שתף קטע נבחר

"זה אנחנו או הם": טענות להסתה נגד ערבים בקמפיינים לבחירות המקומיות

בקמפיין הליכוד בת"א מופיעה הסיסמה "זה אנחנו או הם", בעפולה מזהירים מ"עיר מעורבת". עמותת "סיכוי" דורשת מהיועץ המשפטי לממשלה מנדלבליט לעצור את התופעה: "מקרה כזה באירופה היה גורם למהומת אלוהים"


זה אנחנו או הם ()

הסתה וגזענות בבחירות המקומיות? עמותת סיכוי שלחה אתמול (ד') מכתב ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ולשר הפנים אריה דרעי, בדרישה לעצור את התופעה שהם מכנים "הסתה נגד ערבים בקמפיינים לבחירות המקומיות".

 

"לצערנו ישנם מועמדים המשתמשים ברטוריקה גזענית ואף מסיתה כלפי האזרחים הערבים על מנת לקבל בולטות בשיח הציבורי" כתבו בעמותה. לדבריהם, התופעה נפוצה בעיקר ברשויות מקומיות שבהן חיים יהודים וערבים יחד, וכן ברשויות מקומיות יהודיות הגובלות ביישובים ערביים.

 

זה אנחנו או הם ()
"יכול לדרדר את היחסים". שלט הבחירות בת"א

בקמפיין הבחירות של סיעת הליכוד למועצת העיר תל אביב-יפו מופיעה הסיסמה: "זה אנחנו או הם", לצד תמונות דגל ישראל ודגל פלסטין. בעפולה, מפיצים מתחריו של ראש העיר והמועמד לקדנציה נוספת איציק מירון, שלטי "אזהרה" שבהם רשום: "מירון הופך את עפולה לעיר מעורבת". שלטי תעמולת בחירות בעלי מסרים דומים הופצו לטענת העמותה גם בנצרת עילית.

נצרת עילית יהודית ()
"מצב מסוכן".שלט בחירות בנצרת עלית

שומרים על בית ילדינו ()

לטענת עמותת "סיכוי", מדובר במגמה מסוכנת שעלולה להביא אף לאלימות: "שיח שכזה יכול לדרדר את היחסים בין התושבים ולהביא להסלמה בהתייחסות והתנהגות, ופעולה למניעתו תשמור על מרקם החיים בין החברה היהודית והערבית ותמנע אלימות פיזית בין האזרחים".

 

כאמל אגברייה, פעיל חברתי ויועץ ראש עיריית תל אביב לענייני ערבים, סיפר ל-ynet: "מצער אותי לראות כרזות כאלה, זה רק מראה שככל שהמפלגה פחות רלוונטית כך היא מקצינה את התגובות שלה, אבל אנשים שוכחים שתל אביב-יפו היא עיר מעורבת של יהודים וערבים ותישאר כזו גם אחר 30 באוקטובר. אני מצפה ממנהלי קמפיינים לפעול באחריות, אבל זה לא מפליא אותי. הקמפיינר הגדול, ראש הממשלה עם 'הערבים נוהרים לקלפיות' נתן לזה לגיטימיציה - הם לא המציאו את השיטה. ככה נראה הסתה בעיניי".

 

רון גרליץ, מנכ"ל שותף בעמותת סיכוי, אמר ל-ynet: "בעפולה מאשימים את אחד המועמדים מפני שאמר שערבים ויהודים יכולים לחיות יחד באותה העיר, ועל זה תוקפים איתו. זה מצב מאוד מסוכן שעלול להשפיע על היחס לחברה הערבית. אילו מועמד לראשות עיר באירופה היה מצהיר שהוא לא רוצה שיהודים יגורו בעיר, היינו מקימים מהומת אלוהים - אז מה ההבדל?".

 

מסיעת הליכוד בתל אביב נמסר בתגובה: "בימים אלו מתנהל מאבק עיקש על צביונה ואופייה של העיר תל אביב-יפו. תנועת הליכוד בת"א היא הגורם היחידי הנאבק כבר שנים רבות לשמירת אופיה הציוני של העיר העברית הראשונה. לא הסתה של גורמי שמאל קיצוני ולא תלונות במשטרה יעצרו אותנו מלהוביל קמפיין על אופיה של העיר. בכדי שתל אביב תישאר העיר העברית הראשונה ולא תהפוך לעיר המסתננים בדרום ולמובלעת פלסטינית עם נוכחות של התנועה האיסלאמית הקיצונית ביפו. אנחנו מנהלים קמפיין דמוקרטי על כך שבמערכת החינוך שלנו ילמדו ביום הזיכרון על נופלי צבא ההגנה לישראל ולא על הנכבה הפלסטינית. תל אביב יפו צריכה ימין חזק שהליכוד בראשו".

 

מטעם המועמד לראשות עיריית עפולה, אבי אלקבץ נמסר: "אבי אלקבץ לא מנהל קמפיין גזעני והמצע שלא אינו גזעני בשום צורה. אלקבץ מנהל קמפיין, בין היתר, ברוח חוק הלאום, המאגד בתוכו ערכים לאומיים ויהודים של מדינת ישראל ומעודד התיישבות יהודית. עפולה נמצאת בצומת דרכים אמיתית והיא עלולה להפוך לעיר מעורבת. ואלקבץ מתנגד לכך בכל תוקף וחוזר ומדגיש כי הוא בעד שכנות טובה עם שכנינו הערבים, אולם עומד על שמירת הציביו היהודי של העיר עפולה.

אין לנו ספק כי הבדיקה, שנעשתה בעקבות פניית ארגוני שמאל קיצוניים, תסתיים בלא כלום ואלקבץ יהיה ראש העיר הבא של עפולה בעוד ארבעה שבועות".

 

מלשכתו של היועמ"ש אביחי מנדלבליט נמסר: "נוכל לאשר כי הפנייה התקבלה בלשכת היועץ המשפטי לממשלה והועברה לטיפול". מטעמו של שר הפנים אריה דרעי טרם נתקבלה תגובה.  


פורסם לראשונה 04/10/2018 11:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים