שתף קטע נבחר

10 שחקני בייסבול יהודים עשו עלייה - כדי להגיע לאולימפיאדה

פרסום ראשון: שחקנים מקצוענים מארה"ב, ביניהם ג'ון מוסקט וזאק וייס מסינסינטי רדס, יחלו בהליך קבלת אזרחות ישראלית. המטרה: לייצג את הנבחרת במוקדמות המשחקים האולימפיים בקיץ הבא

 

עשרה שחקני בייסבול יהודים מארה"ב יעשו עלייה, כדי שיוכלו לייצג את ישראל ולהשתתף במוקדמות אולימפיאדת טוקיו 2020. חלק מהשחקנים היו שותפים בשנה שעברה להישג הגדול של הנבחרת: עלייה לרבע גמר אליפות העולם, כשבדרך ניצחה ישראל את דרום קוריאה, טייוואן, הולנד וקובה.

 


 

באליפות העולם היו יכולים אותם שחקנים לייצג את ישראל ללא קבלת אזרחות, אלא שבמוקדמות המשחקים האולימפיים הסיפור שונה. בעקבות כך, יגיעו בשבוע הבא ארצה עשרה שחקנים, חלקם מליגת ה-MLB בארה"ב (כמו ג'ון מוסקט וזאק וייס מסינסינטי רדס), כדי להירשם במשרד הפנים ולהתחיל בהליך קבלת האזרחות.

 

אפשר לחלום על כרטיס לטוקיו? שחקני הנבחרת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אפשר לחלום על כרטיס לטוקיו? שחקני הנבחרת(צילום: AFP)

גם הוא יגיע ארצה. בלייק גיילן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גם הוא יגיע ארצה. בלייק גיילן(צילום: AFP)

 

על פי התקנון, אותם שחקנים צריכים להיות לפחות שנה אזרחי המדינה כדי לייצג את הנבחרת. לשמחת הנבחרת הישראלית, משחקי המוקדמות ייפתחו רק בקיץ הבא. הדרך לאולימפיאדה, בכל מקרה, קשה למדי. הנבחרת כעת רק בדרג השני, תצטרך להעפיל לדרג הבכיר ושם לסיים במקום הראשון או השני בבית המוקדם. בכל מקרה, רק  שש נבחרות יזכו להשתתף במשחקים שיערכו בטוקיו.

 

הבייסבול, או בשמו העברי "כדור-בסיס", ערך את הופעת הבכורה במשחקים האולימפיים של ברצלונה 1992, אך הודח מלוח התחרויות מאז לונדון 2012.

 

איגוד הבייסבול בישראל הוקם בשנת 1986. הליגה נפתחה רק ב-2007 והחזיקה מעמד שנה בלבד בשל בעיות תקציב. בשנים האחרונות, החל הענף לצמוח מחדש בארץ, עם ליגה כמעט לכל גיל ועם 2,500 ספורטאים פעילים, המשחקים ב-80 קבוצות ב-16 יישובים ברחבי המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים