שתף קטע נבחר

עוגיות לצאת הצום

עוגיות יו-יו, שבקייה, סיגרים מתוקים וגם עוגיות מספן: 4 מתכונים לעוגיות מרוקאיות שכיף לסיים איתן את הצום

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

עוגיות יו יו מרוקאיות

המצרכים (לכ-25 עוגיות):

4 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

1/3 כוס מיץ תפוזים

4 כוסות קמח

1 אבקת אפייה

 

לסירופ סוכר -

1/2 ליטר מים

3 כוסות סוכות

מיץ מלימון אחד

1 כף דבש

1 מקל קינמון

 

לקישוט -

קוקוס טחון

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. לשים יחד את כל מצרכי הבצק לפי הסדר (הבצק צריך להיות מאוד נעים, שמנוני ולא דביק), ונותנים לו לנוח במשך כחצי שעה.
  2. קורצים מהבצק עיגולים, יוצרים חור באמצע בעזרת היד (צורת גלגל) ומעבירים לטיגון בסיר עם שמן חם (אבל לא רותח) למשך כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה (השמן צריך להיות כ-3 ס"מ מגובה הסיר, לא חובה שזה יהיה שמן עמוק מכיוון שבמילא העוגיות צפות).
     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     
  3. מכינים את סירופ הסוכר - בסיר מבשלים את הסוכר, המים, מיץ הלימון, הדבש ומקל הקינמון יחד במשך כ-7 דקות, ומצננים לטמפרטורת החדר.
  4. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר, מגלגלים בקוקוס ומגישים.

 

שבקייה

המצרכים (לכ-25 עוגיות):

1 חבילת מרגרינה

2 כוסות מים חמים

1/2 כפית מלח

1 כף סוכר

1 קילו קמח

שמן לטיגון

דבש או סירופ סוכר

 

לסירופ סוכר -

1/2 ליטר מים

3 כוסות סוכר

מיץ מלימון אחד

1 כף דבש

1 מקל קינמון

 

לקישוט -

חופן שומשום קלוי

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה או במיקסר את המרגרינה, המים והמלח, מערבבים ומתחילים להוסיף קמח וסוכר. לשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. מניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
  2. יוצרים מהבצק גלילים (כמו נקניקייה) באורך של כ-35 ס"מ ובעובי של 5 ס"מ, ומניחים בצד ל-10 דקות של מנוחה.
  3. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך 7 ס"מ, ומרדדים כל חתיכה לעובי של כמה מילימטרים (חשוב שהחתיכות יהיו דקות). בכל חתיכה חורצים פסים מקבילים לאורך (לא עד הסוף).
  4. בסיר או במחבת מחממים שמן עמוק, ומתחילים בטיגון - מרימים את השבקייה ביד (פס כן פס לא) ושמים בשמן החם. מטגנים עד להזהבה מלאה ומעבירים לקערה עם נייר סופג. כדי ליצור צורות שונות, יש לעשות בעת הטיגון תנועות סיבוביות קלות עם המזלג.
     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     
  5. מכינים את סירופ הסוכר - מבשלים את הסוכר, המים, מיץ הלימון, הדבש ומקל הקינמון יחד במשך כ- 7 דקות, ומצננים לטמפרטורת החדר.
  6. טובלים את השבקיות (אחת-אחת) בסירופ הסוכר, ומפזרים מעל את השומשום הקלוי. אפשר החליף את סירופ הסוכר בדבש.
     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

 

סיגרים מתוקים

המצרכים (לכ-35 סיגרים):

1 חלבון ביצה

שמן עמוק לטיגון

 

לעלי סיגר -

1/2 ק"ג קמח

1 כוס שמן

1 כוס יין לבן (אפשר להשתמש במים במקום)

1 כפית סוכר

קורט מלח

1/2 שקית אבקת אפייה

 

למלית שקדים -

1 כוס שקדים קלופים, טחונים דק מאוד

500 גר' סוכר

250 מ"ל מים

1 כף דבש

מיץ מ- 1/2 לימון

1 כפית מי זוהר

20 גר' מרגרינה

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. לשים יחד את כל מצרכי הבצק לכדור, ונותנים לו לנוח לכמה דקות.
  2. חורצים מהכדור הגדול כדורים קטנים בגודל של כדור פינג פונג (כ-20 גרם כל כדור), ומרדדים כל כדור לעלה דק מאוד בגודל של כ-10X5 ס"מ.
     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
  3. מכינים את מלית השקדים - מרתיחים בסיר את הסוכר, המים, גרידת הלימון והדבש, עד שהסוכר נמס והנוזל חלק. ממיסים בנפרד את המרגרינה.
  4. מערבבים את השקדים הטחונים עם המרגרינה, מי הזוהר וכרבע כוס סירופ סוכר. התערובת צריכה להיות בצקית ומעט דביקה. אם יש צורך - מוסיפים עוד סירופ.
  5. מניחים כדור קטן מהמלית על דף הסיגר, ומגלגלים. מדביקים את קצה הסיגר עם מעט חלבון ביצה.
  6. במחבת מחוממת עם שמן עמוק מטגנים את הסיגרים משני צידיהם עד להזהבה, מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד למשך כ-5 דקות.
  7. כשהסיגרים חמים, טובלים אותם בסירופ הסוכר עד שהם ספוגים היטב, מצננים ומגישים.
     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

 

עוגיות מספן

המצרכים (לכ-30 עוגיות):

2 כוסות קמח

1 כוס מים

1/2 כוס שמן

קורט מלח

1 כף סוכר

  

למילוי -

1/2 ק"ג שקדים קלופים

250 גר' סוכר

4 חלמונים

1 ביצה

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כפית מי זוהר

 

לקישוט - 

סוכריות צבעוניות (מזרה)

תבניות מתכת אישיות בצורת פרח - לא חובה

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים יחד את כל מצרכי הבצק לכדור, ומניחים בצד למשך 10 דקות.
  2. מרדדים את הבצק, ופותחים בעזרת מערוך לעובי של כחצי ס"מ. חורצים עיגולים בעזרת רינג עגול בקוטר 5 ס"מ.
  3. מניחים כל עיגול בתוך תבנית מתכת בצורת פרח (שימו לב שלא להדק חזק מדי את הבצק לתבנית), ויוצרים מהבצק צורה בעדינות. אפשר לוותר על התבניות, וליצור בידיים צורת כוכב או פרח.
  4. מכינים את מלית השקדים - מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  5. יוצרים כדורים קטנים בגודל הפרחים. בתוך כל פרח מניחים כדור, ומפזרים עליו מעט סוכריות צבעוניות.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.

 

המתכונים באדיבות אוהד איבגי, שף "מלון פסטורל" כפר בלום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים