצמכם ובצעד שאתם עושים.

 

ובכל מקרה, אל תשכחו שדרך מתן המטלה הזו, המעסיק יכול לאבחן את הגישה שלכם כמועמדים לתפקיד, כמו גם את המוטיבציה ואת הנכונות שלכם להשקיע. הבדיקה המעמיקה של רמת המקצועיות, יחד עם התכונות האלה - תסייע לו לקלוע לפרופיל שהוא מחפש.

 

ואתם, בדקו כל מקרה לגופו: אם אתם באמת רוצים את המשרה, ובחנתם את כל נושא המקצועיות והמידתיות של המטלה שקיבלתם – לכו על זה בלב שלם, זו יכולה להיות ההזדמנות שלכם לעבור את קו הסיום בהצלחה.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים