שתף קטע נבחר

דיווח: רוסיה העבירה לסוריה שלושה גדודי S-300

לפי דיווח ברוסיה, מאז יום שלישי האחרון הועברו לסוריה ללא תמורה 49 יחידות של המערכת הכוללות מכ"מים, רכבי שליטה ומשגרים. הסורים קיבלו לפי הדיווח שלושה גדודים הכוללים בסך הכול 300 טילי נ"מ. חלקי המערכת הגיעו ברכבת אווירית שנמשכה מיום שלישי שעבר

סוריה קיבלו מרוסיה במתנה שלושה גדודי נ"מ מדגם S-300, הכוללים שמונה משגרים כל אחד ויותר מ-100 טילי קרקע-אוויר. כך עולה מדיווח באתר "טאס" הרוסי. לפי הדיווח, מאז יום שלישי האחרון הועברו לסוריה 49 יחידות של המערכת הכוללות מכ"מים, רכבי שליטה ומשגרים. הרכבת האווירית למשלוח חלקי המערכת נמשך לפי הדיווח עד אתמול (יום א').

ארכיון 2017 סוללה טיל s-300 ב רוסיה (צילום: EPA)
מערכת ה-S-300. ארכיון (צילום: EPA)

ארכיון 2017 טיל s-300 תערוכה ב רוסיה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ארכיון 2017 שיגור טיל s-300 תרגיל ב רוסיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

ארכיון 2017 שיגור טיל s-300 תרגיל ב רוסיה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

גורם מדיני אמר לאתר הרוסי כי המערכת שהועברה לסוריה שימשה קודם לכן כוחות רוסים שעברו להשתמש במערכת S-400 המתקדמת: "המערכת עברה שיפוץ כולל בתעשיות הביטחוניות הרוסיות, והיא במצב טוב ומסוגלת להתמודד עם משימות מבצעיות". כאמור, המערכת נמסרה לסורים בלי תשלום.

 

לפני שמונה שנים נחתם הסכם בין רוסיה לסוריה על מכירת המערכת, אך הוא הוקפא בהמשך - בין היתר בלחץ ישראל. בעקבות אירוע הפלת מטוס האיליושין 20 בלילה שבו תקפה ישראל יעדים בסוריה, הורה שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו לספק את המערכת המתקדמת לסוריה. ה-S-300 מסוגלת ליירט מטוסים, טילים בליסטיים לטווח בינוני וטילי שיוט.

 

ברקע העברת מערכות טילי הנ"מ מרוסיה לסוריה אמר הערב ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "אנחנו רואים מה שקורה מעבר לגבול, ברבריות חסרת מעצורים וניסיונות התבססת של איראן וחיזבאללה. נעמוד איתנים מולם. אנחנו מסכלים את התבססותם ונמשיך לפעול בנחישות נגד הניסיונות להעביר נשק קטלני לחיזבאללה. אדבר על כך בפגישתי הקרובה עם הנשיא פוטין. פיתחנו יחד יחסים טובים בין רוסיה וישראל. הנשיא פוטין מבין את החשיבות שאני מייחס לרמת הגולן ולמורשת ישראל".

 

אתמול אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה כי "לפני זמן קצר שוחחתי עם הנשיא פוטין. סיכמנו להיפגש בזמן הקרוב כדי להמשיך את התיאום הביטחוני החשוב בין הצבאות. ישראל תפעל כל העת כדי למנוע מאיראן להתבסס צבאית בסוריה וכדי למנוע ממנה להעביר נשק קטלני לחיזבאללה בלבנון".

המטוס הרוסי אנטונוב 124 מעביר S-300 לסוריה (צילום: ImageSat International ISI)
המטוס הרוסי שהעביר את הציוד של מערכות ה-S-300 לסוריה(צילום: ImageSat International ISI)

זה שבועיים שמטוסי תובלה צבאיים של חיל האוויר הרוסי מעבירים תחמושת וציוד לוגיסטי שקשור במערכות הנ"מ מסוג S-300 מרוסיה לבסיס הצבאי הרוסי סמוך ללטקיה. בשבת האחרונה תיעד לוויין הצילום של חברת אימג'סט הישראלית את אחד ממטוסי הענק על מסלול ההמראות והנחיתות בנמל התעופה חמיימים.

 

בשבוע שעבר פרסם משרד ההגנה הרוסי תיעוד של מערכת ההגנה האווירית S-300 לשטח סוריה. בתיעוד נראים חלקים שונים של המערכת המוצאים אל מחוץ למטוס התובלה הרוסי מדגם אנטונוב An-124, מטוס המטען הצבאי הגדול בעולם.

 

יום קודם הודיע שר ההגנה הרוסי סרגיי שויגו לנשיא ולדימיר פוטין כי מערכת ההגנה האווירית S-300 הגיעה לסוריה. "העבודה הסתיימה", אמר השר הרוסי. "הציוד שהועבר כולל 49 יחידות של ציוד צבאי, בהם מכ"מים, מערכות הפעלה וארבעה משגרים". שויגו ציין כי הכוחות הסורים יוכשרו לתפעל את המערכת תוך שלושה חודשים.

 

רוסיה הודיעה כי תעביר לסורים את המערכת לאחר תקרית הפלת מטוס המודיעין הרוסי בזמן התקיפה הישראלית בלטקיה. רוסיה מטילה את האשמה להפלת המטוס על ישראל, ולדבריה ישראל הטעתה אותה בנוגע לשטח התקיפה ולא נתנה לה די זמן להיערך. הנשיא פוטין אמר בשיחת טלפון קודמת לנתניהו כי "הצעד נועד כדי להגן על הצבא הרוסי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים