שתף קטע נבחר

איזנקוט על נרצח הפיגוע: "היה לוחם עד רגעיו האחרונים"

הרמטכ"ל וסגנו אלוף אביב כוכבי משתתפים באירוע לזכר חללי חטיבת הצנחנים בתל נוף. איזנקוט התייחס לקורבן הפיגוע, ארי פולד, לוחם החטיבה במילואים: "הוא מנע פיגוע רחב יותר"

 

 

הערב (יום ב') נערך באנדרטת הצנחנים בתל נוף טקס לזכר חללי חטיבת הצנחנים במעמד הרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט וסגן הרמטכ"ל אביב כוכבי. כמו כן, לוקחים חלק באירוע אלוף פיקוד מרכז נדב פדן, השר ישראל כ"ץ, ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק, הרמטכ"לים לשעבר שאול מופז, בוגי יעלון ובני גנץ.  ynet העביר את האירוע בשידור ישיר.

 

בטקס התייחס איזנקוט לארי פולד ז"ל, לוחם צנחנים לשעבר שנרצח בצומת גוש עציון ביום ראשון: "בפיגוע אתמול בגוש עציון נלקחו חייו של ארי פולד, לוחם צנחנים במיל'. אופיו כלוחם מסור ליווה אותו עד לרגעיו האחרונים. הוא פעל לסיכול המחבל בשארית כוחותיו ובכך מנע פיגוע הרבה יותר רחב".

 

לבני המשפחות השכולות אמר הרמטכ"ל: "מאותו הרגע שפקדה הבשורה דלת ביתכם, כל יום הוא יום של זיכרון וגעגוע אינסופי. מחשבות על חלומות שלא התגשמו, וכיצד היה מתפתח מסלול חייו אילו היה עדיין עמנו. כל שנוכל לעשות הוא להיות ראויים להקרבה ולעשות מאמץ עליון להמשיך את דרכם בהתנדבות, באחריות ובנאמנות לחיזוק מדינת ישראל".

גדי איזנקוט (צילום:  עמית שעל )
הרמטכ"ל גדי איזנקוט, הערב בטקס(צילום: עמית שעל )

ארי פולד ()
ארי פולד ז"ל

בשם המשפחות דיבר אל"מ (מיל') יוני בן ארי, אביו של רס"ן חגי בן ארי, איש סיירת צנחנים שנפצע אנושות בצוק איתן ונפטר שלוש שנים מאוחר יותר: "לנו כבני המשפחות השכולות אין זכויות יתר בכל הקשור לקביעת מדיניות וקבלת החלטות, אבל יש לנו את מלוא התוקף המוסרי לדרוש למנוע שנאה - למען האחדות. מותר שתהיינה מחלוקות. לא חייבים להיות אחידים, אך חייבים להיות מאוחדים. רב המחבר והמלכד ביננו מהמהפריד".

 

השבוע ביקר הרמטכ"ל יחד עם ראש אכ"א, דובר צה"ל, הרב הצבאי הראשי וקצין מילואים ראשי בישיבת ההסדר הר-עציון, מוסד ותיק ויוקרתי בציונות הדתית, ובמדרשת "מגדל עוז" לבנות הפועלת בחסותה, ונפגשו עם רבניהם.

 

בפגישה בישיבה, שממוקמת באלון שבות, השתתפו גם עשרה צוערי קורס קצינים שהם תלמידי הישיבה. על רקע טענות שנשמעו לאחרונה מצד רבנים כי זכויותיהם הדתיות של החיילים נפגעות במהלך השירות, במיוחד בבה"ד 1, סיפרו הצוערים לקצינים כי הם אינם חשים כך וכי יש הקפדה שלא תהיה פגיעה בערכיהם ואמונותיהם. במדרשה נפגשו הרמטכ"ל ופמלייתו עם תלמידות דתיות שעומדות לפני גיוס וכאלה שכבר משרתות - סוגיה ששנויה אף היא במחלוקת בתוך הציבור הדתי ובין רבנים לצבא.

 

במהלך הביקור שוחח רא"ל גדי איזנקוט עם כלל תלמידי הישיבה בבית המדרש ואמר: "באופן טבעי יש ויכוחים ציבוריים בחברה הישראלית, במיוחד בשל כך שמחתי לשמוע מצוערים בוגרי הישיבה שהם מצליחים לשמור על הערכים שלהם לצד הקשר החברי שהם יוצרים עם חבריהם ליחידות שהגיעו מציבורים אחרים של החברה הישראלית. רוח צה"ל יונקת ממסורת העם היהודי והיא קודם כל חתירה לניצחון וביצוע משימות ומיד לאחריהם גם ערכי כבוד האדם והרעות".

 

"אני מודאג מכך שרק שני שליש ממאה מיועדים לגיוס בוחרים להתגייס", הוסיף איזנקוט. "המסר שלי לצעירים במדינת ישראל זה לעשות שירות משמעותי ככל שניתן וחייל קרבי זה השירות היותר משמעותי".

 

במענה לשאלה בנוגע לחייל שנדרש בפקודה לעבור על ערכיו ואמונותיו אמר הרמטכ"ל: "כאשר יש פקודה בלתי חוקית בעליל אסור לחייל להקשיב לפקודה. ב-40 שנות שירות נתקלתי במקרים בודדים שבהם ניתנו פקודות בלתי חוקיות. כאשר חייל משוכנע שהפקודה שקיבל מהמפקד שלו אינה חוקית בעליל וסותרת את ערכיו חובה על החייל לסרב לקיים את הפקודה. החייל צריך לדעת שהוא ייבדק ואם הוא צדק וזה היה בניגוד צורם לערכיו ואמונותיו הוא ייצא נקי, אבל אם לא הוא ייתן על כך את הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  עמית שעל
רב-אלוף גדי איזנקוט
צילום: עמית שעל
מומלצים