שתף קטע נבחר

הבוקר: נוחי דנקנר יחל בריצוי 3 שנות מאסר

בעל השליטה לשעבר בקונצרן אי.די.בי, שהורשע בהרצת מניות, יגיע ל"אגף המפורסמים" בכלא מעשיהו שבו ריצו את עונשם בין השאר גם אולמרט וקובי פרץ. שב"ס חסך ממנו את הליך המיון המתיש בכלא ניצן. מהשבוע הוא יהיה זכאי לביקורים, ובעוד תשעה חודשים יוכל לצאת לחופשה ראשונה

 

 

היום (ג') בבוקר יתחיל נוחי דנקנר לרצות עונש מאסר בן שלוש שנים שנגזר עליו בגין הרצת מניות. דנקנר הוא ירצה את עונשו בכלא מעשיהו וצפוי לשהות באגף 10 שבו ריצו את מאסרם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט והזמר קובי פרץ.

 

דנקנר יגיע ישירות לכלא לאחר שעבר בשב"ס מיון מוקדם שחסך לו את ההליך המתיש שעוברים חלק מהאסירים האחרים. הם נאלצים להתייצב בכלא ניצן הנחשב לבעל תנאים קשים ושם הם עוברים את תהליכי המיון.

 

במעשיהו יתחיל הליך הקליטה שבמסגרתו יעבור דנקנר ריאיונות עם קצין המודיעין, עובדת סוציאלית ועוד, יוסבר לו מעמדו החדש, דרישות הכלא בנוגע לספירות וניקיון, ותינתן לו ערכת אסיר הכוללת בין היתר מדים, כלי רחצה, שמיכות ועוד.

 

באגף 10, שהוקם במיוחד לאולמרט לפני כניסתו לכלא, יש מקום ל-18 אסירים ודנקנר צפוי לישון בתא עם אסירים אחרים. אגף 10 נחשב פתוח והכלואים בו לא צריכים להיות סגורים בתאים כל שעות היממה למעט שעתיים טיול בחצר. כמו כל אסיר חדש דנקנר יהיה בהשגחה של צוות האגף ושל אסיר ותיק יותר, על מנת למנוע פגיעה עצמית.

 

מחוץ לביתו של דנקנר (צילום: אוראל כהן)
(צילום: אוראל כהן)

דנקנר יוכל להשתמש בטלפון הציבורי שבאגף וליהנות מרכישת מזון ומוצרים שונים, במידה שיופקד כסף בחשבון הקנטינה שלו. כבר בשבוע הבא הוא יוכל לקבל מבקרים שזהותם תיבחן על ידי שב"ס. רק לאחר שירצה רבע ממאסרו הוא יהיה זכאי לבקש לצאת לחופשה, ואם התנהגותו תהיה טובה לא תהיה סיבה שלא להיענות לבקשתו.

 

עד לפני כמה שנים דנקנר היה בעל השליטה בקונצרן אי.די.בי ואחד האנשים העשירים בישראל. באוגוסט האחרון החמיר בית המשפט העליון את העונש שנגזר עליו במחוזי והאריך אותו משנתיים לשלוש. העליון אימץ את הכרעת הדין של המחוזי בתל אביב שקבע שדנקנר "אשם מעבר לספק סביר בעבירה של הרצת מניות". דנקנר אף צפוי לשלם קנס של 800 אלף שקל.

 

בשנת 2011, אחרי שנים של שגשוג, צפתה אי.די.בי שתיקלע למצוקה תזרימית והחלה לחפש מקורות מימון. דנקנר בדק עם שותפיו וחבריו, והחליט לבצע הנפקה בפברואר ‭2012‬. בעקבות ההנפקה פתחה רשות ניירות ערך בחקירה עקב חשד להרצת מניות, וביוני 2014 הוגש כתב אישום חמור נגד דנקנר, נגד חברו איש שוק ההון איתי שטרום, ונגד אי.די.בי אחזקות. האישום המרכזי התייחס להנפקה שבה גויסו מהציבור 321 מיליון שקל.

 

היסטוריה מחוץ למעשיהו: אהוד אולמרט, משה קצב, הרב מצגר, צבי בר וקובי פרץ

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

 (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
(צילום: אבי מועלם)

 (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)

קובי פרץ משתחרר מכלא מעשיהו (צילום: יריב כץ)
(צילום: יריב כץ)
 

לפי כתב האישום, דנקנר חשש מכישלון ההנפקה ורקם תוכנית להריץ את המניה. הוא עשה זאת באמצעות שטרום, שהפעיל את שותפו לשעבר עדי שלג, מי שהפך לעד מדינה בתיק. במשפט אמר שלג: "שטרום ביקש ממני להרים את שער המניה כדי להציל את ההנפקה של נוחי". דנקנר ושטרום טענו שעדותו שקרית.

 

ביולי 2016 הורשעו דנקנר ושטרום בין השאר בהרצת מניות. השופט המחוזי חאלד כבוב קבע שהשניים "פעלו במשותף ובמתואם לתמיכה בשער מניית אי.די.בי, לצורך הגדלת מחזור המסחר ומניעת ירידת השער, והעברת מסר לשוק כי יש גורמים חסרי עניין שקונים ומוכרים את הנייר ללא מניע פסול. נאשמים כאלה, מנוסים ומקצועיים, איני יכול לקבל את גרסתם שלא ראו את שעמד לנגד עיניהם, ולא הכירו באי-החוקיות שבמעשיהם".

 

בפברואר 2017 הגיש דנקנר ערעור לעליון הן על ההרשעה והן על העונש. גם המדינה הגישה ערעור על עונשיהם של דנקנר ושטרום (לימים הוחמר גם עונשו של שטרום משנת מאסר לשנתיים). בערעור ביקש דנקנר לזכותו וטען כי "ביסוד ההרשעה עומדות טעויות יסודיות, השוללות את המסקנה המרשיעה. בית המשפט הרשיע את דנקנר על יסוד ראיות נסיבתיות שהוא עצמו הגדירן כראיות שאינן 'אותות ומופתים'".

 

דנקנר הוסיף שהמחוזי טעה והתעלם מהסברו, שלפיו הוא ראה את פעילותו של שטרום כפעילות כלכלית לגיטימית וכי לא ניתן משקל לכך שלא ביקש "לעקוץ" את שוק ההון, לא יזם את הפעילות, לא ביקש אותה, והאמין בכדאיות ההשקעה במניות. אלא שכאמור ערעורו נדחה ועונשו הוחמר.


פורסם לראשונה 01/10/2018 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
נוחי דנקנר
צילום: אוראל כהן
מומלצים