שתף קטע נבחר

איך הטכנולוגיות ישפרו את חיי התושבים בערים

החברה הישראלית Agent Vi היא דוגמה עולמית ליכולת של טכנולוגיות חדישות לשפר את החיים העירוניים

אף כי ערים חכמות טומנות בחובן הבטחה גדולה מזה שנים רבות, הן מתחילות להתעצב רק בזמנים אלו. הדבר נובע מהעובדה שכיום יש כיום יכולות רשתיות, מערכות מידע ותשתיות מחשוב המשחררים את מלוא הפוטנציאל שלהן. אלו הן בשורות טובות עבור עיריות וממשלות - כמו גם עבור אזרחים, שחייהם הופכים קלים יותר בעבודה וביומיום הודות לערים המקושרות.

 

אודי נסימיאן, מנהל פיתוח שותפים באמזון ווב סרוויס AWS מציין מספר דרכים שמאפשרות את העיר החכמה, באמצעות מינוף הענן, לעתיד שבו ערים פועלות בצורה שיתופית ויעילה יותר.

 

לדבריו, "תשתית ענן רבת עוצמה מהווה מרכיב חיוני שתאפשר ערים חכמות ושיתופיות. הדבר חשוב במיוחד כיוון שהערים החכמות צפויות ליצור נתונים בהיקף חודשי של פטאביתים. את כל המידע הנוצר יש לאחסן באופן מאובטח, כאשר יכולת הגידול של מחשוב הענן מייתר את הצורך הבלתי-פוסק בשדרוג נפח האחסון על מנת לתמוך בזרם מתמשך של הנתונים הנכנסים. יכולות האנליטיקה על גבי מחשוב הענן חשובות באותה מידה, בעזרתן ניתן לנתח מאגרי נתונים בהיקפים אדירים, כמעט בזמן אמת, בסביבה העירונית – לצורך שיפור תנאי המחיה של תושביה".

 

לאמזון ווב סרוויס AWS, שהביאה את הענן לשוק הארגוני, חלק עיקרי וחשוב בהתפתחותן של הערים החכמות ברחבי העולם. בעשור האחרון מובילה AWS אחדים מהפרויקטים המתקדמים ביותר של ערים חכמות בעולם, תוך שיפורי יעילות ושיפור ברווחת תשובי הערים בצפון אמריקה, אירופה וביבשות נוספות.

 

טכנולוגיות ענן מהוות כתשתיות לבה עבור ערים ברות קיימא של העתיד. אמזון ווב סרוויס AWS, יחד עם שותפים כמו: Junar Utility Inc., ,Socrata מסייעת כיום ליישם פתרונות לערים חכמות שתומכים ביעדיהן בתחומים כמו: ייעול אנרגטי, איכות האוויר, תחבורה חכמה ותחומים אחרים הממוקדים בשיפור איכות החיים של תושבי הערים.

 

AWS מציעה לערים מגוון עשיר של שירותי ענן גלובליים לבניית פתרונות מתקדמים במרחב העירוני וביניהם: עיבוד, אחסון, בסיסי נתונים, אנליטיקה, רישות, ניידות, כלי פיתוח, כלי ניהול, IoT, אבטחה ואפליקציות ארגוניות. כגון: Amazon EC2 (שירותי איחסון).

 

נסימיאן מציין כי "הענן מאפשר גם מינוף משאבים קיימים: "חלופה אחת כזו היא למנף חיישנים קיימים אשר כבר נמצאים ברשותן של ערים. דוגמה לאופן שבו הדבר יכול לעבוד היא חניה חכמה שבאמצעותה אנשים יכולים לאתר מקומות חניה פנויים בקרבת מקום באמצעות אפליקציה ניידת, בעת שהם מנווטים בעיר. עם זאת, ניתן להשיג תוצאה זהה גם באמצעות שימוש במצלמות וידאו שכבר קיימות בעיר".

 

"דרך נוספת למינוף תשתיות קיימות היא חיבור חיישן זול ובעל צריכת חשמל נמוכה לאוטובוס או לעמוד תאורת רחוב, ובכך להפוך אותו, למעשה, להתקן איסוף מידע בפני עצמו. לדוגמה, בעיר גדולה כמו לונדון, אוטובוסים המצוידים בחיישנים יכולים לאסוף נתונים במהלך נסיעה ברחבי העיר, כמו מידע על התנועה, רמת CO2 באוויר, טמפרטורה ועוצמת הרעש. באמצעות כלי אנליטיקה בענן, ניתן לנתח את המידע ולהסיק מסקנות (אקסטרפולציה) שיסייעו לקבוע היכן יש פקקי תנועה או תאונות דרכים, או היכן רמות זיהום האוויר מגיעות לרמות שאינן בטוחות, וליידע את התושבים על כך באמצעות אפליקציה ניידת".

 

בתחום התחבורה החכמה מספקת AWS, יחד עם שותפים כמו Miovision, Gridsmart, Park Smart , פתרונות למגוון תרחישים עירוניים וביניהם: אנליטיקה להפקת תובנות מתנועות הולכי רכב לזיהוי מגמות ותכנון פרויקטים עתידיים, חנייה חכמה, ניהול ציי רכב, פריסת רשתות תקשורת ו-Wi-Fi, ניהול התעבורה בצמתים סואנים ועוד. זאת תוך שימוש במוצרים ושירותים כמו: AWS IoT ועוד. פרויקט בולט בתחום זה התבצע על ידי מחלקת התחבורה של העיר ניו יורק שהקימה על בסיס שירותי AWS מערכת מיקור המונים (Crowd Sourcing) שאוספת נתונים על בטיחות התנועה במטרה לתכנן מחדש רחובות ודפוסי תנועה במטרה לצמצם לאפס את מספר הקורבנות כתוצאה מתאונות דרכים.

 

פרויקט בולט נוסף הוא "חוויית שדה התעופה החכם" של שדה התעופה של העיר לונדון. הפרויקט מומן על ידי מועצת האסטרטגיה הטכנולוגית של בריטניה והוא יושם בשדה התעופה של העיר לונדון בהובלת צוות של חברת Living PlanIT SA. מטרת הפרויקט הייתה להציג כיצד ניתן להשתמש בטכנולוגיות IT הן כדי להרחיב את חוויות הלקוח והן כדי לשפר את היעלות התפעולית בשדה תעופה. בפרויקט נעשה שימוש במערכת ההפעלה UOS – Living PlanIT Urban Operating System שמתארחת בסביבת AWS ומהווה את עמוד השדרה לאיסוף נתונים בזמן אמת, עיבוד, אנאליטיקה, ארגון וניהול אירועים".

 

בנוסף אומר נסימיאן כי "חשוב לשתף את הציבור ואת קהילת המפתחים בפיתוח העיר החכמה באמצעות שיתוף מאגרי המידע של העיר. אחד היתרונות העיקריים של שיתוף מאגרי הנתונים נעוץ בעידוד מפתחים עצמאיים או עסקים קטנים לתכנן אפליקציות משלהם. הדבר מוביל להתפתחות אקו-סיסטם של אפליקציות שמעודדת חדשנות מתמדת. אנו כבר רואים דוגמאות להתבססות של חדשנות במיקור חוץ מעין זו".

 

"עיר חכמה אמתית היא עיר שיתופית אשר כוללת לא רק חיישנים שאוספים נתונים, אלא גם תושבים מעורבים שעוזרים באיסוף הנתונים ובייעול המערכת לטובת הכלל. ערים צריכות להביא בחשבון שהאזרחים הם לאו דווקא צרכנים של המידע, וכי חלקם אף יכול ליצור אפליקציות באמצעות מאגרי הנתונים הנגישים. את המידע הזמין ניתן לנתח באמצעות טכנולוגיות מחשוב ענן מאובטחות כמו אלה הקיימות ב-Amazon Web Services. הדבר תורם לא רק לתועלת העיר, אלא גם מגשים את ההבטחה הגלומה בערים החכמות – לאפשר לתושבים ליהנות מרמת חיים גבוהה יותר".

 

Agent Vi הישראלית מנתחת ווידאו בזמן אמת

חברת Agent Vi הישראלית, מובילה עולמית בתחום ניתוח ווידיאו - פיתחה פתרונות שמאפשרים, בין היתר, להתריע בזמן אמת על אירועים בעלי פוטנציאל סיכון על בסיס ניתוח וידאו ממצלמות אבטחה. פתרונות החברה מאפשרים לארגונים ורשויות להפיק ערך מקסימאלי ממצלמות האבטחה, באמצעות ניתוח אוטומטי של וידאו לצורך התרעות על אירועים בעלי עניין, האצת החיפוש במצבורי סרטי הווידאו המוקלטים והפקת נתונים סטטיסטיים מהם. הפתרונות הללו מוגנים בפטנטים ומבוססים על אלגוריתמים מתקדמים לראייה ממוחשבת ולמידת מכונה, וכן על שנים של ניסיון בפיתוח תוכנה לניתוח וידאו בהיקף רחב.

 

חוקרי Agent Vi שילבו בפתרונות החברה את המילה האחרונה של טכנולוגיות בינה מלאכותית ולמידת מכונה. האלגוריתמים שפותחו מסוגלים לזהות סוגים שונים של אובייקטים כמו: בני אדם, כלי רכב, ועוד, כשרמת האבחנה מגיעה לתתי קטגוריות לדוגמה: אוטובוס, משאית, אופנוע, אופניים וכו' - לרבות גודל מסוים, צבע מסוים וכו'. הזיהוי יכול להתבצע הן בזמן אמת והן לצורך תחקור אירועי עבר תוך ניתוח מהיר של מצבורי ווידיאו.

 

פתרונות Agent Vi הותקנו עד היום במעל 4,500 אתרים של מאות ארגונים, בלמעלה מ-90 מדינות, הן לשיפור אבטחה (בשדות תעופה, מתקני תשתית, מרחבים עירוניים), הן לשיפור היעילות העסקית (באתרי תיירות, קניונים ועוד) והן לייעול זרימת התנועה בכבישים ראשיים ועוד.

 

בשנת 2016 החליטה החברה להתמקד בעיקר בפיתוח פתרון המיועד לערים חכמות בקנה מידה עולמי, ולבסס את המערכת על גבי תשתיות הענן הגלובאליות של אמזון ווב סרוויס AWS. מיקוד החברה באספקת פתרונות לערים חכמות יאפשר לעיריות גישה יעילה למקורות וידאו עצומים מהמרחב העירוני בזמן אמת, לצורך שיפור, הבטיחות, תפעול שירותי העיר ושיפור השירותים לאזרח. המערכת מטפלת באין ספור תרחישים במרחבים העירוניים וביניהם: זיהוי אינטראקציות חשודות בין קבוצות בתוך קהל, תנועות של קבוצות שיש בהן פוטנציאל סיכון, זיהוי אופנועים ואופניים על מדרכות ומסכנים הולכי רגל, ועוד.

 

המשימה של Agent Vi אינה פשוטה, כי היא מחייבת גישה למאות אלפי מצלמות ומקורות מידע מאתרים בעל העולם בו זמנית, ניתוח של מיליוני אובייקטים בוידאו, וזאת על מנת להעניק את ההגנה המקסימלית למרחב עירוני גדול, ובפריסה גיאוגרפית רחבה. כדי להצליח במשימה הזו בחרה Agent Vi לבסס את הפתרון של על תשתיות הענן של אמזון ווב סרוויס AWS.

 

איציק קטן, מנכ"ל Agent Vi מציין בהקשר זה כי "בחרנו באמזון ווב סרוויס AWS לאור הזמינות הגבוהה של התשתיות, עוצמות העיבוד הגבוהות, גמישות השימוש והפריסה הרחבה בגיאוגרפיות רבות התומכת בפעילותינו הגלובלית. כן מציעה AWS עמידה ברגולציה בכל רחבי העולם שאף היא קריטית לפעילותינו הגלובלית. תשתיות הענן מסייעות לנו כיום בניתוח מיליוני אובייקטים בווידיאו ברמות דיוק גבוהות ביותר שנדרשות כיום על ידי הלקוחות ובאופן יעיל יותר במדדים כלכליים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים