שתף קטע נבחר

ירוק כהה בנעילה בניו יורק; דאו ג'ונס בשיא - לראשונה מאז ינואר

המדדים עלו בעד 1%; אפל עלתה ב-0.8%, אלפבית התחזקה ב-1.4%, מיקרוסופט - ב-1.7%; טראמפ תקף את אופ"ק: "חייב להוריד מחירים עכשיו!"; מחיר הנפט ירד ב-0.5%

נעילה ירוקה (ה') בניו יורק. דאו ג'ונס עלה ב-1% וקבע שיא - בפעם הראשונה מאז ינואר. נאסד"ק עלה אף הוא ב-1%, ומדד S&P 500 טיפס ב-0.8%. אפל עלתה ב-0.8%, אלפבית התחזקה ב-1.4%, מיקרוסופט - ב-1.7%; טראמפ תקף את אופ"ק: "חייב להוריד מחירים עכשיו!"; מחיר הנפט ירד ב-0.5%.

  

מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד ב-0.5% ל-70.8 דולר לחבית; ברקע: הציוץ של טראמפ נגד אופ"ק. הנשיא טראמפ תקף את המדינות בקרטל הנפט אופ"ק, בציוץ טוויטר חדש: "אנחנו מגנים על המדינות במזרח התיכון, לא היה בהן בטוח לאורך זמן בלעדינו, ולמרות זאת הן ממשיכות לדחוף למחירי נפט יותר ויותר יקרים. אנחנו נזכור! המונופול של אופ"ק חייב להוריד את המחירים עכשיו!", צייץ הנשיא.

 

בתוך כך, מדינות הקרטל, בהובלת סעודיה, ייפגשו בסוף השבוע עם מפיקות נפט מחוץ לארגון, בראשות רוסיה, על מנת לדון על רמות התפוקה. יהיה זה המפגש האחרון לפני המפגש הקבוע שיערך בחודש נובמבר.

  

שווי משקי הבית בארה"ב עלה ב-2.19 טריליון דולר ברבעון השני - כך לפי נתונים שפרסם היום הפדרל ריזרב. הגידול, בשיעור של 2.1% לרמה של 106.93 טריליון דולר, נובע בעיקר מהעליות בשוקי המניות ובמחירי הנדל"ן.

 

מחיר הזהב עלה ב-0.3% (3 דולר) ונקבע על 1,211.30 דולר לאונקיה. 

 

נעילה באירופה: דאקס עלה ב-0.9%, קאק עלה ב-1.1%, פוטסי התחזק ב-0.5%, המדד האירופי סטוקס 600 עלה ב-0.7%.

 

נעילה באסיה: טוקיו ושנגחאי שמרו על יציבות, הונג קונג עלתה ב-0.2%.

 

מאקרו ארה"ב: מספר הבקשות הראשונות לדמי אבטלה ירד בשבוע שעבר ב-3,000 ל-201,000, המספר הנמוך ביותר מאז נובמבר 1969. התחזיות עמדו על 208,000 בקשות. מספר הבקשות השבועי הממוצע ירד בחודש האחרון ב-2,250 ל-205,750; מדד מנהלי הרכש של שלוחת הפד בפילדלפיה עלה בספטמבר ל-22.9 נק', מעל התחזיות שעמדו על 19.6 נק'.

 

מניות מרכזיות

ב- BMO Capital Markets מעלים את מחיר היעד על אפל, מ-199 ל-219 דולר, ומותירים את ההמלצה על 'תשואת שוק'. אפל ננעלה אתמול בשווי של 218.37 דולר.

 

אנדר ארמור (Under Armour) מעלה תחזית הרווח השנתית: החברה צופה עתה לשנה הפיסקאלית 2018 רווח מתואם של 19-16 סנט למניה, מול תחזית קודמת של 19-14 סנט למניה. כמו כן, החברה צופה צמצום של 3% בכוח אדם שלה, כ-474 משרות (מתוך 15,800).

 

התחרות על רכישת מניות השליטה בסקיי ניוז (נתח של 61%), מגיעה לשלב הסיום: הרשויות בבריטניה הודיעו היום ששתי המתחרות, פוקס המאה ה-21 (המחזיקה כיוםב-39% בסקיי) וקומקאסט, יגישו את הצעותיהן במהלך במכרז של 24 שעות. המכרז יכלול מקסימום שלושה סיבובים של הצעות, הוא ייפתח מחר ויסתיים ביום שבת – אז יוכרז שמו של הזוכה.

 

רק עם סיומו של התהליך ולאחר פרסום שמו של הזוכה, שווי ההצעות יחשף לציבור. ההצעה של פוקס היא בפועל הצעה של דיסני, שצפויה (אם לא תהיה מניעה בלתי צפויה) להשלים במהלך השנה הקרובה את רכישת רוב נכסי פוקס תמורת 71 מיליארד דולר (דיסני גברה על קומקאסט בתחרות על רכישת פוקס). 

 

סקיי נסחרת כיום בשווי של 35 מיליארד אירו וההערכה היא שההצעות שיועברו במכרז יהיו כנראה גבוהות יותר. ההצעה הפומבית האחרונה שהעבירה קומקאסט בחודש יולי היתה לפי שווי של 14 פאונד למניית סקיי, המעניקה לחברה שווי של 34 מיליארד דולר. הצעתה של פוקס שהועברה גם כל בחודש יולי היתה לפיו שווי של 14 פאונד למניה. מניית סקיי נסחרת היום במחיר של כ-15.80 פאונד למניה.

  

דיווח: יצרנית רכבי היוקרה אסטון מרטין מעריכה כי שוויה בשלב הפרייסינג, במסגרת הנפקתה בבורסת לונדון, צפוי לעמוד בטווח שבין 5.29 מיליארד דולר לבין 6.66 מיליארד דולר. יצרנית הרכב הבריטית צפויה להנפיק כ-56.8 מיליון מניות שהן 25% מהון המניות של החברה.

 

ענקית המזון השוויצרית נסטלה הודיעה כי היא בוחנת אפשרות לספין-אוף לחטיבת בריאות העור שלה המתמקדת במזון, משקאות ומוצרי בריאות. בנטסלה אמרו כי הם הגיעו למסקנה שעתידה של החטיבה, המעסיקה 5,000 עובדים ובעלת מחזור מכירות שנתי של 2.7 מיליארד דולר, נמצא מחוץ לחברה. לפי הערכות, המהלך צפוי לצאת לדרך באמצע 2019.

 

חברת הכרייה האנגלו-אוסטרלית ריו טינטו (RIO TINTO) מדווחת על רכישה עצמית (בייבק) של מניות בסך 3.2 מיליארד דולר. לפי הדיווח של החברה, הכסף לרכישת המניות מגיע ממספר מכירות של מכרות פחם שביצעה החברה בחודשים האחרונים. מניית החברה מגיבה בעלייה של 2.5% בלונדון.

 

ברקע למסחר

המסחר במזרח התנהל על רקע החרפת מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין כאשר שלשום הודיע נשיא ארה"ב על החלטתו להטיל מכסים בגובה 10% על יבוא סיני בשווי 200 מיליארד דולר, כשהכוונה היא שהמכסים הללו יעלו ל-25% בסוף השנה. סין לא נשארה חייבת והודיעה כי תטיל מכסים על מוצרים אמריקאיים בשווי 60 מיליארד דולר, בתוקף מ-24 ספטמבר, מועד בו יועלו גם המכסים האמריקאיים על מוצרים סיניים.

  

לפי האינדיקאטורים השונים המתייחסים למגזר התעשייה שפורסמו לאחרונה, ההתמתנות במגזר נמשכת. מדדי מנהלי הרכש בתעשייה מצביעים עדיין על התרחבות בפעילות, אך בקצב הולך ופוחת. בשבוע שעבר התפרסמו נתוני הייצור התעשייתי באסיה ולפיהם קצב הגידול ביצוא במרבית המדינות באסיה ירד.

 

"אנו חושבים שלמרות ההאטה נתוני הייצור וסחר החוץ עוד מוטים כעת לטובה בגלל איומי המכסים בין ארה"ב לסין", כותבים כלכלני מיטב דש. לדבריהם, החברות אמורות לזרז ולהקדים משלוחים לפני הטלה אפשרית של התעריפים. זה נוגע בעיקר לארה"ב ולסין, אך נוכח שרשרת הספקה גלובלית גם המדינות האחרות עשויות להיות מושפעות.

 

לאחר הטלת התעריפים (אם תהיה) עלולה להיות נפילה חדה באינדיקאטורים. "בגלל אי הוודאות", הם מוסיפים, "החברות עלולות לעכב חתימת חוזים חדשים והשקעות חדשות, מה שצפוי לעכב הפעילות העתידית, אפילו אם איום התעריפים יוסר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים