שתף קטע נבחר

 

עד המדינה מיקי גנור דורש את המיליונים התקועים בחו"ל

חשיפה: חתימתו של מיקי גנור על הסכם עד מדינה בפרשת הצוללות הכניסה אותו לרשימה שחורה של מערכת הבנקאות העולמית. התוצאה: הוא אינו יכול להשתמש בעשרות מיליוני השקלים שהוא מחזיק בקפריסין ובאוסטריה. על כן, הוא דורש לפתוח את ההסכם. דיווח: המשטרה תמליץ להעמיד לדין את רוב החשודים בתיק

 

גנור בבית המשפט (צילום: אוראל כהן) (צילום: אוראל כהן)
גנור בבית המשפט(צילום: אוראל כהן)

 

פרסום ראשון: עד המדינה בפרשת הצוללות - תיק 3000, מיקי גנור, מחזיק עשרות מיליוני שקלים בבנקים בחו"ל - אך אינו יכול להשתמש בכסף בשל מעורבותו בפרשה. אתמול (יום ב') נחשף כי גנור, ששכר באחרונה צוות הגנה חדש, מתכוון לסגת מהסכם עד המדינה שנחתם עימו אם תנאי העסקה לא ישופרו.

לפי הסכם עד המדינה גנור יעיד על פרשת השוחד ובתמורה העונש שייגזר עליו יהיה שנת מאסר אחת וקנס של עשרה מיליון שקלים. אלא שכעת דורש גנור לפתוח מחדש את ההסכם. סלע המחלוקת: עשרות מיליוני שקלים ששייכים לו ושתקועים בבנקים בחו"ל.  

 

מיקי גנור, שהיה נציג חברת טיסנקרופ הגרמנית בישראל, נעצר עם פתיחת החקירה בפרשת הצוללות לפני כשנתיים, בחשד ששיחד עובדי ציבור בכירים, בהם המשנה לראש המטה לביטחון לאומי לשעבר אבריאל בר-יוסף ומפקד חיל הים לשעבר, אלוף במיל' אלי מרום (צ'ייני). בנוסף הוא נחשד שפעל בשותפות עם מקורבי ראש הממשלה, עורכי הדין דוד שמרון ויצחק מולכו, כדי לקדם את עסקת רכישת כלי השיט והצוללות מהחברה הגרמנית.

 

כעת מתברר שעם חתימתו של גנור על הסכם עד המדינה הוא הוכנס למעין רשימה שחורה שקשורה למערכות הבנקים בעולם. כתוצאה מכך הוא אינו יכול למשוך את סכומי העתק, בסך עשרות מיליוני שקלים, שהוא מחזיק בבנקים בקפריסין ובאוסטריה.  

 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 

למעשה, גנור נמצא במלכוד: מצד אחד, הבנקים בחו"ל דורשים ממנו להוציא את הכסף, אך מנגד הוא אינו יכול להעביר את הכסף לישראל כי גם הבנקים בארץ אינם מעוניינים להסתבך ברשימות השחורות של רשויות הבנקאות העולמית.

 

גנור כבר העלה את הסוגיה הזאת בעבר וקיבל מהפרקליטות ומהמשטרה מסמך שבו נאמר כי אין להם כל התנגדות שישתמש בכספו. אלא שהמסמך, שהוגדר כ"פרווה", אינו חד ונחרץ מספיק, כך שהוא אינו מספק את הבנקים וגנור נותר בינתיים ללא עשרות המיליונים. "גם העניין הכספי וגם העובדה שעבר כל כך הרבה זמן מאז חתימת ההסכם הביאו את גנור לפינה", הסבירו אתמול גורמים שמעורים בפרשה.

 

דיווח: המשטרה תמליץ להעמיד לדין את רוב חשודי תיק 3000

אמש דווח בחדשות 2 שהמשטרה מתכוונת להמליץ לפרקליטות על העמדתם לדין של רוב החשודים בתיק. על פי הדיווח, חוקרי המשטרה הצליחו לגבש תשתית ראייתית נגד החשודים - אליעזר צ'ייני מרום, לשעבר מפקד חיל הים, דוד שמרון, עורך דינו לשעבר וקרוב משפחתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו; דוד שרן, לשעבר ראש הסגל ומנהל לשכת ראש הממשלה נתניהו ואבריאל בר-יוסף, לשעבר מ"מ ראש המועצה לביטחון לאומי. לפי הדיווח המשטרה תמליץ להגיש נגדם כתבי אישום לצד כמה מומלצים נוספים במעורבות פחותה.

 

מפקד חיל הים לשעבר, אלוף במיל' אליעזר צ'ייני מרום (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
מפקד חיל הים לשעבר, אלוף במיל' אליעזר צ'ייני מרום(צילום: אלעד גרשגורן)

 

עורך דינו לשעבר של נתניהו, דוד שמרון, בלה"ב 433 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
עורך דינו לשעבר של נתניהו, דוד שמרון, בלה"ב 433(צילום: עידו ארז)

ראש הסגל של נתניהו לשעבר, דוד שרן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ראש הסגל של נתניהו לשעבר, דוד שרן(צילום: מוטי קמחי)

לשעבר מ"מ ראש המל"ל, אבריאל בר-יוסף (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
לשעבר מ"מ ראש המל"ל, אבריאל בר-יוסף(צילום: יריב כץ)

 

עוד נאמר בדיווח שהמשטרה לא צפויה להמליץ על העמדתו לדין של עו"ד יצחק מולכו, יועצו הבכיר של ראש הממשלה נתניהו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בן צור
מיקי גנור
צילום: רענן בן צור
מומלצים