שתף קטע נבחר

הסוד לזוגיות מאושרת? לחשוב ב"אנחנו"

רווקים עלולים להיגעל מכך, אבל למי אכפת מהם: רוצים לחזק ולהעצים את האהבה שלכם? תתחילו לדבר ב'שפת האנחנו'. עכשיו זה אפילו מדעי

מכירים את הרגע הזה שבו אחד מכם משתמש לראשונה במילה 'אנחנו'? זה בדרך כלל יקרה אחרי מספר חודשי זוגיות, אולי אחרי שכבר עברתם לגור ביחד. "אנחנו נגיע יחד לארוחה המשפחתית", "אנחנו לא חושבים שכדאי לך לעשות את זה", "לנו זה פחות מתאים", וכן הלאה. יש אנשים שנלחצים מהמעמד הזה מאחר והמילה הקטנה הזו מרמזת על עולם שלם של רגשות, חששות, פחדים, חרדות ובעיקר על מחויבות אמיתית. אבל, במידה ושני הצדדים של הקשר נמצאים באותו מקום מבחינה רגשית, לשמוע את בן זוגנו מדבר ב'שפת האנחנו' יכול לשמח מאוד, ולפי מחקר חדש אפילו להעמיק את הקשר שלנו מבחינה רגשית.

 

אין זה סוד שהשפה שלנו משליכה על התחושות, רגשות ועל מערכות היחסים שלנו. רק לפני מספר חודשים פורסם מחקר שמצא שאנשים שמשתמשים במילה 'אני' בצורה מוגזמת בשפת היום-יום שלהם הם אנשים יותר לחוצים, דיכאוניים וחשופים לרגשות שליליים במהלך חייהם. במחקר חדש, הכי גדול שנעשה בתחום עד כה, ביקשו לבדוק את האופן שבו השפה שלנו משפיעה על הזוגיות שלנו. המחקר החדש נערך באוניברסיטת ריברסייד שבקליפורניה, והתבסס על מעל 30 מחקרים ו-5,200 נחקרים שונים. כך, נמצא כי זוגות שמדברים ב'שפת האנחנו' הם מאושרים יותר, אוהבים יותר ומחזיקים מעמד זמן רב יותר.

יום האהבה (צילום: shutterstock)
איזה חמודים אנחנו כשאנחנו מתנשקים. נכון מאמי?(צילום: shutterstock)

במחקר מדדו חמישה פרמטרים שונים: מצב מערכת היחסים, התנהגות בני הזוג בתוך מערכת היחסים, בריאותם הנפשית, בריאותם הפיזית וההרגלים הפיזיים של כל אחד מהם בלי קשר לזוגיות (עד כמה הם דואגים לעצמם מבחינה פיזית). החוקרים גילו כי מדד הפרמטרים הללו היה גבוה הרבה יותר בקרב נחקרים שהשתמשו במילה 'אנחנו' מאשר במילה 'אני', ומכאן שזוגות שמתייחסים אל מערכת היחסים כיחידה הומוגנית גם בשפה היומיומית שלהם, מאושרים יותר מהקשר שלהם, ומצבם הבריאותי והנפשי טוב יותר.

 

מגאן רובינס, מנהלת המחקר, הסבירה את משמעות תוצאות המחקר לעיתון metro: "לדבר ב'אנחנו' עלול לרמוז על תלותיות, אבל במובן הטוב של המילה. בשפה המקצועית קוראים לזה 'תלות גומלין הדדית'. כלומר, בני הזוג חווים שינוי בצורת החשיבה, מכזו של אדם בודד שמדבר בשפת ה'אני', לצורת חשיבה זוגית שבה שני אנשים חולקים יחד רגשות, מחשבות ורצונות".

 

 

תלות גומלין הדדית היא למעשה מערכת יחסים שבה שני אנשים יכולים לסמוך האחד על השני ולהיות אחראים מבחינה רגשית, כלכלית, אקולוגית ומוסרית. מדובר בתלות חיובית המקושרת למערכות יחסים בריאות ותקינות, והיא מספקת לבני הזוג תמיכה רגשית במצבי לחץ ובלקיחת החלטות הקשורות למערכת היחסים או לחיים בכלל.

 

רובינס אף סבורה כי כששומעים את בן או בת הזוג שלנו משתמשים ב'אנחנו', מרגישים כלפיהם קרבה גדולה יותר, אהבה גדולה יותר והקשר רק מתעצם. בנוסף, רובינס ויתר החוקרים שהשתתפו במחקר סבורים כי שימוש במילה 'אנחנו' יכול לעזור בפתרון סכסוכים או ריבים בתוך מערכת היחסים.

 

לסיכום, אם אתם נמצאים במערכת יחסים רצינית ואוהבת, כדאי לכם לנסות לשלב יותר את המילה 'אנחנו' ולהשתמש פחות במילה 'אני'. בסופו של יום מדובר בשינוי קטן שיכול לשנות את הזוגיות שלכם לטובה, ולהעצים את תחושת האהבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
נסו להכניס "אנחנו" לשפה שלכם ותראו מה קורה
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים