שתף קטע נבחר

אינדונזיה: הניצולים נואשים למים נקיים, מזון ודלק

מספר ההרוגים טיפס ל-1,234, ועל פי החשש הרשויות לא יצליחו לחלץ מאות שנקברו תחת ההריסות והבוץ. בינתיים הממשלה האינדונזית נדרשת להתמודד עם הניצולים. תושבי הכפרים סביב העיר פאלו שהגישה אליהם נותקה טרם קיבלו סיוע, טיפול רפואי, מים או מזון. משאיות ראשונות עשו את דרכן לשם בליווי משטרתי

 

 

ארבעה ימים אחרי רעידת האדמה החזקה והצונאמי הקטלני - מניין ההרוגים בסולאווסי שבאינדונזיה ממשיך לטפס. אתמול (יום ג') מסרו הרשויות בבירה ג'קרטה כי מספר ההרוגים עומד על 1,234 בני אדם. מאות בני אדם נפצעו וקיים חשש כי הרשויות כבר לא יצליחו לחלץ תושבים שנקברו חיים. על פי החשש מאות הרוגים לכודים בבוץ ובהריסות. כ-62 אלף בני אדם איבדו את בתיהם.

 

סיוע לאחר רעידת האדמה באינדונזיה (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

סיוע לאחר רעידת האדמה באינדונזיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

סיוע לאחר רעידת האדמה באינדונזיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

סיוע לאחר רעידת האדמה באינדונזיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

התושבים ששרדו בפרברי העיר פאלו, העיר הגדולה באי סולאווסי שנפגעה קשה במיוחד בעקבות אסונות הטבע שהכו בזה אחר זה, עדיין מחכים למים, מזון ודלק.

 

כבישים רבים סביב העיר חסומים וקווי התקשורת טרם שבו לפעול. האו"ם העריך כי לפחות 191 אלף בני אדם זקוקים לסיוע הומניטרי. היום מסר האו"ם כי "הצרכים הם רבים", וכי התושבים צריכים מחסה, מים נקיים, מזון, דלק וטיפול רפואי. "מים הם הבעיה המרכזית, כי רוב תשתיות ההובלה נפגעו", אמר סגן דובר האו"ם לכלי תקשורת במטה האו"ם בניו יורק.

 

כלי טיס עם 12 אלף ליטרים של דלק הגיע לעיר, ומשאיות עם מזון עושות את דרכן לאזור - בליווי כוחות משטרה שמגנים על המצרכים מפני ביזה. יותר מ-25 מדינות פנו לממשלה בג'קרטה והציעו סיוע, לאחר שהנשיא האינדונזי ג'וקו ווידודו פנה לקהילה הבינלאומית. ממשלת אוסטרליה העבירה 360 אלף דולרים לסיוע לניצולים. משרד הרווחה האינדונזי פנה לסוכנות הילדים של האו"ם, יוניצ"ף, בבקשה שישלח עובדים סוציאליים לאזורי האסון כדי לסייע לילדים שנותרו לבדם.

 

הנשיא ג'וקו ווידודו מתעקש כי הממשלה מתאמת את שירותי החירום וכי צוותי סיוע מטעם האו"ם נמצאים בשטח והם בדרכם לאזורים שנפגעו. עם זאת, חלק קטן מאוד מהציוד שלו זקוקים הגיע לאזורי האסון. התושבים הנואשים החלו לגנוב מצרכים מחנויות ונאלצים להתחנן לסיוע. תחנות דלק רבות יצאו מכלל שימוש - לאחר שנהרסו בצונאמי או הוחרבו על ידי שודדים.

 

אינדונזיה צונאמי צונמי מפה ()

"אנחנו מרגישים שאנחנו הילדים החורגים - כי כל הסיוע מגיע לעיר פאלו", אמר מוחמד טאופיק, תושב הפרבר דונגלה. חמישה מקרובי משפחתו עדיין מוגדרים נעדרים. "יש פה כל כך הרבה צעירים רעבים וחולים, אין לנו חלב או תרופות".

 

"שים לב לדונגלה מר ג'וקו!", צעק תושב אחר לעבר מצלמות של ערוץ טלוויזיה מקומי, בהתייחסו לנשיא. "יש כאן עדיין הרבה כפרים שלא הגיעו אליהם".  

 

ראש המנהל בעיירה, קמסאן לסה, אישר לתושבים בעיירה לקחת מצרכי מזון מהחנויות. "כולם רעבים ורוצים לאכול אחרי כמה ימים של רעב", אמר לסה בטלוויזיה המקומית. "ציפינו שכך יהיה וסיפקנו אורז ומצרכים, אך זה לא הספיק. יש פה המון אנשים. אז בנושא זה, אנחנו לא יכולים להפעיל עליהם לחץ במשך זמן רב".  

 

למרות שהעיר פאלו זוכה לתשומת הלב - מימדי האסון בה עדיין בלתי נתפסים. צוותי חילוץ ממשיכים לחפש אחר ניצולים מתחת להריסות של מבנים, בהם גם מלון בן 8 קומות שקרס. לפי הרשויות, קיים מחסור בציוד לפינוי ההריסות. קיים חשש כי רבים עדיין קבורים תחת הריסות בתים בשכונת בלרואה, שם הקרקע היטלטלה בעוצמה במהלך הרעידה החזקה.

 

"אני ובערך 50 איש נוספים הצלחנו להציל את עצמנו, כשרכבנו על פיסת קרקע שהמשיכה לעלות ולעלות", סיפרה התושבת סיטי הג'את. היא הוסיפה כי ביתה נחרב.

 

חפירה קבר המוני הרוגים רעידת אדמה אינדונזיה (צילום: AFP)
קבר המוני להרוגי הרעידה(צילום: AFP)

חפירה קבר המוני הרוגים רעידת אדמה אינדונזיה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

סאדון לאווירה, תושב השכונה שלא מצליח לאתר את נכדתו, הביע כעס על כך שהממשלה הפנתה את משאביה לטיפול במלון פאלו - שם שוהים תיירים. "למה

סוכנות החילוץ ואחרים העדיפו לחפש אחר קורבנות במלונות? שכונות כאלה צריכות להיות בעדיפות עליונה, כי הגופות קבורות. אין שום צוותי הצלה שחיפשו אחריהן".

 

בשכונה אחרת בעיר, פטובו, הרעידה גרמה ל"התנזלות קרקע", תופעה גיאולוגית שמתרחשת כשאדמה חלשה הנמצאת קרוב לפני השטח קורסת. בתופעה זו קרקע לא מלוכדת הרוויה במים מתנהגת כנוזל צמיג בשל עומס יתר או תנודות עזות: לחלל שבין הגרגרים מחלחלים מים, והם גורמים להחלשת אחיזתם זה בזה כך שהקרקע מתחילה להתנהג כנוזל. דובר הסוכנות לניהול אסונות מסר כי מאות עדיין לכודים שם בבוץ.

 

מרבית תושבי פאלו הם מוסלמים, וראש הסוכנות הלאומית לשיקום אסונות אמר כי "עדיין מוקדם לדעת מתי ייערכו ההלוויות, אבל זה חייב לקרות בהקדם האפשרי מסיבות בריאותיות, אך גם דתיות".

 

כ-260 מיליון בני אדם מתגוררים באינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה ביותר בעולם, שמורכבת מ-17,000 איים. הם מתפרסים על שטח זהה בגודלו לשטח שבין ניו יורק ללונדון.

 

מדינת האיים שוכנת בטבעת האש המאופיינת ברעידות אדמה ובהתפרצויות געשיות רבות. בדצמבר 2004 הורגשה במערב המדינה רעידת אדמה בעוצמה 9.1 שגרמה לצונאמי הגדול וליותר מ-230 אלף הרוגים. באוגוסט האחרון אירעה רעידת אדמה עוצמתית שגבתה את חייהם של 505 בני אדם.


פורסם לראשונה 02/10/2018 23:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים