שתף קטע נבחר

וולוו תפסיק ייצור משאיות באיראן: "בגלל הסנקציות"

בעקבות חידוש הסנקציות האמריקניות הודיעה יצרנית הרכב כי פעילותה באיראן נפגעה וכי היא "לא יכולה לקבל תשלום". במקביל, בנק השקעות של ממשלת צרפת הודיע על השהיית תוכנית לסיוע לחברות צרפתיות לסחור למרות הסנקציות

לוגו וולוו ()
"לא יכולים לקבל תשלום באיראן". וולוו

יצרנית הרכב השבדית "וולוו" הודיעה היום (יום ב') כי תפסיק לייצר משאיות באיראן בעקבות הסנקציות האמריקניות. "עם כל הסנקציות הללו ועם כל מה שארצות הברית מציבה, מערכת הבנקאות פשוט לא עובדת באיראן. אנחנו לא יכולים לקבל תשלום", אמר דובר החברה פרדריק איברסון.

 

במקביל, בנק ההשקעות Bpifrance, השייך לממשלת צרפת, הודיע על השהיית תוכנית שיזם מוקדם יותר השנה במטרה לסייע לחברות צרפתיות לסחור עם איראן למרות הסנקציות האמריקניות על טהרן. לפי התוכנית, הבנק אמור היה לממן חברות שהיו מעוניינות לייצא סחורות לאיראן. "התנאים לא מתאימים לכך. הסנקציות פוגעות בחברות", מסר מנכ"ל החברה.

 

עלי שמחאני, ראש המועצה לביטחון לאומי של איראן, אמר מוקדם יותר כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משתמש בסנקציות כ"נקמה אישית" נגד מדינות אחרות. זאת, ברקע חידוש הסנקציות של הממשל האמריקני על טהרן. לפי סוכנות הידיעות IRNA, הבכיר האיראני התייחס לפיגוע הטרור במצעד הצבאי בעיר אהוואז ביום שבת, וציין כי איראן צריכה לפתוח בדו-שיח בונה על מנת להימנע ממתיחות עם שכנותיה.

דונלד טראמפ נואם ב פנסילבניה 17 שנה למתקפת הטרור 11 בספטמבר ארה
הסנקציות משפיעות. טראמפ(צילום: AP)

בשבוע שעבר דווח כי הממשל האמריקני הצליח לשכנע את ענקית הרכב מגרמניה "פולקסווגן" להפסיק את מרבית פעילותה באיראן במסגרת הסנקציות. על פי שגריר ארצות הברית בגרמניה, ריצ'רד גרנל, שניהל את השיחות עם החברה הגרמנית, במסגרת ההסכמות שהושגו בין הצדדים החברה תוכל להמשיך בעסקאות שהוחרגו "מטעמים הומניטריים". "פולקסווגן הודיעה לנו כי היא תשתף פעולה עם הסנקציות האמריקניות על איראן", אמר גרנל לאתר "בלומברג".

 

לאחר פרישתו מהסכם הגרעין, הנשיא האמריקני דונלד טראמפ הזהיר לא מעט מדינות כי עליהן לבחור אם להמשיך לעשות עסקים עם הכלכלה הגדולה ביותר בעולם, או לשתף פעולה עם איראן.

 

נציגים ממשרד החוץ האמריקני הכינו את הקרקע לסנקציות נוספות על איראן - שכוונו בעיקר לעבר תעשיות אנרגיה ומפעלים כימיים במדינה. בכיר במחלקת המדינה האמריקנית אמר כי המדינות ואנשי העסקים באירופה הרבה יותר קרובים לעמדתה של ארצות הברית בנושא מאשר לעמדת האיחוד האירופי.

 

בשבועות האחרונים הודיעו חברות אירופיות נוספות על נטישת העסקים באיראן, בהם חברת הנפט הצרפתית Total ורשת אדידס. הצמרת האיראנית התלוננה בפני האיחוד האירופי כי מנהיגיו לא עושים מספיק כדי לשמר את ההסכם.

 

במקביל דווח בסוכנות הידיעות רויטרס כי ארצות הברית מנסה להתחיל משא ומתן עם איראן על תוכנית הגרעין והתנהלותה באזור. השליח האמריקני המיוחד לאיראן, בריאן הוק, אמר כי ארה"ב מעוניינת לגבש אמנה, ולא רק הסכם בין שתי ממשלות. לדבריו, המנהיגים האיראניים אינם מעוניינים במשא ומתן למרות רצונו של טראמפ להיפגש עם הנשיא חסן רוחאני.

 

"אנחנו מכבדים את רצונם של האייתוללה חמינאי, הנשיא רוחאני ושר החוץ זריף - אך נשארים בעמדתנו", אמר הוק. "הסנקציות הכבדות באמת עדיין לא הוטלו על איראן".

 

הוק הוסיף כי הממשל האמריקני ירחיב את מאמציו הדיפלומטיים כדי לוודא שייצוא הנפט מאיראן יצנח באופן דרמטי עד 4 בנובמבר, והדגיש כי איראן מהווה איום בינלאומי לשלום ולביטחון.

 

"אם אנחנו רוצים מזרח תיכון יציב ומשגשג - עלינו קודם כל לרסן את איראן", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים