שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    משפחתי ועממי: חומוס ושות'
    מהירות, יעילות ומשביעות: אתם יכולים לקרוא להן מסעדות מזרחיות, שיפודיות או חומוסיות עם צ'יפס וסלט אבל בכולן הרעיון דומה - המתכון המנצח לבילוי משפחתי על הדרך

     

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)
     

    מהירות יעילות ומשביעות: לא משנה אם תקראו להן מסעדה מזרחית, ערבית או פונדק דרכים -  ברגע שתתישבו מלצר עם מפת נייר ינחית על השולחן שלכם את קולקציית סלטי הבית הצבעוניים (ולרוב במילוי חוזר חופשי) וגם פיתות חמות. אם החליטו ממש לפנק תזכו גם למג'דרה, עלי גפן וצ'יפס.

     

    כמה דקות מאוחר יותר, במהירות הבזק לא פחות מהפתיחים, יגיעו גם השיפודים, לרוב בזוג, ולרוב יהיה גם מישהו בשולחן שיגיד שחבל שתקעתם כל כך הרבה פיתות. בסיום הארוחה לא יתנו לכם לעזוב בלי שלוק קפה ערבי חזק ואולי גם בקלוואה, ובדרך לדלת יחייכו ויגידו תודה בלי קשר לגובה הטיפ שהשארתם מאחוריכם על השולחן.

     

    מסעדות עממיות כאלה הן הפתרון האולטימטיבי לרעב בטיולים, כי לרוב הן נמצאות "על הדרך" בצמתים ראשיים. השירות בהן זריז גם אם המסעדה מלאה עד אפס מקום, והכי חשוב - מחיר הארוחה בהן לרוב לא יעבור את ה-120-90 שקלים לסועד (כולל פתיחים, בשרים, חומוס, שתיה וקינוח).

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)
     

    לפעמים תתבקשו להוסיף כסף על הלימונדה, לפעמים על הסלט הערבי הקצוץ דק דק ולפעמים זה יהיה דווקא החומוס שיתווסף לחשבון בנפרד - אבל בכל מקרה זה עדיין יהיה משתלם. אנחנו ממליצים לשמור את הרשימה הזאת לטיול הקרוב שלכם, כי יש בה מבחר שווה של מסעדות עממיות, מהירות לא יקרות שנמצאות לרוב ממש על הדרך.

     

     

    טאבון פאטמה

    "טאבון פאטמה" היא מסעדה "מזרחית" מזן אחר, המתמחה בצליית עופות בתוך בורות באדמה. והשוס: ארוחה כאן לא תעלה לכם יותר מ-200 שקלים, גם אם אתם משפחה בת ארבע נפשות. כך למשל, ארוחה שכוללת עוף שלם, תפוחי אדמה, פריקה ומג'דרה תעלה לכם 95 שקלים, ולצידה יוגשו לשולחן גם מיני צלוחיות קטנות עם סלטים שונים.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    המסעדה שייכת לשני האחים תמיר ויצחק ג'רמאיס, ופאטמה היה שמה של אמם.יצחק הוא הצעיר מבין שבעה אחים, שאחרי השירות הצבאי נסע ללמוד בישול באיטליה וכשסיים חזר לעיר הולדתו כדי להגיש את האוכל של אמא. 

       (צילום: אגמדיה)
    (צילום: אגמדיה)

    הכביש הראשי בית זרזיר, 050-9494969‏, ראשון 23:00-8:00, שלישי-שבת 23:00-8:00, לא כשר

     

    אל סולטן

    כמה פסיעות בודדות ממסעדת "טאבון פאטמה" ישנה פנינה נוספת, שבה מזה 15 שנה מגישים חומוס שלא מפסיק לגרוף מחמאות ולאורך השנים אף צבר מועדון מעריצים הסבורים כי הוא הטוב ביותר בארץ.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    חוץ מחומוס, יש כאן גם את כל מאכלי הדגל שמגישים במסעדות המזרחיות וגם מאכלים בדואים כמו מקלובה ומנזלה, שעשויים מהבשר שמגיע מהאיטליז המשפחתי הסמוך (75-50 שקלים). פלטת הסלטים כאן כוללת בעיקר סלטים עונתיים, ובגזרת השיפודים יש הכול מהכול - משווארמה ועד סטייק אנטרקוט (100-30 שקלים).

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    הכביש הראשי בית זרזיר, 053-9419160, ראשון-שבת 22:00-8:00, לא כשר

     

    צפו: דרור פילץ בסיור קולינרי בזרזיר    (צילום: ירון ברנר)

    צפו: דרור פילץ בסיור קולינרי בזרזיר    (צילום: ירון ברנר)

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    צומת החביתה

    המקום הבא הוא אומנם לא חומוסייה קלאסית, אבל בכל זאת כדאי לכם להכיר אותו, אפילו רק למקרה שתהיו בדרך צפונה ויתקוף אתכם הרעב.

     

    בביתן המאולתר מציעים כריך חביתה נהדר ב-9 שקלים, שמוגש בלחמניית "צמה" טרייה שלתוכה, מלבד החביתה, אפשר להעמיס את כל מה שחשקה בו נפשכם מתוך היצע של 20 תוספות (בין היתר תמצאו שם סלט ירקות, חומוס וטחינה, לימון כבוש, חצילים מטוגנים, סלט כרוב לבן, סלט טורקי וצ'יפס).

     

    את הכריכים מכין כאן באהבה גדולה יהושע לוי, חקלאי לשעבר, שב-1985 פתח בוטק'ה לממכר כריכים בניסיון לצלוח בשלום את המשבר שפקד באותה שנה את ענף החקלאות בארץ. מאז, הכול היסטוריה, הבוטק'ה זוכה להצלחה בקרב חובבי הכריכים שפוקדים אותה, ורק חיסרון אחד מצאנו בסיפור הטעים הזה - המקום סגור בשישי-שבת.

     

    בכניסה לבסיס מחנה "שמשון", ("צומת החביתה" בוויז), 054-2021721, ראשון-חמישי 18:00-7:00, כשר ללא תעודה

     

    אבו סאלח

    היכל ענק שבו מדי יום שבת עמלים במהירות וביעילות יותר מעשרה מלצרים, שמספקים לכל סועד שירות מהיר ואדיב במיוחד. בסיום הארוחה מומלץ לעבור לחלק האחורי של המסעדה, שם יש חצר מוצלת עם שולחנות פיקניק. אם יש לכם ילדים - הרווחתם בגדול, כי באזור הזה יש גם משחקייה ענקית וגם משק חי עם גמל, עופות, חמור וכבשים.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    ומה אוכלים כאן? הארוחה נפתחת בסלטים ופיתות ענקיות מקמח מלא, ובהמשך יוגשו לשולחן שיפודים (80-55 שקלים לזוג שיפודים), שיגיעו תמיד בצמדים (המלצה שלנו: אל תנסו להזמין רק אחד, בכל מקרה יגיעו לשולחן שניים). לסיום הארוחה, יחד עם הקפה, יגישו לכם כאן כנאפה מגבינת כבשים שמכינים במקום.

     

    צומת עמיעד, 04-6801354, ראשון-שבת 22:00-8:30, לא כשר

     

    שווארמה אלתנור

    אם תסתכלו מבחוץ על המסעדה של בילאל עבאס מבלי להכיר אותה קודם, יש סיכוי שתחשבו שמדובר בשווארמייה בעלת עיצוב מודרני וראוותני שכולל, בין השאר, גם נברשת ענקית שמשתלשלת מהתקרה.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בפועל, מדובר בכלל בשיפודייה עם מבחר נדיר של סלטים מעולים ושווארמה מהטעימות שטעמנו, אותה ישמחו להגיש לכם שם בכמות נדיבה ביותר גם על צלחת.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)
     

    בנוסף, נגלה לכם כי מגישים כאן ארוחה עסקית שמיועדת ל-3-2 סועדים וכוללת צלחת עם הר של שווארמה מבשר עגל וטלה ולצידה חומוס, צ'יפס, שבעה סוגי סלטים, צלחת עמוסה בכדורי פלאפל ובקבוק שתייה גדול למרכז השולחן. וכמה תשלמו על כל הטוב הזה? 100 שקלים.

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)

    סמוך לצומת ריינה נצרת עלית, 04-6229474, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר

       

    חלאד עדווי

    מסעדה משפחתית בעלת שני סניפים, שמנוהלת כיום על ידי הדור השני של בעלי המקום. התפריט מבוסס ברובו על מאכלי הדגל של המטבח הערבי, וכל ארוחה כאן מתחילה, כמקובל במסעדות הערביות, במגוון עצום של סלטים (25 שקלים לסועד בהזמנת עיקרית, 35 שקלים ללא עיקרית) וממשיכה עם מגוון גדול של שיפודים (החל מ-55 שקלים).

       (צילום: טל-פז תקשורת)
    (צילום: טל-פז תקשורת)

    לרציניים יותר יש צלעות כבש (90 שקלים), ולמי שאוהבים את המטבח הערבי האותנטי מציעים גם תבשילים כמו סינייה (65 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    כיכר זובידאת, קרית טבעון, 04-9536610, ראשון-שבת 24:00-9:00, לא כשר

    דורי 20 חיפה, 04-8322924, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר

     

    נימר צומת גולני

    המסעדה הוותיקה מצומת גולני, שמראיה החיצוני מותיר את הרושם כי הזמן בה עצר מלכת, פועלת מאז תחילת שנות ה-80. אבל התפאורה היא לא מה שחשוב במוסד הקולינרי הזה, שבו כבר בשעות הבוקר עוצרים לא מעט אנשים כדי לקנות סלטים ובשר למנגל.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    המלצרים כאן מהירים ומקצועיים, ארוזים בחולצות לבנות ומכופתרות, מגישים לשולחן מגש עם מגוון סלטים, עלי גפן מעולים וקפה ובקלאווה לסיום הארוחה. פלטת הסלטים, עבור מי שמזמינים מנה עיקרית, עולה כאן 27 שקלים, וללא עיקרית התשלום עליה הוא 35 שקלים. שיפודים עולים 100-40 שקלים לזוג, ויש גם קבב חלבי (78 שקלים), סינייה (70 שקלים) ודגים (95-70 שקלים).

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    צומת גולני מצפה טורען, 04-6779377, ראשון-שבת 23:00-8:00

     

    טורעאני

    מסעדת דרכים צנועה וטעימה עם צוות מלצרים מהירים ומיומנים, שיהפכו את העצירה שלכם כאן לשווה במיוחד. פלטת הסלטים שתוגש לכם כבר עם הישיבה לשולחן אמנם אינה מופיעה בתפריט, אבל מוגשת באופן אוטומטי ונכללת במחיר המנה העיקרית. המנות העיקריות מתומחרות לפי משקלן.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    עבור מנה של 250 גרם בשר וצ'יפס תשלמו כאן בין 53 שקלים (אם בחרתם בלבבות או בכבד עוף) ועד 97 שקלים (אם הזמנתם צלעות כבש או סטייק אנטרקוט). יש גם כמה סוגים של דגים (92-77 שקלים), וקינוחים כמו מלבי וכנאפה .

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)
     

    צומת בית השיטה, 050-720-5513, ראשון-שבת 22:00-12:00, לא כשר 

     

    יונס

    חומוס-צ'יפס-סלט קלאסית שמנוהלת על ידי אותה המשפחה מאז אמצע שנות ה-70, ומאכילה מדי יום רבבות של סועדים שעושים את דרכם צפונה. מלבד הסלטים, מוגשים כאן למנה הראשונה גם פלאפל, קובה במילוי בשר, מג'דרה וצ'יפס.

     

    בגזרת הבשר, תוכלו למצוא כאן מנות על האש כמו קבב, שיפודי כבש ולבבות עוף (55-20 שקלים לשיפוד אחד) או דג, אותו יכינו לכם כאן על פי העדפתכם האישית, כלומר על הגריל או בטיגון (100-70 שקלים למנה).

     

    בנוסף, יש כאן מנות אותנטיות מהמטבח הערבי כמו סינייה וחומוס עם תוספות שונות, ביניהן פול, בשר בקר טחון, צנוברים ועוד. לסיום הארוחה, יגישו לכם בקלאווה וקפה ערבי ארומטי כמו שצריך.

     

    מתחם סונול כביש 77 צומת גולני, 04-6767343‏, ראשון-שבת 23:00-7:00, לא כשר

     

    אלרביע

    המסעדה הזו קטנה יחסית ליתר המסעדות שמופיעות ברשימה, אבל בעינינו היא הרבה יותר אישית וייחודית מרובן. "אלרביע" הוקמה לפני 24 שנים על ידי מרים חדאד, ערביה נוצריה מהיישוב מעיליא, והמסעדה עצמה ממוקמת לצד תחנת הדלק שבכניסה לכפר. 

     

    מי שיחליטו להיכנס פנימה, יגלו שם פנינה קולינרית אמיתית שבה אחרי הסלטים העונתיים (35 שקלים לכל הסלטים) מוגשים לשולחן קובה שמרים במילוי נדיב של בשר (10 שקלים ליחידה) או סמבוסק ענק שממולא בעולש (15 שקלים ליחידה או 3 יחידות ב-20 שקלים).

     

    אבל עם כל הכבוד לכל אלו, גולת הכותרת האמיתית כאן היא ללא ספק מנת השישברק המופתית שפשוט אסור לפספס (50 שקלים). גם הלחמא בעג'ין - פיתה תוצרת בית ומעליה קציץ בשר, צנוברים ושמן זית - מעולה ושווה טעימה (30 שקלים).

     

    תחנת דלק בכניסה למעיליא, 04-9571327 בשני-שבת 22:00-10:00 (ימי ראשון בתיאום מראש), לא כשר

     

    מוברשם

    מסעדת "מוברשם" שבכניסה לעכו, היא ההמשך של "מסעדת החוף המערבי" שפועלת בעיר מאז שנות ה-70. עד השעה 11:30 מגישים כאן מבחר ארוחות בוקר (39-18 שקלים), ובצהריים מוגשת פלטת סלטים לפתיח ומנות דגים ובשר לעיקרית.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    הסלטים כלולים במחיר העיקרית, דגים יעלו לכם כאן 120-85 שקלים, על פירות ים תשלמו בין 130-99 שקלים ועל בשרים - 120-88 שקלים. אם אתם לא מסתפקים בזה, יש גם מבחר מנות ביניים כמו חומוס עם בשר (49 שקלים) וסלט חלומי עם פיסטוק (38 שקלים).

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    חוף הארגמן עכו, 04-6999066, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    מסעדג

    את המסעדה הוותיקה הזאת הקים ב-1968 מוסא שטרית, וכיום מנהל אותה נכדו שון. כאן, מול הנוף הכחול של הים, תקבלו פלטת סלטים שכוללת בין 14-10 סוגים של פתיחים צבעוניים (במחיר של 40 שקלים למי שלא מזמינים מנה עיקרית).

       (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)

    אחריהם יגיעו הדגים (98-88 שקלים), פירות הים, סטייק פרגית או קבב (75 שקלים). את הצ'יפס, סלט הירקות והאיקרה הנהדרת, יש להזמין כאן בנפרד במחיר של 15 שקלים למנה.

     

    שדרות בת גלים 1 חיפה, 04-8524441, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    הזקן והים

    מפעל אוכל יעיל ומתוקתק, שמאכיל מאות אם לא אלפי סועדים ביום. דקות ספורות לאחר שתתמקמו, יניחו מולכם על השולחן עשרות צלוחיות צבעוניות עם מיני סלטים הכי טריים שיש, ויחד איתם גם פיתות ענקיות שנאפות בטאבון ומזכירות פיתות עיראקיות.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    מלבד הסלטים תקבלו גם חומוס, סלט ירוק, כרובית אפויה וכמובן, איך אפשר בלי מג'דרה, כדורי פלאפל וקנקן לימונדה, הכול כלול במחיר המנה העיקרית שתזמינו. ולא, לא מדובר רק בדגים ופירות ים (שיגיעו לשולחן באותה המהירות כמו הסלטים). יש בתפריט גם פרגית, סטייק וצלעות לחובבי הבשר.

     

    כל מנות הדגים ופירות הים מתומחרות כאן במחיר קבוע של 109 שקלים, ומנות הבשר יעלו לכם כאן בין 109-79 שקלים.

     

    קדם 83 יפו, 03-6818699, ראשון-שבת 1:00-11:00, לא כשר

    רציף העליה השנייה 101 נמל יפו, ראשון-שבת 24:00-11:00, לא כשר

     

    סולטן

    מסעדה מזרחית שממוקמת ברחוב הראשי של רמלה, ממש בכניסה לעיר. מלבד החומוס שהחומוסאים אוהבים להלל הודות למסבחה המיוחדת שבו (20 שקלים), יש בתפריט גם שיפודים מעולים. ואם תרצו לשלב בין השניים, נגלה לכם שמנה עסקית שכוללת שני שיפודים, חומוס, סלט ושתייה תעלה לכם כאן 65 שקלים (לא כולל מנה של כבש).

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    מלבד מבחר השיפודים ומנות "על האש" המוגשות גם בתוך פיתה, מציעים שם גם מבחר מנות חומוס עם בשר (פרגית, בקר, קבב או כבש) ומחירן נע בין 78-48 שקלים.

     

    הרצל 58 רמלה 08-9246858, ראשון-חמישי 17:00-7:00, שישי 15:00-7:00, שבת 17:00-7:00, לא כשר

     

    פונדק איילון

    שיפודייה ותיקה שתפגשו מיד עם העלייה מאיילון בצומת הגדול של קניון עזריאלי. מגישים כאן פלטת סלטים קטנה (32 שקלים) או גדולה (40 שקלים) אליה אפשר להוסיף גם חומוס (27 שקלים) וגם כבד קצוץ (30 שקלים). בהמשך, תוכלו לבחור בין שיפודים (אפשר להזמין גם רק אחד) והמחיר יכלול גם שתי תוספות חמות ליד (100-43 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בשעות הצהריים יש עסקיות ב-65-55 שקלים הכוללות שיפוד אחד (55 שקלים) עם כל התוספות או שני שיפודים עם כל התוספות (65 שקלים). מלבד השיפודים, יש גם ממולאים ומרקים וגם מנות בשר כמו צלעות כבש (115 שקלים) ופילה בקר (130 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    יגאל אלון 108, תל אביב, 03-5624743, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 18:00-10:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

     

    פונדק אסא

    את רשת פונדקי הדרכים הזו, שכוללת סניף בצומת דבירה שבדרום, סניף בצומת בית דגן וסניף בלטרון, אין באמת צורך להציג. בכל זאת, מדובר באבן דרך בהיסטוריה של אוכל ישראלי בפיתה, הזכורה לרבים בעיקר הודות למנה שנחשבה באייטיז לסנסציונית - "צוואר לבן בפיתה".

     

    ולמי שבכל זאת אינם מכירים, נספר בקצרה כי מדובר בסטייקיות שמגישות סלטים קטנים ובשרים גדולים בצמתים מרכזיים בארץ כבר קרוב ל-50 שנה, ושהעצירה בהן במהלך הטיול תבטיח לכם ביס מהזיכרון הקולקטיבי שלנו. טווח המחירים של השיפודים במקום נע בין 100-29 שקלים.

     

    צומת דבירה, 08-9912425, ראשון-שבת 22:00-11:00, לא כשר

    צומת בית דגן, 03-9600888, ראשון-שבת 1:00-10:00, לא כשר

    צומת לטרון, 08-9249222, ראשון-חמישי, שבת 20:30-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר

     

     (  )
     

    אצל כיוף בנחל

    מסעדה משפחתית שקמה במקום דוכן לממכר פיתות דרוזיות, שפעל בקרבת נחל אלכסנדר קרוב לעשור. במסעדה מפעילים מתחם חיצוני מוצל, בו אופים על תנור הסאג' העגול פיתות דרוזיות.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    האירוח לבבי, אדיב ונדיב בדומה לאירוח במרבית המסעדות הדרוזיות, ובגזרה הקולינרית תוכלו להעמיס ארוחה שלמה בפיתה (שכוללת המון ירק קצוץ, לבנה, סלט ירקות, שמן זית ומה לא). מלבד הפיתה תמצאו שם גם סמבוסק במילוי בשר כבש, תבשילים דרוזיים ועלי גפן חלומיים.

     

    בצהריים יש עסקית שמחירה 43 שקלים והיא כוללת מנת בשר, שני תבשילים, שלושה סלטים לפתיח ופיתה דרוזית גדולה. חמגשית של עלי גפן או עלי כרוב לדרך, תעלה לכם 33 שקלים ועל פרגית או קבב עם צ'יפס וסלט וכמה פתיחים - תשלמו 48 שקלים.

     

    החריש 20 אזור תעשיה עמק חפר, 052-6553338, ראשון-חמישי 16:00-9:00, לא כשר

     

    זויה

    מסעדה שממוקמת על כביש 2 לכיוון דרום, מול אצטדיון נתניה. יש כאן עסקית ערב שמוצעת בין השעות 23:00-21:00 ומחירה 45 שקלים. תמורת הסכום הזה תקבלו חומוס, שני סלטים לבחירה, שיפוד לבחירה (פרגית, קבב, כבד, לבבות), כוס גזוז וכוס יין.

       (צילום: נופר בוגנים)
    (צילום: נופר בוגנים)

    אם תרצו את ארוחת ה"חומוס-צ'יפס-סלט" הקלאסית, מבחר הסלטים יעלו לכם כאן 25 שקלים אם תזמינו גם עיקרית, ואם לא - תשלמו על פלטת הפתיחים 45 שקלים. יש במקום גם מבחר מנות חומוס (ירושלמי, פטריות עם טחינה או עם בשר - 40-26 שקלים), דגים ובשרים על האש (100-50).

     (צילום: סטס קורינסקי) (צילום: סטס קורינסקי)
    (צילום: סטס קורינסקי)

    לממהרים, מציעים כאן מבחר מנות בפיתה החל מפיתה עם סלטים (19 שקלים) ועד לפיתה עם פילה בקר (45 שקלים).

    המדריך למנגל זויה (צילום: סטס קורינסקי)
    (צילום: סטס קורינסקי)

    תחנת דלק ״השחר״ כביש 2 (לכיוון דרום), 09-8862200, ראשון-שבת 23:00-9:00, לא כשר

     

    אבו זיאד

    בצומת חורשים, ליד מושב חגור, ממוקמת מסעדה מזרחית קלאסית שבה בתחילת הארוחה נפרשת על השולחן יריעת נייר גדולה ועליה 18 סוגי סלטים, שכוללים גם צלוחית עם פלאפל.

     

    במידה שתמשיכו למנה עיקרית, הפתיחים יעלו רק 15 שקלים.במידה ולא, תשלמו עליהם 25 שקלים. בין מנות הבשר, המומלצת ביותר היא מנת הקבב ‭45)‬ שקלים) ומלבדו יש כמובן גם את כל חלקי הפנים והפרגית האהובה (45 שקלים). ‬

     

    תחנת פז צומת חורשים, 03-9032475, ראשון-שבת 22:00-11:00, לא כשר

     

    נתחים

    מסעדת גריל ישראלי, בה אפשר להזמין גם שיפודים (35-27 שקלים לשיפוד אחד) וגם נתחי בשר דוגמת אנטרקוט במשקל 350 גרם (149 שקלים).

     

    מבחר המנות הראשונות כולל חומוס עם מגוון תוספות (27-22 שקלים), חציל בגריל עם טחינה (28 שקלים) וכמובן שיש גם פלטת סלטים שמוגשת למי שמזמין מנה עיקרית (24 שקלים לסועד). בנוסף, יש בתפריט גם מנות ילדים, דגים (98-89 שקלים), חזה אווז, צלעות ועוד.

     

    צומת יד מרדכי, 08-6720620, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    בארכה

    מסעדה מזרחית נוספת שממוקמת באחד הצמתים המרכזיים בדרום, שיש לה גם סניף נוסף בגדרה. הארוחה נפתחת עם סלטים ופיתות מהטאבון (22 שקלים לסועד עם מנה עיקרית או 28 שקלים ללא מנה עיקרית).

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    על סלט ירקות תתבקשו להוסיף 22 שקלים ועל החומוס תשלמו בין 32-24 שקלים. בגזרת העיקריות יש שיפודים וקבב (38-21 שקלים לשיפוד אחד), ויש גם מנת קומבינה של חומוס ושווארמה (65 שקלים), סטייק אנטרקוט ועוד.

     

    צומת קסטינה, 08-6107060, ראשון-חמישי 24:00-11:00, מוצ"ש-24:00, כשר

     

    Safra

    קרוב למחלף חטיבת הנגב, ליד כביש 60, בפאתי שכונת ג' של באר שבע, נמצאת המסעדה המזרחית "סאפרה". כאן, בכל יום באמצע השבוע בין השעות 18:00-11:00 תהנו מדיל במסגרתו תמורת 69 שקלים תקבלו סלטי הבית עם לאפות חמות, מנת בשר עם תוספת חמה וגם שתייה. עבור הילדים מציעים כאן ארוחה ב-45 שקלים.

     

    הבורסקאי 18 one plaza באר שבע, 073-7841554‏, ראשון-חמישי 23:00-11:30, כשר

     

    פונדק ורדה

    זו אומנם אינה חומוסייה טיפוסית, אבל היא אחת ממסעדות הדרכים הוותיקות והאהובות שבה כבר מעל 40 שנה מגישים מאכלים ביתיים וסנדוויצ'יים טעימים. המפורסם ביותר שבהם הוא כמובן "כריך פופאי" עם חביתת ירק נהדרת.

     

    התפריט מציע ארוחות בוקר לא יקרות (30 שקלים), פלטת סלטים טריים (30 שקלים), ממולאים (20 שקלים), מרק תימני ומרק רגל וגם קציצות ברוטב עגבניות (43 שקלים) וכמה סוגים של שיפודים. אגב, הכריכים כאן מושקעים מאוד ושווים התייחסות מיוחדת: בפיתה מחירם נע בין 30-18 שקלים ובבגט תשלמו עליהם בין 32-20 שקלים.

     

    צומת ראם מסמייה, ‭08-8502653‬, ראשון 17:00-7:00, שני-חמישי 18:00-7:00, שישי 14:00-7:00, כשר למהדרין

     

     

    הבית של סלווה

    מסעדת דרכים ביתית שפתוחה רק בשבת (ובשאר השבוע בתיאום מראש בלבד), והתפאורה בה מזכירה קצת מסעדה מזרחית, אבל אל תטעו, כי כאן מגישים למנת הפתיחה מבחר תבשילים וסלטים ערביים אותנטיים שלא תפגשו במסעדות מזרחיות רגילות.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    המבחר משתנה ויכול לכלול מאפים שמנמנים ממולאים בגבינה, בתרד או בעלי זעתר וכיסוני שישברק ממלואים בצנוברים ותרד, המוגשים כשהם שוחים ברטב חמצמץ של לבנה או יוגורט.

     

    יחד איתם יגיעו לשולחן גם 14 סלטים ביתיים, וכל הטוב זה יעלה לכם רק 100 שקלים. אם תרצו, אפשר גם לחזק את הארוחה עם חצי עוף מסחן (100 שקלים) או עם פוחארה שהיא קדרת כבש וירקות (120 שקלים). תענוג.

     

    עין נקובה 054-3355353, 054-3373652, שבת 18:00-12:00, לא כשר

     

    מפגש קרוון

    המסעדה הזו פועלת מאז 1950 והיא הותיקה וכנראה גם האהובה ביותר באבו גוש. מלבד זאת יש בה גם ללא ספק את הנוף הכי יפה בכפר. במקום מציעים ארוחה שמחירה 100 שקל לאדם והיא כוללת 12 סלטים עם פלאפל סלט ערבי ופיתות למנה ראשונה, מנה עיקרית של שיפודי פרגית או קבב או כבד, תוספת של צ'יפס ומג'דרה וגם קנקן לימונדה קפה ובקלאווה.

     

    יש גם ארוחות משודרגות שמחירן 125 או 150 שקלים לסועד שבהן נכללים גם ממולאים ומיקס גריל שכולל גם צלעות.

     

    דרך השלום 27, אבו גוש, 02-5342744, ראשון-שבת 23:00-10:00, לא כשר

     

    נאג'י

    למסעדה הזו מגיעים בדרך כלל בגלל הקבב המפורסם שלה, אבל לא רק: הקבב עם התוספת עולה 49 שקלים ויש גם מיקס גריל ב-85 שקלים, מעורב ירושלמי (49 שקלים), צלעות (90 שקלים) ושיפודים ב-49 שקלים לזוג. פלטת סלטים עולה כאן 20-15 שקלים, על הממולאים תשלמו בין 20-17 שקלים ועל החומוס - 20 שקלים.

     

    מחמוד ראשיד 4 אבו גוש, 02-5004590, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    הצ'אנס

    פונדק דרכים ותיק הפועל באזור צפון ים המלח. סיפתח "ניגובים" עולה כאן 17 שקלים לסועד, ואפשר לטעום כאן מנות מקוריות כמו תמרים ממולאים (42 שקלים) וגם מבחר מנות חומוס (35-20 שקלים).

     

    לעיקרית תוכלו לבחור בין המבורגר (59 שקלים), דג מושט (98 שקלים) ויש גם שניצל, סטייק, קבב, סטייק פרגית, מעורב ושווארמה, אבל הכי כדאי לדגום דווקא מוסקה חצילים (64 שקלים) או את נתחי העוף במשרה תמרים, לימון וסילאן (64 שקלים).

     

    לקינוח אל תוותרו על אחד המיצים הסחוטים ועל נרגילה (37 שקלים), ככה בשביל האווירה. המקום מציע גם מנות ילדים וגם תפריט חלבי עם ארוחות בוקר (56-48 שקלים).

     

    צומת אלמוג כביש 1 בין ירושלים לים המלח, 02-9409414, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים