שתף קטע נבחר

הכירו את אוכל הרחוב של עכו

לא רק חומוס ופלאפל: גם בקלאווה וממתקים ספוגים בסירופ מתקתק, תבשילים ביתיים, לחמניות במילוי קציצות בקר ברוטב אדום, סמבוסק ביתי ואפילו גלידרייה עם גלידות בטעמים אקזוטיים - יצאנו לסיור קולינרי בעקבות אוכל הרחוב של עכו

 

   (צילום: לין לוי)
מתוקים כאלה לא תמצאו בהרבה מקומות, באחריות. ממתקי "קשאש"(צילום: לין לוי)
 

חובבי אוכל הרחוב, ימצאו בעכו לא מעט אטרקציות קולינריות אותנטיות במיוחד, מרביתן מתפרשות על פני 14 הקילומטרים של העיר העתיקה, ואת חלקן אפשר למצוא גם ברחובות העיר הסמוכים. פועלות שם יותר מעשר חומוסיות וכמות זהה של פלאפליות, הנלחמות ביניהן על תואר הפלאפל והחומוס הטובים בעיר, אם לא בארץ כולה. עצה שלנו: גם המקומות הפחות מוכרים, אלה שלא משתרך בכניסה אליהם תור ארוך ומייגע, טובים מאוד ולא נופלים בטעמם מהחומוס והפלאפל ה"אגדיים" של העיר. 

 

אבל לא רק חומוס ופלאפל יש בעכו, גם מאפים ערביים אותנטיים, תבשילים ביתיים שאפשר למצוא רק שם ואפילו בורגר בר חדש שמציב אלטרנטיבה לבתי האוכל הוותיקים ויישמח במיוחד את ציפורי הלילה. אל תוותרו גם על מיץ הרימונים או על מיץ קנה הסוכר, שנמכרים בדוכני הרחוב הקטנים שנמצאים בכל פינה בעיר.

חומוס עכואי (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
חומוס עכואי(צילום: גיא גמזו)

נדגיש כי לא תמצאו בכתבה את כל בתי האוכל בעיר, וודאי שלא דירוג של מי הכי מוצלח ביניהם, אבל אנחנו כן מבטיחים שתמצאו מקומות ייחודיים, חלקם מוכרים יותר וחלקם פחות, שיהפכו את הביקור שלכם בעיר להרבה יותר טעים (וגם למאתגר, כי בכל זאת - צריך להחליט איפה לעצור לאכול).

 

שימו לב: שעות הפעילות שמופיעות בכתבה, תואמות את הפעילות של בתי האוכל במהלך השנה. בזמן פסטיבל עכו - שייערך בין ה-27-24 בספטמבר, ובמהלכו יתקיימו מופעי רחוב חינמיים ברחובות העיר העתיקה - כל העסקים יפעלו עד שעות מאוחרות יותר או ליתר דיוק, עד שאחרון המבקרים יעזוב את המקום.

   (צילום: לין לוי)
"כדורי הזהב" של חומוסיית "שמסייה"(צילום: לין לוי)
 

 

 

מחוץ לעיר העתיקה

 

עזיזה'ס

דוכן כריכים מיתולוגי בעיר שנקרא "עזיזה'ס" (על שם אמה של בעלת המקום), בו אפשר למצוא לחמניות מתקתקות ("חביזה") ממולאות בקציצות בקר ברוטב אדום ("קוורה"). לצידן, נדחסים לכריך העשיר גם לימון כבוש ביתי, מטבוחה מעשה יד וחצילים מטוגנים.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מלבד כריך הדגל הזה, יש שם גם כריכים נוספים עם שניצל, חזה עוף ומעקודה - פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית, ואם תהיו צמאים - תוכלו לשתות גזוז "של פעם". כל הכריכים יעלו לכם כאן 20 שקלים (15 שקלים לחיילים).

 

טרומפלדור 37 עכו, 04-9502008‏, ראשון-חמישי 16:00-11:00, כשר בד"צ

 

מזליקה

כמה פסיעות מ"עזיזה'ס", ישנה מסעדת אוכל רחוב קטנה שבה בתה של בעלת המקום - שירן אשכנזי, מכינה סנדוויץ' טוניסאי (אותו מגישים במקום רק בימי שני ורביעי) ובשאר השבוע אפשר למצוא שם מעורב ירושלמי נהדר ופלאפל מוצלח לא פחות.

   (צילום: לין לוי)
מנה מנצחת. מעורב ירושלמי ב"מזליקה"(צילום: לין לוי)

את המסעדה הביתית פתחה מזליקה, אמה של אשכנזי, כאמור, לפני 15 שנה, אחרי שנים בהן עבדה בדוכן ה"פלאפל הטורקי" המפורסם בעיר (עליו תקראו בהמשך) שפתח אביה לפני לא מעט שנים. אשכנזי, הקטנה מבין ארבעת ילדיה של מזליקה, החלה לעזור לאמה כשפתחה את המקום ומאז היא כאן, מכינה פיתות מפנקות ופעמים בשבוע, גם לחמניות פריקסה שמנמנות.

 

ואל תתנו למראה הצעיר והחינני של אשכנזי להטעות אתכם, היא בעלת ידיים מיומנות כשל בשלנית ותיקה שמכינות מעורב ירושלמי מושלם עם בשר בקר, חזה עוף, שומן וטחול שנדחסים לתוך פיתה שמנמנה, ומעל הכל - זילוף עדין של טחינה שמוסיף טעם מנצח לכל הטוב הזה. אם ממש תתעקשו, יש במקום ויטרינה מלאה בסלטים טריים אותם תוכלו להוסיף למנה. 

   (צילום: לין לוי)
הפריקסה של אשכנזי. שווה כל שקל וקלוריה(צילום: לין לוי)

חצי מנה תעלה לכם כאן 17 שקלים, ומנה שלמה בפיתה תעלה לכם 29 שקלים. מחיר הפריקסה הוא 16 שקלים, ושווה כל שקל.

 

יהושפט 28 עכו, 04-9911913, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר למהדרין

 

הפלאפל הטורקי

מול דוכן הכריכים "עזיזה'ס" (מהפסקה שלמעלה), ישנו בוטק'ה קטן שקירותיו צבועים בכחול ובו מכינים את הפלאפל המיתולוגי והוותיק ביותר בעיר (כך לפחות טוענים יודעי דבר) שנמצא מחוץ לחומות העיר העתיקה, ואותו מפעילים כיום בני הדור השלישי של מקימי המקום.

 

בשנייה בה התריס הלבן מורם מעלה, תור של לקוחות קבועים מכל העדות והדתות נפרס מסביב. כולם ממתינים בשקט מופתי, בלי לדחוף ובלי לצעוק, עד שהנגלה הראשונה של הפלאפל הפריך נשלפת ממתקן הטיגון שממוקם ממש בחזית, על הדלפק.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מאחורי הדלפק ניצבים שני עובדים, אחד מגלגל את כדורי הפלאפל לתוך השמן והשני אורז אותם בתוך הפיתות הרכות. חצי מנה תעלה לכם שם שמונה שקלים, על מנה שלמה תשלמו 16 שקלים ושתייה קלה תעלה לכם שבעה שקלים. אפשר גם לקנות כאן כדורי פלאפל לפי יחידות (8 כדורים ב-10 שקלים) וגם לפי משקל (15 שקלים לחצי קילוגרם או 25 שקלים לקילוגרם).

 

יהושפט 24 עכו, ראשון-חמישי 19:00-11:00, שישי 14:00-11:00, כשר

  

בתוך העיר העתיקה

 

שווארמה השלום

בכניסה לעיר העתיקה, רגע לפני שצוללים לאזור ההיסטורי, שוכן השוק הלבן עם התקרה המקומרת והמסויידת (זו גם הסיבה לכך שהוא מכונה "לבן"), ובכניסה אליה תחכה לכם שווארמייה ותיקה ובה שני מתקני בשר - אחד עם בשר עגל והשני עם הודו.

   (צילום: לין לוי)
מנה שתסדר אתכם לכל היום. "שווארמה השלום"(צילום: לין לוי)

המנות שמוגשות כאן נדיבות מאוד, ואת התוספות אתם מוזמנים לבחור בעצמכם מתוך מגוון רחב של סלטים ורטבים. בסיום המנה, תקבלו כאן כוס קטנה מלאה בקפה ערבי שיסדר לכם את התענוג הטעים (והכבד, יש לציין) בבטן, ויקל עליכם את התחושה שאחרי הארוחה.  

 

חצי מנה בפיתה עולה כאן 15 שקלים, מנה שלמה תעלה לכם 30 שקלים ולאפה, שתסדר אתכם עד סוף היום, תעלה לכם 35 שקלים.

 

ויצמן פינת סלאח א-דין, ראשון-שבת 18:00-9:00, לא כשר

 

פלאפל ערפי

בכניסה לשוק, ממש ליד הדוכן של "חומוס פול עיסא", ישנה פלאפלייה משפחתית ותיקה שפועלת במקום מאז 1959. מאחורי הדלפק עמלים שלושת בני משפחה אחת, שמתקתקים את כדורי הפלאפל בשיתוף פעולה מושלם ובמהירות מעוררת קנאה, כך שגםאם לפניכם תור של כמה עשרות ממתינים, עדיין תקבלו את מנת הפלאפל שלכם תוך מספר דקות.

 

יש הטוענים כי זהו הפלאפל השני טוב במדינה, אחרי זה של "הזקנים" בוואדי ניסנס שבחיפה. לא נתווכח עם הקביעה, רק נציין שמנה שלמה מכילה לא פחות משמונה כדורים זהבהבים וחמים, שנשלפו מהשמן הרותח רגע לפני שנכנסו לתוך הפיתה הרכה.

   (צילום: לין לוי)
הפלאפל הטוב ביותר בארץ, אחרי פלאפל "הזקנים" בחיפה(צילום: לין לוי)

אז איך זה עובד? לתוך הפיתה נכנסים תחילה שלושה כדורים (שנמחצים בפנים), מיד אחריהם נכנסות התוספות הטריות ומעליהן - נדחסים כמה כדורים נוספים וטחינה ביתית מעולה. ומה המחירים? חצי מנה תעלה לכם כאן 8 שקלים, מנה שלמה - 14 שקלים, חצי קילו פלאפל יעלה לכם 10 שקלים וקילו פלאפל יעלה לכם 20 שקלים.

 

רחוב סלאח א-דין כיכר חיים פרחי (בכניסה לשוק), 04-9919279, ראשון-שבת 16:00-8:00, לא כשר

 

Soul Burger Bar

צמוד ל"פלאפל ערפי" התמקם לו בורגר בר חדש ולא שגרתי לנוף העכואי, שידע עד עתה בעיקר דוכני שווארמה ופלאפל. על התפריט הייחודי שם אמון שף ניו יורקי בשם רוברט ריבס, ומי שפתח את המקום הם שני תושבי עכו: נזאר עקל וחסאן עוסמאן, שהחליטו לשנות את הנוף הקולינרי של העיר העתיקה ולהציע המבורגר איכותי שמיוצר במקום מבשר טרי מדי יום, ומוגש לצד בירה איכותית לא פחות.   

 

את ההמבורגר תקבלו כאן על לחמנייה טרייה עם תוספת של ירקות וקורנביף (אם תרצו), ומלבדו תוכלו לטעום גם מנות רחוב אמריקאיות נוספות כמו טאקו, למשל. אז מה בתפריט? שמונה סוגי המבורגר במשקל הנע בין 400-200 גרם (79-49 שקלים), ומנות כמו המבורגר בסגנון ניו יורקי עם גבינת צ'דר; המבורגר עם רוסטביף וגבינה שוויצרית ויש גם שניצל, קבב (48 שקלים) וסטייקים של סינטה, פילה ואנטרקוט (120-100 שקלים).

     (צילום: יח
שונה בנוף העכואי. Soul Burger Bar(צילום: יח"צ)

בנוסף, תמצאו כאן מנות ילדים (39-35 שקלים), מנות ראשונות, סלטים וסנדוויצ'ים, ביניהם סנדוויץ' רובן עם קורנביף (57 שקלים). בקיצור, במידה שאתם מגיעים לעיר ועייפתם מדוכני הפלאפל והחומוס, או אם אתם נמצאים שם בשעת לילה מאוחרת והרעב תוקף אתכם - זה המקום שכדאי לעצור בו לנשנוש לילה באווירה טרנדית ולא שגרתית בין חומות העיר העתיקה.

 

רחוב סלאח א-דין כיכר חיים פרחי (צמוד לפלאפל עורפי), 04-8727017‏, ראשון-שבת 24:00-1:00, לא כשר

 

חומוסיית אבו סוהיל

אחת משלושת החומוסיות המפורסמות והמומלצות בעיר העתיקה שהקים אבו סוהיל, שלפני כ-15 שנים עברה להיות תחת ניהולה של סוהילה, בתו, שמשרתת את לקוחותיה בנאמנות רבה ותמיד עם חיוך רחב ומכל הלב.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

מנת הדגל במקום היא מנת החומוס משוואשה שסוהילה מכינה כאן בעצמה. טעמו של החומוס עדין במיוחד ומרקמו סמיך מאוד, והוא מוגש עם גרגירים, קצת טחינה ופטרוזיליה קצוצה. לצד החומוס, יזרמו לשולחן בזה אחר זה פלחי עגבנייה, בצל, זיתים וחמוצים ואם תבקשו - תקבלו גם סלט ירקות, כדורי פלאפל בצלחת וצ'יפס.

שימו לב: במקום משתרך תור תמידי, ואם החלטתם להגיע לכאן - כדאי שתתאזרו בסבלנות, מבטיחים לכם שהיא תשתלם לכם. לממהרים, יש אפשרות להזמים חומוס בכלי טייק אווי ולקבלו באשנב מיוחד המיועד לשם כך. מחירן של מנות החומוס כאן הוא 20 שקלים, בתוספת פטריות או צנוברים - כל מנה תעלה לכם 35 שקלים.

 

רחוב סלאח א-דין, מול הכניסה לשוק העיר העתיקה, 04-9817318, ראשון-שני, רביעי-שבת 18:00-9:00, לא כשר

 

חומוס אל־עבד אבו חמיד

את החומוסייה הזו קשה לפספס, בעיקר כי היא ממוקמת על חוף הים ובצמוד למגדלור המפורסם בעיר, בתוך מבנה צבוע בכחול, שיש המכנים אותה בשל כך "החומוסיה הכחולה".

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

זו אינה חומוסיה סטנדרטית, אלא מסעדה שמגישה בנוסף ל-20 סוגים שונים של חומוס (50-20 שקלים) גם תבשילים שמאפיינים את הבישול העכואי הביתי. בין היתר, תוכלו לטעום כאן למשל מנות כמו לבנייה וקלמרי מבושל עם שום.

 

צמוד למגדלור של עכו העתיקה, 050-6593985, ראשון, שלישי-שבת 16:00-8:30, לא כשר

 

חומוס פול עיסא

החומוסייה הבאה היא הוותיקה ביותר בעיר, ואת סירי החומוס שלה החלו להגיש כבר בשנות ה-50. מנת החומוס שתקבלו כאן היא קטנה יחסית ומתובלת בלא מעט שום, והמשאוושה נחשבת לאחת המנות המפורסמות שמכינים בחומוסייה, עד כדי כך שהיא גוררת אחריה לא מעט סקרנים וחובבי חומוס מרחבי הארץ.

 

כל מנה שתזמינו כאן תגיע בליווי של פיתות חמות, חמוצים, עגבניות ובצל טרי בצד. החומוס עצמו מגיע בצלחת עם כמות נדיבה מאוד של שמן זית ופטרוזיליה, ומלבד המנה הבסיסית אפשר להזמין כאן חומוס פול או משאוושה בלבד. מחירן של כל המנות הוא 20 שקלים.

 

בכניסה לשוק העיר העתיקה (מטרים ספורים מסוהיל), 052-6751005, ראשון-שבת 15:00-7:00, לא כשר

 

קוקושקה

בתוך הבזאר הטורקי המשופץ פועלות שתי מסעדות: מסעדת השוק "מרקטו" ומסעדה ערבית עם תפריט עדכני שנקראת "מעדל'ה".

   (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לצד שתי אלו, תמצאו שם גם בר שמציע אכול רחוב ובירה קרה. מה למשל? מבחר מנות מתחלפות כמו דגים קטנים מטוגנים לצד צ'יפס פריך, מנה מעולה ומומלצת במיוחד של קלמרי מטוגן בציפוי פריך שמוגש בתוך קונוס נייר (33 שקלים) ופלאפל סרטנים (28 שקלים). מלבד אלה, יש שם גם נקניקייה מעושנת, קונוס של צ'יפס והמבורגרים בגודל ביס.

המדרחוב המקורה של הבזאר הטורקי, 04-9019758, ראשון, שלישי-שבת 18:00-11:00, לא כשר

 

אינדומלה

גלידרייה שפתח המסעדן אורי ירמיאס ("אורי בורי") ששוכנת ממש מול הים, בהמשך לאותו הרחוב שבו ממוקמת מסעדת הדגים שלו. ואם תהיתם על השם שבחר ירמיאס לבייבי החדשה שלו, אז נגלה לכם שזהו פשוט צירוף של שלוש מילים: אין-דומה-לה.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ירמיאס מגיש כאן גלידה בטעמים מעודנים בעלי מרקם מרענן שמזכיר סורבה, ולא מהסוג של הג'לאטו עם המרקם השמנוני שמגישים בשנים האחרונות במרבית הגלידריות בארץ. לצד טעמים שגרתיים כמו וניל ושוקולד, תמצאו שם גם טעמים אקזוטיים יותר כמו ורדים, נענע, הל וקינמון. בנוסף, מציעים פה גם סורבה פסיפלורה, מנדרינה ופירות יער. מנה קטנה תעלה לכם 15 שקלים ומנה בינונית - 25 שקלים.

ירמיאס. לא רק דגים (צילום: Sivan Askayo)
ירמיאס. לא רק דגים(צילום: Sivan Askayo)
 

הטיילת המערבית של עכו העתיקה רחוב ההגנה (אין מספר), 04-9550481, ראשון-שבת 18:00-10:00, לא כשר

 

ממתקי עבד אל-האדי

בקונדיטורייה הגדולה הזו, שממוקמת בצמוד ל"חומוסייה של אבו סוהיל" ומול "פלאפל ערפי", תמצאו מדפים עמוסים בהרי בקלאווה מכל המינים, עוגיות צבעוניות מעוטרות בפיסטוק, מעמולים במילוי תמרים, ולצידם מגשים חמים עם קינוחים ספוגי דבש או מי ורדים מעוטרים באגוזים ואיך אפשר בלי כנאפה טרי ואסלי עם גבינת עיזים.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

את כל הטוב הזה אפשר לארוז הביתה במשקל או לקחת חמגשית ולנשנש בדרך. המחיר הוא בין 10-5 שקלים ל-100 גרם.

 (צילום: גיא גמזו) (צילום: גיא גמזו)
(צילום: גיא גמזו)

סאלח א-דין, מול הכניסה לשוק, 04-9913883, ראשון-שבת 22:00-8:00, לא כשר

 

מאפיית עודה

צמוד ל"ממתקי עבד אל-האדי" פועלת מאפייה קטנה, בה האחים עודה מוכרים פיתות נהדרות עם זעתר ושמן זית או עם גבינה צהובה ועגבנייה. לצד הפיתות, מוכרים שם גם בייגלה ארוכים מצופים בשומשום וסמבוסקים ממולאים בתרד. והשוס - את כל המאפים כאן תוכלו לרכוש במחירים מצחיקים של 4-2 שקלים ליחידה.

 

סאלח א-דין, מול הכניסה לשוק, ראשון-שבת 22:00-6:00, לא כשר

 

בתוך השוק

 

ממתקי קשאש

חנות הממתקים המפורסמת ביותר בעכו, ובשוק המקומי על אחת כמה וכמה. למרות העובדה שהמקום אינו מואר מספיק, כבר בכניסה אליו עיניכם לא יצליחו להתחמק מעשרות מגשים עם בקלאוות במיני מילויים שונים ומעניינים יותר או פחות, ביניהן גם בקלאוות שוקולד חמה. 

 

יש שם גם כנאפה חמה ומצוינת, ומבחר ענק של ממתקים מזרחיים כמו בורמה עם שקדים וגבינה וכדורי עוואמה ספוגים במי ורדים. כל הטוב הזה יעלה לכם כ-15 שקלים ל-100 גרם. עבור חמגשית של כנאפה לדרך, כזו שתספיק לשני סועדים, תשלמו 20 שקלים.

   (צילום: לין לוי)
בקלאוות שוקולד(צילום: לין לוי)

שוק העיר העתיקה (ליד שמסייה) עכו, 04-9914983, ראשון-שבת 19:00-8:30, לא כשר

 

חומוסיית שמסייה

את "שמסייה" המפורסמת פתח ב-1991 תושב עכו בשם איברהים, וכיום מפעיל אותו בנו - אחמד. מדובר בחומוסייה שיש בה גם שווארמה מצויינת מבשר הודו נקבה עם שומן כבש ותיבול של הל, אבל המקום נודע דווקא בזכות כדורי הפלאפל האימתניים שמכונים בקרב מביני עניין - "כדורי הזהב".

 

הייחודיות של הפלאפל כאן היא לא רק בגודלו העצום (פי כמה מפלאפל רגיל), אלא גם בתערובת התבלינים שבו שכוללת חמישה תבלינים שונים, ביניהם כמון וציפורן, שמעניקים לכדורים טעם מיוחד ולא שגרתי. את הכדורים הללו נוהגים להגיש במקום מעל או עם מיץ לימון טרי שנכבש מדי בוקר. מנה שלמה תעלה לכם כאן 15 שקלים, על חצי מנה תשלמו 10 שקלים ויש גם אפשרות לקנות עשרה כדורי פלאפל ב-15 שקלים.

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

ושימו לב: כשירכיבו לכם את המנה, הפלאפלים הענקיים יימחצו בתוך הפיתה על מנת שכל הטעמים של הרוטב החריף ושל הלימון הכבוש יספגו פנימה. בנוסף לפלאפל, תוכלו לזלול כאן גם חומוס עדין, חלק ורך במיוחד, עם גרגירי חומוס גדולים ושמן זית איכותי מעל; ומנות עכואיות עתיקות שלא מגישים כמעט במסעדות כבר כמו "פול סעדה" למשל, שמוגשת עם טחינה גולמית, רוטב שום, שמן זית וגרגירי פול (20 שקלים).

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אגב, יש הטוענים כי זוהי החומוסייה של המקומיים, ושדווקא בה ולא בחומוסיה של סעיד הסמוכה ובעלת השם המפורסם (עליה תוכלו לקרוא בהמשך), עכואי "אמיתי" יבחר לפתוח את הבוקר. עם חומוס עדין חלק ורך עם גרגרים גדולים ושמן זית איכותי.

 

שוק העיר העתיקה (מול חנות התבלינים של כואדי), 04-9811440, ראשון-שבת 18:00-7:00, לא כשר 07:00-18:0

 

דוכן הסמבוסקים של ג'יאנה

ליד מסגד רעמד ובמרחק כמה צעדים מחומוס סעיד המפורסם, ישנו דוכן צנוע, נטול כל שילוט, שמציע מאפי סמבוסק נהדרים מבצק שמרים שמכינים במקום. 

   (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במידה שתגיעו לעיר, גם אם אתם ממש שבעים ולא מסוגלית להכניס פירור יותר, אנחנו מציעים לכם שלא לוותר על הסמבוסקים הללו, שבתוכם גבינה צהובה תרד או זיתים ורוטב פיצה (עשרה שקלים למאפה בודד). 

 

בתוך השוק (ליד חומוס סעיד), אין טלפון, ראשון-שבת 17:00-8:00, לא כשר

 

חומוס סעיד

את החומוסייה המיתולוגית ביותר של עכו אין באמת צורך להציג, אבל נעשה זאת בכל זאת בקצרה לטובת אלו שנחתו כאן הרגע ממאדים. היא הראשונה שנפתחת מדי בוקר בשוק, וגם האחרונה שנסגרת, בשעות הצהריים מיד לאחר שסיר החומוס מתרוקן. 

 (צילום:  דורון גולן) (צילום:  דורון גולן)
(צילום: דורון גולן)

בכניסה אליה משתרך תמיד תור ארוך של רעבים, שיוכלו לזלול שם רק חומוס פול ומשוואשה, מתובלים בשמן זית המיוצר על ידי המשפחה מהזיתים שגדלים במטעים שלה. לצד החומוס, מוגשות לשולחן פיתות חמות, עגבניות, בצל וחריף. מחיר המנה הוא 20 שקלים.

 

שוק העיר העתיקה, 04-9913945, ראשון-שישי 14:30-6:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לין לוי
טעים שם. עכו
צילום: לין לוי
מומלצים