שתף קטע נבחר

היהודים נוהרים לקלפיות בפלורידה

הקרב הצמוד במירוץ לכסא בסנאט ומושל פלורידה יוכרע על בסיס אחוזים בודדים, וכאן הקהילה היהודית נכנסת לתמונה. עו"ד דן שחורי, מנכ"ל הקונגרס היהודי האמריקאי, על חשיבות המירוצים הצמודים בפלורידה

אחד המירוצים החשובים ביותר בבחירות הקרובות לקונגרס, בהם לקהילה היהודית האמריקאית תהיה השפעה אקוטית, ייערך בפלורידה. כ-4% מכלל תושבי המדינה הם יהודים. על פניו זה נשמע כמו מספר נמוך, אך התמונה משתנה כשבוחנים את הקרבות הפוליטיים בשרים השנים האחרונות.

 

בבחירות לנשיאות ב-2012, הנשיא לשעבר ברק אובמה ניצח בפחות מ1%. בשנת 2016, דונלד טראמפ גבר על הילארי קלינטון בהפרש מזערי של 1.3%. אל לנו לשכוח את המירוץ בין גורג' בוש לאל גור, כאשר 537 קולות בלבד הפרידו בין השניים והובילו למינויו הראשון והמפתיע של בוש הבן לנשיא. כשהסקר האחרון במירוץ לסנאט קובע כי ישנו אחוז וחצי בלבד המפריד בין השניים, ולתפקיד המושל אחוז מעט יותר גבוה, הופך הקול היהודי מבוקש כמו מבריח הסמים הנודע פאבלו אסקובר בימיו הטובים.

 

ראשית, המירוץ לסנאט. מדוע הוא חשוב? לרפובליקנים רוב של 51 מושבים, הדמוקרטים מחזיקים ב-47 מושבים בלבד וישנם שני סנאטורים עצמאיים שלרוב מצביעים עם הדמוקרטים. בבחירות הקרובות, 35 מושבים בסנאט עומדים לבחירות. 24 מהם מאוישים על ידי הדמוקרטים, תשעה על ידי הרפובליקנים ועוד שניים על ידי סנאטורים עצמאיים. בכדי לכבוש מחדש את הסנאט, על הדמוקרטים לשמר את כוחם ולהפוך שתי מדינות מאדומות לכחולות. פלורידה, יחד עם מספר מדינות נוספות, מהווה מדינת מפתח עבור הדמוקרטים והרפובליקנים.

 

ומי המועמדים המתחרים על הכיסא בסנאט? עסקינן בשתי דמויות מוכרות למדי במדינה. מן הצד האחד נמצא הסנטור המכהן, הדמוקרט ביל נלסון, שנבחר כבר 3 פעמים בעבר לתפקיד. בהתייחס לאינטרסים של ישראל והקהילה היהודית, כפי שעולה מאתר המידע של הקונגרס היהודי האמריקאי (American Jewish Congress), נלסון העניק חסות על החקיקה שהביאה לסיוע הכלכלי לישראל ב-2018, מאמין בשתי מדינות לשני עמים, תמך בתכנית ההסכם על הגרעין האיראני ועוד. מן הצד שני, עומד המושל הרפובליקני המכהן ריק סקוט. סקוט התנגד להסכם עם איראן, תמך במעבר השגרירות לירושלים ואף השתתף בטקס פתיחתו, חתם על חקיקה כנגד ה-BDS ועוד.

 

- ()

 

שנית, הקרב על כיסא המושל. המירוץ לעיל אינו המירוץ היחיד המעניין אשר יתקיים בפלורידה ב-6 בנובמבר. הדמוקרט הפרוגרסיבי, אנדרו גילום, ראש עיריית טלהסי, צעיר בן 39, שהפתיע לא מעט כאשר ניצח בבחירות המוקדמות. עמדותיו בענייני רווחה, כלכלה, וגם ישראל, דומות לאלה של ברני סנדרס. אם ייבחר, יהיה המושל השחור הראשון במדינה. מולו, מתמודד השמרן רון דה-סנטיס, בן 40, חבר קונגרס לשעבר המזוהה מאוד עם טראמפ. הוא דוגל בעיקר במיסים נמוכים (המיסים בפלורידה נחשבים לנמוכים מאוד יחסית לארה”ב, מה שמביא לנהירה של אזרחים לעבור לשם בגיל הפנסיה) ובזכות להחזקת נשק. כשהפער בין השניים עומד על 6 אחוזים, המרדף אחר הקול היהודי הופך אינטנסיבי מיום ליום.

 

מקרה אחד ניתן היה למצוא השבוע, כאשר קמפיין הודעות אס.אמ.אס קרא לסגנו של גילום במירוץ "אנטישמי"לאור דברים שאמר לפני שני עשורים (ומאז, יש לציין, התנצל מספר פעמים). מנגד, הקמפיין של דה-סנטיס כלל לא הכחיש שהוא העומד מאחורי הקמפיין. יש לציין שתכנון הקמפיין היה אסטרטגי למדי כאשר ההודעות הזדוניות, נשלחו לפי שם משפחה.

 

דה –סנטיס לא מוריד את הרגל מהגז בכל הקשור בתמיכתו לישראל, ועושה רושם כי הוא משוכנע שזוהי נקודת התורפה של גילום. הוא תוקף אותו בכל הזדמנות על הקשרים שיש לו לארגונים המתנגדים לישראל, התומכים בסנקציות כלכליות כנגד ישראל; תוקף אותו כי לא תמך במעבר השגרירות לירושלים ועוד.

 

קשה לנבא כיצד יסתיימו הבחירות בפלורידה, והאם ידם של הדמוקרטים או של הרפובליקנים תהיה על העליונה. דבר אחד כן בטוח ישפיע, והוא אחוזי התמיכה בטראמפ ביום הבחירות. כאשר 39 אחוזים מאזרחי פלורידה אינם מרוצים מהנשיא, אנחנו צפויים לראות יותר ויותר מתקפות של הרפובליקנים כנגד הדמוקרטים בהתייחס לקהילה היהודית ואת שמה של מדינת ישראל תופס עוד ועוד כותרות.

 

פרטים נוספים במרכז המידע המיוחד של הקונגרס היהודי האמריקאי:

2018jewishvote.com

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שלושה שבועות ליום הגורלי.
מומלצים