שתף קטע נבחר

מתכון לפבלובות אישיות עם קרם ליים ורימונים

כל אחד יכול: סיימתם להכין ארוחה מושקעת ונגמר לכם הכוח להשקיע גם במנה אחרונה? רותי קינן מנדבת מתכון מהיר לפבלובות אישיות עם קרם ליים ורימונים בטעם שישאיר את האורחים שלכם פעורי פה. רק אל תגלו להם כמה זמן ומאמץ גבתה מכם ההכנה

 

פבלובה היא מהקינוחים המפורסמים ביותר בפנתאון העולמי, ותרומה ייחודית של המטבח האוסטרלי. אם נוברים קצת בהיסטוריה, אפשר להצביע על דמיון לא מקרי לקינוח שוויצרי שנקרא "ושרן", אף הוא קונכיית מרנג מלאה בקצפת ומעוטרת בפירות.

 

אלא שהאוסטרלים מתעקשים שההשראה למנה הייתה דווקא בלרינה רוסייה מהוללת בשם אנה פבלובה, שכיכבה על בימותיהם בתחילת המאה שעברה. המקצפת הצחורה והאוורירית והקצפת הלבנה, מזכירות כמובן את טוטו המלמלה המפורסם של הרקדנית. וחובה לציין גם את התרומה האוסטרלית המקורית למנה - תוספת פסיפלורה למבחר הפירות המעטרים את הקינוח המרשים - שהשוויצרים לא חשבו עליה.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מאז שהוגשה לראשונה כמחווה לדיווה, זכתה הפבלובה לאינספור גרסאות בכל רחבי העולם. זה לא מפתיע – המנה מרשימה, לא מסובכת וטעימה להפליא. ומה שהכי נחמד – היא מאפשרת לא רק אינספור אלתורים, אלא גם קיצורי דרך.

 

למשל, אפשר לפסוח בקלות על החלק הכי ממושך ומייגע – הכנת המרנג ואפייתו – ולדלג ישר לקצפת ולעיטורים. זאת בתנאי שהצלחתם לשים יד על קונכיות מרנג מוכנות, שאפשר לקנות במרכולים ובקונדיטוריות. אם לא הצלחתם למצוא את הקונכיות הללו, תוכלו - בתוספת מאמץ קל - לבנות קונכייה גדולה מדסקית מרנג ושקית של נשיקות גדולות.

 

ואם אין לכם חשק להנדס מבנה של קונכייה, אפשר להסתפק בהנחה של שכבות בתוך כלי זכוכית יפה – שכבה של מרנג (אפשר דסקית, אפשר נשיקות קטנות מצופפות), שכבה של הקרם ולמעלה - פירות.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

לעניין הקרם, אפשר בהחלט להסתפק בהקצפת שמנת מתוקה ולתבל אותה בווניל או בגרידת לימון או ליים. לטעמי, הפודינג (שבדרך כלל אינני מחסידותיו) מעניק לקצפת "גוף", ומאפשר למלא את הקונכיות כמה שעות לפני ההגשה בלי להסתכן בכך שהמרנג יימס או יתפרק. אני מעדיפה להכין את הקרם מראש, להעביר אותו לשקית הזילוף ולמלא את הקונכיות סמוך ככל האפשר למועד הגעת הסועדים (זה לוקח, כולל הקישוט בגרגירי הרימון וגרידת הליים - 5 דקות על השעון).

 

פבלובות אישיות עם קרם ליים ורימונים

אפשר להסתפק בקצפת בלבד ולגוון בפירות. כל פרי קצוץ או תערובת פירות יתאימו, ואפשר גם לקשט בתערובת פירות יער מוקפאת, שבושלה עם סוכר וצוננה.

 

המצרכים (ל-8 מנות אישיות):

8 קונכיות מרנג

1/2 מכל שמנת לקצפת

1/2 כוס חלב

1/2 חב' פודינג אינסטנט

קליפה מגורדת מליים אחד

גרגירי רימון

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה מקציפים את השמנת, החלב והפודינג במשך כ-3 דקות, עד שמתקבל קרם יציב. מגררים מעל את הקליפה מ-1/2 ליים ומערבבים.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף, וממלאים את הקונכיות. מגררים למעלה את הקליפה מהחצי השני של הליים ומפזרים מעל את גרגירי הרימון.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פבלובות אישיות בקלי קלות
צילום: ירון ברנר
מומלצים