שתף קטע נבחר

אתם קובעים מה הם אוכלים: 5 טיפים לתזונה נכונה לילדים

מה אתם, ההורים, אוהבים לאכול והאם הילדים שלכם מוכנים לנסות דברים חדשים, ומה לגבי כמויות ומקום האכילה? הדיאטנית אורלי פיינה עם טיפים לאכילה בריאה שיעזרו לכל המשפחה

בשיתוף אסם

 

לאכילה ולתזונה של ילדים יש השלכות על בריאותם בהמשך החיים. אכילת מזונות בעלי ערך תזונתי גבוה, תורמת לגדילה והתפתחות אופטימאליים, למיצוי טוב יותר של הפוטנציאל הקוגניטיבי וכמובן להרגשה טובה יותר. תזונה נכונה עוזרת למנוע מצבי עודף לא רצויים כמו השמנה ומצבים, כמו חסרים ברכיבי תזונה חיוניים דוגמת ויטמינים ומינרלים.

 

איך אוכלים אצלכם בבית? ספרו לנו והצטרפו לשולחן המשפחתי

 

שולחן משפחתי (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הנה חמישה טיפים שינחו אתכם בהקניית הרגלי תזונה נכונה לילדים ולכל המשפחה:

 

1. מודעות

האחריות לתזונה נכונה בבית אינה על כתפי הילדים אלא על ההורים. החדשות הטובות הן, שהילדים יאכלו - הם יאכלו גם אם ייקח להם כמה ימים להתרגל לשינויים אותם אתם דורשים מהם, פשוט כי הם יהיו רעבים. הצד שלכם ההורים באחריות הזו היא לדאוג לגבולות.

 

כהורים חובתכם להכין עבור הילדים את המזון הטוב ביותר בצורה המתאימה לשלב התפתחותי הנוכחי, להציע להם אותו, ולסמוך עליהם שידעו לאכול את הכמות שמתאימה עבורם, בכך אתם מניחים את היסוד הטוב ביותר לאכילה בריאה בעתיד.

 

תנו לילדים לסיים לאכול כשהם חשים שובע. על הילדים ללמוד להקשיב לגופם ולאכול על פי תחושת שובע ורעב טבעיים, רק בצורה כזו אפשר למנוע אכילת יתר והשמנה.

 

זכרו - ההורים קובעים – מה, מתי ואיפה אוכלים. הילדים קובעים כמה.

 

2. חשיבות הארוחה המשפחתית

לארוחות משפחתיות תפקיד חשוב לא רק בהקניית הרגלי תזונה נכונים, אלא גם על מנת לאפשר תחושת שייכות וקשר חברתי עם האחרים. כשהילד רואה את בני משפחתו נהנים מהארוחה הדבר יעודד אותו לאכול גם כן, התמדה בחשיפה ודוגמה אישית מובילים בסופו של דבר את הילדים לנסות מאכלים שונים ומגוונים. הקפידו לאכול באווירה שקטה ונעימה, ללא הסחות דעת ובמקום קבוע.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

3. שתפו את הילדים

באם אפשרי קחו את הילדים לקניות ביחד ולאחר מכן הסתייעו בהם לתכנון עיצוב והכנת הארוחה. שיתוף הילדים בהרכבת התפריט והכנת האוכל היא פעילות מומלצת והזדמנות ללמד את הילדים גם על רכיבי תזונה, כמו כן ארוחה שהילדים היו שותפים בהכנתה הנה בעלת סיכוי גבוה יותר שיאכלו ממנה בחפץ לב.

שולחן משפחתי (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

4. עצרו ביקורת

אמצו גישה ניטרלית בזמן האוכל - אל תשבחו או תבקרו את ילדכם בזמן הארוחה, גם לא במבט והיו סבלניים בכל הנוגע ללכלוך ואי סדר בזמן הארוחה כשמדובר

בפעוטות. הימנעו מלהפוך את זמן הארוחה לשעה של לחץ ומתח. ארוחה שמותירה חוויה נעימה ומהנה רוצים לחזור ולחוות אותה שוב.

 

5. דוגמה אישית

התמדה בחשיפה למזונות חדשים ודוגמה אישית מובילים בסופו של דבר את הילדים לנסות מאכלים שונים ,טעימה חד פעמית לא מוצלחת איננה מעידה על דבר. מחקרים רבים מראים כי יש לחשוף את הילד לעיתים גם 15 פעמים, כדי שילמד להכיר ולחבב סוג מזון מסוים ובטח להסכים להכניס אותו לתפריט הקבוע. דוגמה אישית של ההורים והמשפחה, על ידי אכילת המזונות החדשים ביחד, היא דרך מצוינת לסייע באימוץ המזון החדש

חשוב לחשוף את הילד לטעמים ומרקמים מגוונים פעמים חוזרות על מנת שיתרגל לאכול מגוון.

 

איך נראה השולחן המשפחתי שלכם? שתפו אותנו

 

אורלי פיינה היא דיאטנית קלינית, מנהלת תחום התזונה באסם וחברת צוות "חיים בריאים" בפרויקט שולחן משפחתי

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 14/10/2018 16:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לארוחה משפחתית יש יתרונות רבים
צילום: shutterstock
צילום: דוד בר סלע
אורלי פיינה
צילום: דוד בר סלע
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים