שתף קטע נבחר

מרקל בבית הנשיא: מדינה פלסטינית לצד ישראל - זו התשובה הנכונה

הנשיא ריבלין אירח את קנצלרית גרמניה ואמר לה: "את המפלצת האיראנית יש להרעיב - לא להאכיל". מרקל ענתה: "גם אנחנו פועלים לעצור את תוכנית הגרעין. השאלה באיזו דרך – הסכם או סנקציות". לאחר מכן הם הרימו כוסית לחיים

 

 

קנצלרית גרמניה בבית הנשיא. לאחר שביקרה ביד ושם וקיבלה תואר ד"ר לשם כבוד מאוניברסיטת חיפה במוזיאון ישראל, נפגשה מנהיגת גרמניה אנגלה מרקל בצהריים (יום ה') עם נשיא המדינה ראובן ריבלין  במשכנו בירושלים.  ynet העביר בשידור חי את דבריהם של הנשיא ריבלין והקנצלרית מרקל.

 

"אנחנו לא יכולים שלא לערער על ההחלטה שהתקבלה באיחוד האירופי, במטרה לעקוף את הסנקציות שהוטלו על איראן", אמר הנשיא ריבלין למרקל. "זוהי העת להצטרף לסנקציות על איראן - לא לעקוף אותן. את המפלצת האיראנית יש להרעיב - לא להאכיל. זהו התנאי היחיד לשמור את יציבות האזור. אנו מבקשים מגרמניה להתייצב לצדנו בדרישה לפקח על תוכניות הגרעין של איראן, ולא להניח לה להתחמק מהתחייבויותיה".

 

הנשיא הוסיף כי "באירופה צומח זן חדש של אנטישמיות בדמות כוחות פוליטיים ימניים לאומיים, בעלי שורשים נאציים שצוברים תאוצה. אבל אנחנו לא מתבלבלים - אין דבר כזה לאהוב את ישראל ולשנוא את היהודי. עלינו לגלות אפס סובלנות כלפי אנטישמיות וגזענות".

אנגלה מרקל וראובן ריבלין (צילום: אוהד צויגנברג)
הנשיא ריבלין והקנצלרית מרקל(צילום: אוהד צויגנברג)

מרקל אמרה בתגובה לדברי ריבלין על איראן: "אנחנו רוצים למנוע מאיראן להשתמש בנשק גרעיני. השאלה באיזו דרך, האם להמשיך בהסכם או לבנות על סנקציות. אנחנו פועלים לאותה מטרה - לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית".

 

הקנצלרית ציינה כי "אנחנו חושבים שלצד מדינה יהודית דרושה הקמת מדינה פלסטינית - זו התשובה הנכונה. המחויבות שלנו כלפי ישראל עמוקה אבל ישראל היא הדמוקרטיה היחידה באזור וחשוב להדגיש את זה".

 

על ביקורה ביד ושם אמרה מרקל כי "ראינו שם עד כמה הזוועות ושבר התרבויות היה קשה. אנחנו מחויבים לזיכרון ולכך שדבר כזה לא יכול לקרות אף פעם. ניאבק נגד אנטישמיות, שנאת זרים וכל סוג של אפליה. יש לנו מחויבות לדאוג לעתיד טוב יותר".

מתוך ביקורה של אנגלה מרקל במוזיאון ישראל (צילום: אלי פוזנר, למוזיאון ישראל)
מרקל וראש הממשלה נתניהו במוזיאון ישראל(צילום: אלי פוזנר, למוזיאון ישראל)

מוקדם יותר מרקל הכחישה דיווח שלפיו הציבה תנאי כי אם היישוב הבדואי הבלתי חוקי חאן אל אחמר יפונה, היא תבטל את הביקור. "זו החלטה ישראלית, והביקור שלנו לא מושפע מכך", אמרה מרקל לסטודנטים במוזיאון ישראל. "יכולות להיות דעות שונות בנוגע לכך, להתנחלויות, והיו לי הערות ביקורתיות על כך כי אני מאמינה בפתרון שתי המדינות, אבל זה נושא אחר".

 

היא התייחסה למתיחות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בנוגע להסכם הגרעין עם איראן ואמרה: "בנוגע לאמירה הבסיסית שלפיה צריך לעשות הכול כדי למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני, יש בינינו הסכמה מוחלטת. הנושא שלגביו יש לנו השקפות שונות הוא אם ההסכם שהושג עם איראן הוא הדרך, לתקופה מוגבלת, למנוע ממנה לפתח גרעין".

 

שר החינוך נפתלי בנט נפגש עם מרקל בטקס הענקת ד"ר לשם כבוד, הודה לה על חברות האמת שלה עם מדינת ישראל והעם היהודי ואמר "ניכר שהיחס שלך לישראל מגיע מעומק נפשך". בנט הוסיף: "אני שמח שהקנצלרית הבהירה בצורה חדה כי הסיפור בעניין חאן אל אחמר הוא פייק ניוז מוחלט. הקשר של מדינת ישראל עם גרמניה הוא בעל חשיבות אסטרטגית ונמשיך לפעול לחיזוקו בכל הרמות".

 

לאחר קבלת תואר ד"ר של כבוד מאוניברסיטת חיפה במוזיאון ישראל, סקרה מרקל תערוכת חדשנות במוזיאון. בהמשך השתתפה באירוע "שולחן עגול" עם אנשי עסקים ובהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

במהלך התערוכה הוצגו למרקל ולנתניהו תצוגות חדשנות של פיתוחים שונים, בהם פיתוח מעבדה לניסויים בחלל בתנאים של חוסר כבידה, פיתוח להתמודדות עם שבץ, פיתוח בתחום החקלאות ועוד.

 

נתניהו אמר בשולחן העגול: "הכלכלה הגרמנית היא אחת הגדולות בעולם, ואני מאמין שמי שיוזם- מתקדם. הופתעתי עד כמה הקשרים בין גרמניה וישראל בענייני מדע ושיתופי הפעולה הם גדולים. האפשרויות הן בלתי מוגבלות". נתניהו אמר לקנצלרית מרקל: "מאוד התרגשתי לארח אותך בתערוכת החדשנות, זה העתיד ואני אשמח מאוד לארח אותך בעתיד. אנחנו יכולים לבנות דברים רבים ביחד".

 

ביד ושם: "פשע שלא היה כדוגמתו"

את הבוקר פתחה כאמור מרקל בביקור ביד ושם. היא סיירה בהיכל השמות ובהמשך הגיעה לאוהל "יזכור", שם הניחה זר לזכר ששת המיליונים. מרקל סיירה גם ב"יד לילד" ובהמשך חתמה בספר האורחים.

 

"לפני כ-80 שנה, בליל הבדולח של נובמבר, סבלו היהודים בגרמניה משנאה ואלימות שלעולם לא ידעו קודם לכן", כתבה מרקל. "מה שהגיע לאחר מכן זהו פשע שלא היה כדוגמתו כשבר הציוויליזציה של השואה. מאז יש לגרמניה אחריות לזכור את הפשע הזה ולהילחם באנטישמיות, שנאת זרים, אלימות ובשנאה בכלל".

אנגלה מרקל (צלם: אורן בן חקון)
מרקל ביד ושם(צלם: אורן בן חקון)

אנגלה מרקל (צלם: אורן בן חקון)
(צלם: אורן בן חקון)

אנגלה מרקל (צלם: אורן בן חקון)
(צלם: אורן בן חקון)

אנגלה מרקל (צלם: אורן בן חקון)
(צלם: אורן בן חקון)

אנגלה מרקל במוזיאון ישראל (צילום: רויטרס)
קבלת תואר ד"ר של כבוד מאוניברסיטת חיפה(צילום: רויטרס)

לאחר הסיור ביד ושם הגיעה כאמור הקנצלרית למוזיאון ישראל, שם הוענק לה תואר ד"ר של כבוד מטעם אוניברסיטת חיפה. 

"אנו מעניקים היום תואר כבוד לאחת ממנהיגותיו הבולטות ביותר של העולם החופשי", אמר באירוע נשיא אוניברסיטת חיפה פרופ' רון רובין. אירוע זה, המוקדש כולו לחגיגה ולהוקרת פועלה של מקבלת התואר, מהווה גם הזדמנות - להפנות את הזרקור אל הסכנות הרובצות לפתחינו ולשרטט בפניה פעם נוספת, את האתגרים שעמם היא עצמה התמודדה וממשיכה להתמודד, גם בהווה, באופן מעורר הערצה".

 

לאחר ארוחת הצהריים במשכנו של ריבלין, תערוך מרקל בשעה 14:00 תערוך פגישה בארבע עיניים עם ראש הממשלה נתניהו. לאחר פגישתם יקיימו השניים מסיבת עיתונאים משותפת, ובשעה 19:00 תמריא מרקל חזרה לגרמניה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הנשיא ריבלין והקנצלרית מרקל
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים