שתף קטע נבחר

אישום נגד האם שהוסגרה: קשרה את בנה בשרשרת ברזל למכונית

אילנה הס, שחטפה לקפריסין את בנה חסר הישע, קשרה אותו למכוניתה בחניון - מה שהוביל לפציעתו, הוצאתו מחזקתה והעברתו למעון. היא חטפה אותו בטענה להתעללות וברחה לחו"ל. הוא מת שם בנסיבות לא ברורות. למרות האישום החריג, האם שוחררה למעצר בית

 

אילנה הס (צילום: שאול גולן )
אילנה הס בבית המשפט(צילום: שאול גולן )

אילנה הס, שהוסגרה לאחרונה לישראל מקפריסין, נאשמת בהתעללות בבנה חסר הישע בן ה-31, בהזנחתו, בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו, בשיבוש מהלכי משפט ובהוצאה אל מעבר לגבולות המדינה. תחילת האירועים שהובילו לאישום הייתה בחורף 2015, והבן מת בקיץ שעבר בקפריסין בנסיבות שלא ידועות.

 

בדיון הבוקר (יום ב') התייצבו לצד הס שני בניה האחרים, ובסיומו היא שוחררה באופן חריג למעצר בית, אף שהפרקליטות דרשה את מעצרה עד תום ההליכים.

 

על פי כתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז תל אביב באמצעות עו"ד אביב בר אור לבית המשפט המחוזי בעיר, הבן שסבל מאפילפסיה היה זקוק להשגחה צמודה. ב-16 בפברואר 2015 היא הותירה אותו לפרק זמן מסוים ללא השגחה על רצפת חניון בהרצליה כשהוא שוכב על צדו ושרגלו הימנית קשורה בשרשרת ברזל לכיסא הקדמי של מכוניתה.

 

כשהאירוע נודע למחלקת הרווחה זומנה הס לבוא עם בנה לחקירה, אולם סירבה. לפיכך הגיעה המשטרה לדירתה ברמת השרון, ושם מצאו השוטרים את בנה כשהוא סובל משבר בזרוע השמאלית. האם סירבה להציג בפניהם תעודת זהות ולא אפשרה להם ללוות את הבן למחלקת הרווחה לצורכי חקירה. בשל כך הוא הוצא ממשמורת אמו והועבר למסגרת מגינה במעון ביפו.

עו"ד ששי גז, הסנגור (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
עו"ד ששי גז, הסנגור(צילום: דנה קופל)
 

בית המשפט מינה את עמותת "אקים לאפוטרופסות" כאפוטרופוס לבן. סוכם שאמו תוכל לבקר אותו פעמיים בשבוע במעון, וכן תורשה להוציאו לביתה כל סוף שבוע שני, תוך התחייבות להחזיר אותו למעון ביום ראשון בבוקר.

 

באפריל 2016 הגיעה הנאשמת למעון כדי לאסוף את בנה לביתה. אלא שלאחר מכן היא המריאה איתו לגרמניה ללא ידיעתן או הסכמתן של העמותה או של האפוטרופסית. בהמשך, במועד שאינו ידוע במדויק, היא אותו לקפריסין, שם כאמור מת באוגוסט 2017.

 

לאחר הסגרתה לישראל בשבוע שעבר טענה הס שהוציאה את בנה מישראל אחרי שלדבריה התלוננה כמה פעמים על כך שהוא סובל מהתעללות במעון. לדבריה הוא עצמו ביקש ממנה לטוס לגרמניה, שם מתגורר בנה הגדול. לטענתה היא קנתה כרטיס טיסה עם תאריך חזרה למחרת לישראל, אולם בנה ביקש להישאר. אלא שהיא עצמה הודתה שכעבור חודשיים בלבד עברה איתו להתגורר בקפריסין. לדבריה בשלב מסוים הידרדר מצבו הרפואי עד שאושפז ומת בבית החולים בקפריסין. היא לא הציגה מסמכים על אודות נסיבות הפטירה.

 

"הוא היה שואל - למה משאירים את אמא לבד?"

עורך דינה ששי גז אמר בדיון היום: "היא נעצרה בקפריסין בדרכה לישראל. במקום לחכות לה כאן עם כתב אישום שעליו לא ידעה, נותנים לה לשבת 10 חודשים במעצר. הילד כבר לא חי. מדובר בתיק עצוב. היא רצתה לוותר על הילד שלה, היא רצתה בטובתו והוא נפטר".

 

אחד מבניה אמר לשופטת שרית זמיר: "היא באה לקפריסין כדי לחזור לישראל ועצרו אותה שם. ידעתי שאחי חולה מאוד. ידעתי שלקחו לה אותו למוסד". לדבריו, הבן עבר לכאורה פגיעה במוסד "הוא כבר בכה לנו. הוא היה שואל אותנו - למה אנחנו משאירים אותה לבד?"

 

השופטת קבעה כי באופן חריג במיוחד "נסיבות המקרה מאפשרים חלופת מעצר. סבורני שמדובר בטרגדיה משפחתית. אין ספק שהמחיר שהמשפחה שילמה כבר כבד עד מאוד".

 

הסגרתה של הס לישראל טופלה על ידי המחלקה לעניינים בינלאומיים בפרקליטות המדינה, פרקליטות מחוז תל אביב והמשטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים