שתף קטע נבחר

פרשת קבאנו מסעירה גם את צמרת פייסבוק

ביקורת פנימית קשה הופנתה כלפי ג'ואל קפלן, סגן מנהל מדיניות גלובלית בפייסבוק, שהתייצב בשבוע שעבר לצד חברו הקרוב ברט קבאנו בשימוע שהסעיר את ארצות הברית. הקולגות טענו כי הנוכחות של קפלן בשימוע תרמה למצג שווא, לפיו קבאנו נהנה מתמיכה של פייסבוק

הסערה הפוליטית סביב מינויו של ברט קבאנו, מועמד טראמפ לבית המשפט העליון, שהואשם בתקיפות מיניות, מגיעה גם לצמרת פייסבוק: לצד מחאות פומביות, הפגנות בסנאט ומעצרים, נרשמה גם מחאה פנימית בקרב עובדי הרשת החברתית הפופולרית, שמחו על עצם נוכחותו של אחד מבכירי החברה במהלך השימוע הדרמטי של קבאנו.

 

ג'ואל קפלן (צילום: AP)
מקום ישיבה אסטרטגי. קפלן, משמאל(צילום: AP)

 

ג'ואל קפלן, סגן מנהל מדיניות גלובלית בפייסבוק, התייצב בשבוע שעבר לצד חברו הקרוב קבאנו, בעת השימוע בסנאט. הנוכחות של קפלן גררה תשומת לב תקשורתית - בכל זאת, מדובר באחד מבכירי ענקית הטכנולוגיה. את התייצבותו שם הסביר קפלן באמצעות העובדה שהוא חבר קרוב של קבאנו, שהגיע לשימוע כדי לתמוך בו. אבל זה לא הספיק כדי לחלץ אותו מחיצים של ביקורת - ציבורית ופנימית.

 

הנוכחות של קפלן ציירה מצג שווא, לפיו פייסבוק נותנת את תמיכתה למינוי קבאנו - למרות שהרשת החברתית בהחלט לא נקטה בעמדה כזו. בימים שמאז השימוע, פורומים פנימיים של עובדי פייסבוק נמלאו בשרשורים שעסקו בבחירה של קפלן להגיע לשימוע, והיו אף שהאשימו אותו בבחירת המיקום המדויק לשבת בו באולם, כך שצלמים ועיתונאים יזהו אותו.

 

הרוחות בחברה סערו, וקפלן מיהר להתנצל. הניו-יורק טיימס דיווח כי קפלן הסביר אז לעובדים: "אני מכיר את ברט ואשלי קבאנו כבר 20 שנה. הם החברים הקרובים ביותר שלי ושל אשתי לורה. היינו בחתונה שלהם, והשם בשלנו". בהמשך הוסיף כי "אני מאמין בעמידה לצד חבריי, גם כשהזמנים קשים".

 

במהלך מפגש עובדים נוסף של פייסבוק, שנערך ביום שישי האחרון, ניסו מנכ"ל ומייסד הרשת החברתית מארק צוקרברג, וסמנכ"לית התפעול שריל סנדברג, להרגיע את הרוחות. עובדי ועובדות פייסבוק הביעו תרעומת על כך שהנוכחות של קפלן בשימוע הציבה את פייסבוק במרכזה של סערה פוליטית בלתי נחוצה, וכי היא משליכה על החברה כולה. צוקרברג וסנדברג הודו כי ייתכן שקפלן טעה בשיקול הדעת שלו, ובכל זאת - שהוא לא עבר על שום חוק בעצם נוכחותו שם במסגרת פרטית.

 

 

פייסבוק שקועה בימים אלה בשערוריות - פוליטיות וטכנולוגיות, כך שמובן למה עובדי החברה נסערים מפרשייה נוספת שממצבת אותה במקום בעייתי. לצד האשמות במעורבות זרה של שחקנים רעים בפלטפורמה - ובייחוד לקראת בחירות האמצע בארצות הברית, נחשפה בשבוע שעבר פרצת אבטחה שנוגעת ל-50 מיליון משתמשי הרשת החברתית, ושאת הנזקים שלה עוד מוקדם לאמוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים