שתף קטע נבחר
 

מה אוכלים בכפר סבא?

הסצנה הקולינרית בכפר סבא היא אולי קטנה, אבל מעניינת ולוהטת מתמיד. אז מה בא לכם לאכול - נתחי בשר מיוחדים, מאפי פטיסרי צרפתיים, אוכל יווני או בכלל מנות בר קטנות שמתאימות לצד בירה? יצאנו לבדוק מה אוכלים בכפר סבא

 

כפר סבא נחשבת לעיר המשפחות של השרון, וכיאה לכזו יש בה נציגות מכובדת של מרבית רשתות המזון שפועלות בארץ, לצד מרכזי קניות הכוללים בתוכם מתחמי אוכל מגוונים. לאחרונה, החלו לפעול בעיר השקטה הזו גם כמה מקומות בילוי שמשלבים אוכל, ביניהם ברים קולינריים, ביר גארדן גדול במיוחד שבהקמתו הושקעו אלפי שקלים וטברנה יוונית עם תפריט חלבי והופעות חיות.

ברזאולה בניחוח אניס על אבטיח בואקום במקדש.  (צילום: אסף אמברם)
ברזאולה בניחוח אניס על אבטיח בוואקום. מסעדת "המקדש" (צילום: אסף אמברם)

אפשר למצוא שם גם כמה קונדיטוריות שמציעות מאפים בסגנון צרפתי, מסעדה איטלקית שמגישה פיצות נהדרות וממש לא מזמן נפתחה שם גם מסעדת בשר לא שגרתית שמגישה נתחי בשר פחות מוכרים בשילובים מקוריים. 

 

ולצד המקומות החדשים, לא שכחנו גם את מוסדות האוכל הוותיקים שפועלים בעיר ומגישים אוכל עדתי, שיפודים ופלאפל (שיש הטוענים כי הוא הטוב ביותר באזור השרון). יצאנו לסיבוב בעיר שסובלת מתדמית קולינרית מנומנמת, וגילינו כמה הפתעות טעימות במחירים שווים במיוחד.

בר עם אוכל טוב. "ביר גארדן", כפר סבא (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
בר עם אוכל טוב. "ביר גארדן", כפר סבא(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

  

 (  )
 

המקדש

מסעדת בשרים חדשה יחסית, שנפתחה ממש לא מזמן בכניסה למתחם "אושילנד". את המקום מוביל השף לירן בלו ("ננה בר", "קורדיליה") שמביא לאזור השרון ניחוחות של ניו אורלינס לצד מוזיקת בלוז וברנדי מעושן.

 

התפריט כאן מציע שילובים מעניינים בין עולם המדע (צריבה עם באנרים ובישול בוואקום) לבין עולם ה"אולד סקול" (עישון וצלייה על אבן לוהטת). בין היתר, תוכלו לטעום ב"מקדש" נתחים לא שגרתיים כמו ואסיו וספיידר, ששווה לטעום גם אם אתם פחות בעניין של גיוון קולינרי.

מבחר נתחים לצריבה אישית על אבן לבה במקדש.  (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)

בגזרת המנות הראשונות, תמצאו שם ברזאולה סינטה כבושה בניחוח אניס וקינמון (42 שקלים), מח עצם בקירמול עדין (39 שקלים) וקרפצ'יו לשון בקר מעושן בעצי דובדבן שמוגש לצד גלידת חרדל, קורנישונים, ספרות בלסמי ופלפל מדגסקר (52 שקלים).

 

בעיקריות, תוכלו להתלבט בין אסאדו מעושן בבישול ארוך (115 שקלים) לספריבס טלה שעבר בישול של 24 שעות בגלייז ומוגש ברוטב ברביקיו ביתי עם ברנדי, ועוד מנות בשר מגוונות שמוגשות לצד תוספות לא שגרתיות.

קרפצ'יו לשון בקר בעישון קר וגלידת חרדל במקדש.  (צילום: אסף אמברם)
(צילום: אסף אמברם)
 

עתיר ידע 4 מתחם אושילנד, כפר סבא, 09-7488824, ראשון-שבת 22:30-12:00, לא כשר

 

סטקיית הכפר

מוסד בשרים ששוכן בחלל המעוצב בצניעות ומציע סלטים טריים ונתחי בשר (כולל מבחר מנות של בשר לבן), שעם הביס הראשון אפשר מיד להרגיש שיד מיומנת אחראית על הכנתם.

 

מלבד הסטייקים, יש שם גם ממולאים כמו "פרונצסה" - חציל ממולא בגבינה (35 שקלים) ומרקים כמו מרק רגל (38 שקלים). בעיקריות, תוכלו לזלול שישליק כבש וקבב, שישליק פילה ולבבות (60-48 שקלים לשני שיפודים), מנת חומוס שמוגשת לצד שני שיפודי כבש (95 שקלים) וסטייק צלע לבן (70 שקלים).

 

ויצמן 6 כפר סבא, 09-7483193, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 (  )
 

נומילי

בקונדיטוריית "נומילי" - שהקימו השף-קונדיטור דן קלי ובת זוגו תמי לייב, לפני שמונה שנים - יש אווירה שמזכירה את זו שמאפיינת את הקונדיטוריות בפריז. העיצוב השמח של הפטיסרי, ריח האפייה שעומד באוויר והבגט הצרפתי המסורתי שעם כל ביס מייצר קולות מגרים של קראסט אלוהי - יגרמו גם לנמנעים מגלוטן (מסיבות דיאטטיות ולא בריאותיות, כמובן) להזיל ריר ולגנוב ביס או שניים מהמאפים שבמקום.

   (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

קלי - שלמד את רזי הקונדיטוריה בבית הספר הגבוה לקונדיטוריה, Ferrandi שבצרפת, ולאחר מכן עבד בפטיסרי הצרפתי Patisserie de L'eglise - מכין בקונדיטוריה שלו מאפים צרפתיים קלאסיים, תוך שימוש בחומרי גלם המיובאים מצרפת. 

 

בין היתר, תוכלו לקנות שם מאפי בוקר צרפתיים קלאסיים (28-22 שקלים), לחמי מחמצת, פרצעל מסורתי, קראנצ'ים ואת המיטב של הקונדיטוריה הצרפתית: מילפיי, פריז ברסט, טארט לימון, אקלרים ומקרונים. בנוסף, מגישים שם תפריט מצומצם של ארוחות בוקר, קישים וכריכים שונים.

   (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: יהונתן בן חיים)

המלצה שלנו: אל תוותרו על מנת ה"קרוק ברי - פאן דה מי" (לחם צרפתי קלאסי) שמוגשת עם רוטב בשמל, ריבת בצל וגבינת ברי לצד ירקות טריים וזיתים (42 שקלים). חובבי המלוחים ייהנו כאן גם מקרואסון במילוי גבינת סנט מור (30 שקלים) ומבייגל גרמני קלאסי במילוי סלמון וגבינת שמנת (34 שקלים).

 

סוקולוב 3 פינת ויצמן כפר-סבא, 09-7662616, ראשון-חמישי 20:00-6:00, שישי 15:00-6:30, כשר

 

NONO & MIMI

בשנה האחרונה, הצמד המושלם מהוד השרון פתח שלוחה חדשה בכפר סבא בדמות חנות מפעל שמשלבת בין כל מה שטוב במסעדת "נונו" האיטלקית שבהוד השרון, לבין פטיסרי הנקסט דור שלה - "מימי".

 

בין היתר תמצאו שם מגוון לחמים, קינוחי פטיסרי כמו פחזניות במילוי קרם קרמל מלוח וטופי (25 שקלים), טארטים, אקלרים, גלידות, פיצות ופוקצ'ות שנאפות בטאבון אבן הזהה לזה שפועל במסעדה ועוד. בין הפיצות שבתפריט תוכלו ליהנות שם מפיצות עם תרד, פטריות וכמהין, פיצת פנצ'טה טלה וביצת עין או פיצה עם עגבניות מדורה (69-53 שקלים). בגזרת המאפים, מומלץ לנסות את הפוקצ'ה עם הגרעינים ואת מאפה הסקיאצ'טה - בצק עלים ממולא בירקות ובמוצרלה מעושנת.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
 

אבל השוס העיקרי כאן, ואולי גם החדשני יותר, הם דווקא הכריכים המשודרגים והטעימים להפליא שמציעים כאן, ביניהם: טוסט קממבר (28 שקלים), טוסט שנקין ואמנטל (28 שקלים) וקרואסון סלמון (26 שקלים). בסופי השבוע, אגב, יש במקום דיל שבו על כל פיצה שקונים מקבלים בירה, יין או אפרול שפריץ על חשבון הבית.

 

המוביל 3 כפר סבא, 09-9662239 (שלחה 2), ראשון-רביעי 23:00-7:30, חמישי-שישי 2:00-7:30, שבת 2:00-8:00, לא כשר

 

Buy the way

מאפיית "ביי דה ווי" פועלת בכפר סבא כבר 20 שנה, ומציעה את השילוב המושלם שבין בייקרי לפטיסרי. בין היתר, תמצאו שם מוצרי קונדיטוריה מתוקים, גלידות, מבחר לחמים טריים שנאפים מדי יום ומוצרי מעדנייה איכותיים כמו קונפיטורות, גבינות, ממרחים, יינות ובירות בוטיק.

 

בנוסף, מציעים שם תפריט ביסטרו שכולל ארוחות בוקר, כריכים, קישים, סלטים ופסטות טריות. בין ארוחות הבוקר שתוכלו להזמין יש את ארוחת ה"פועלים" שכוללת מאפה במילוי מנגולד וגבינת פטה המוגש לצד ביצה קשה, עגבנייה, חציל קלוי ומלפפון חמוץ (36 שקלים); שקשוקה שמוגשת לצד לחמניית בריוש, חמאה, זיתים ושתייה קרה או חמה (56 שקלים) ועוד. 

   (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

חובבי הסנדוויצ'ים ודאי ישמחו לדעת כי מגישים במקום סנדוויץ' ברי עם גבינה צרפתית (38 שקלים) וסנדוויץ' אונטריב בלחמניית ג'בטה (40 שקלים). לרעבים קצת יותר מציעים כאן פיצת סלמי (48 שקלים) ופסטת פטוצ'יני עם אנשובי.

 

שד' מנחם בגין כפר סבא 09-7446868, ראשון-שבת 23:00-7:00, לא כשר

צומת רעננה כפר סבא 09-7424600, 24/7

  

 (  )
 

Home'is

ביסטרו ובית קפה שהוקם על ידי זוהר גבאי ויעל סער, בנות זוג שבבעלותן גם קפה "המדרחוב" (ראו בהמשך) ו-HIsha Bar (גם עליו תמצאו פירוט בהמשך), הממוקמים באותו מדרחוב בעיר, בסמיכות רבה זה לזה.

 

Home'is הוא האח הצעיר, הגדול והמרווח שבהם ויש בו תפריט מגוון הכולל מנות של ביסטרו שכונתי כמו "ענני ניוקי", קציצות דגים, פסטת לינגוויני עם ארטישוק ומסבחה שעועית לבנה המוגשת עם קבב אסלי, עגבנייה צלויה ומטבוחה, והשוס - לא מעט מנות דגים מעולות, ארוחות בוקר שמוגשות לאורך כל היום ועסקיות נדיבות בשעות הצהריים.  

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בשעות הבוקר אפשר להתענג כאן על מנות בוקר כמו "סאלוט" שמורכבת משתי ביצים, גבינת גראנה פאדנה, סלט עגבניות וכדורי מוצרלה מצופים בפיסטוקים ויוגורט (65 שקלים) וגם מרושטי בטטה ותפוחי אדמה (59 שקלים). בשעות הערב מתחלפת האווירה המשפחתית באווירת בילויים, ומהבר יוצאים קוקטיילים מגוונים וכוסות יין לצד נשנושים קטנים ושווים.

 

דוד אלעזר 8 כפר סבא, 09-7412042‏, ראשון-חמישי 23:00-7:30, שישי 17:00-7:30, שבת 23:30-9:00, לא כשר

 

 (  )

קפה המדרחוב

בית קפה קטן עם ווייב תל אביבי שמציע אווירה שמחה, מוזיקה מעולה, יחס אישי לכל לקוח ו-32 מקומות ישיבה. הוא פועל מאז 2010, וגם פה, בדומה ל-Home'is, גבאי וסער (בנות הזוג מהפסקה הקודמת) מציעות תפריט אוכל לא מתחכם ובו זמנית, מאוד לא בנאלי ומשעמם.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בין היתר, תמצאו בו מנות חלוקה (45-17 שקלים), מנות עיקריות כמו "המבורגר ג'וסי לוסי" ממולא בגבינת צ'דר (69 שקלים), שניצל ענק (55 שקלים) וגם קציצות פרסה וסלק (50 שקלים). בנוסף, יש שם מבחר כריכים שווים (41-33 שקלים), פיצות וטוסטים, או בקיצור - כל מה שצריך שיהיה בבית קפה שכונתי.

 

הכרמל 16 (מאחורי קניון ערים) כפר סבא, ראשון-חמישי, שבת 23:00-8:00, שישי 20:00-8:00, לא כשר

 

 

Hisha bar

בר קולינרי בוגר שמשלב אווירה שכונתית ושמחה לצד תפריט מפונפן שמציע מנות כמו סטייק חציל (39 שקלים), ריזוטו ארטישוק (55 שקלים), פסטות, פיצות, סלטים ומנות בשר כמו קבב טלה מפורק (55 שקלים) ושייטל על הפלנצ'ה (55 שקלים).

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

דוד אלעזר 4 כפר סבא, 09-7444178‏, ראשון-חמישי 1:00-19:00, שישי 2:00-19:00, שבת 1:00-20:00, לא כשר

 

ביר גארדן

הביר גארדן הזה הוא הראשון מסוגו שנפתח באזור השרון, שבהקמתו הושקעו לא פחות מחמישה מיליון שקלים. הוא מתפרס על פני 350 מ"ר ומכיל 250 מקומות ישיבה (בפנים ובחוץ), ובגזרת האוכל מציע מנות שהולכות טוב לצד בירה.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

בין היתר תוכלו להזמין כאן פרצעל חם שנאפה בתנור האבן שבמקום (32 שקלים), Scharfe Pizza עם נקניקיות (56 שקלים) וגם שניצל וינאי (64 שקלים), עראיס צ'יבורקי, המבורגר ומבחר לא קטן של נקניקיות שמגיעות בגדלים שונים (64-42 שקלים). בנוסף, מלבד הבירה הבווארית יש שם גם בירת ברוש (Brösch), בירה מקורית תוצרת הביר גארדן עצמו בעלת 5.2% אלכוהול.

   (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מומלץ להגיע לכאן בין השעות 20:00-18:00, אז אפשר ליהנות מ-50% הנחה על כל האלכוהול ועל מנות נבחרות מהתפריט.

 

ויצמן 207, מתחם G כפר סבא, 099-539631, ראשון-חמישי, שבת 18:00–2:00, שישי 12:00–2:00, לא כשר

 

 (  )
 

גוהר

מסעדת "גוהר" ("יהלום" בפרסית) היא מסעדה בסגנון פרסי, שבה אפשר לטעום מאכלים אותנטיים וביתיים כמו קציצות פסנג'ון עם מיץ רימונים ואגוזי מלך; חורשט אלו עם חבושים וסלק ברוטב רימונים ומנה של שפטה פרסה - כופתאות עוף בכרישה. לצד אלו, תמצאו בתפריט גם מבחר מנות עוף ובקר, מיני כופתאות ממולאות, קציצות במגוון דרכי הכנה וברטבים שונים, מרקים, מגוון מנות אורז וגם ממולאים.

 

טווח המחירים של כל המנות נע בין 60-40 שקלים, והן מוגשות תמיד לצד סלטים טריים. והשוס - בימי שישי מציעים כאן אוכל מוכן הביתה שנמכר במשקל או לפי מנה.

 

התע"ש 26 אזור התעשייה כפר סבא, 09-7664533‏, ראשון-שישי 17:00-11:00, כשר

 

 (  )
 

תפארת הפלאפל

דוכן הפלאפל הבא פועל מעל 35 שנה, ובמשך כל הזמן הזה ממשיך להגיש פלאפל בטעם מעולה שנדחס לתוך פיתות שמנמנות וטריות במיוחד, כאלה שפוגשים רק במעט מדוכני הפלאפל בארץ.

 

וכדי שלא תופתעו כשתגיעו למקום, נגלה לכם כבר עכשיו כי את כדורי הפלאפל וגם את המבחר הנאה של הסלטים שמסודרים לגובה בוויטרינה המצוחצחת, תתבקשו להכניס לתוך הפיתה שלכם לבד. מה הסיבה לכך? פשוט מאוד כי כאן מאמינים בשפע. מנת פלאפל תעלה לכם 17 שקלים ועל חצי מנה תשלמו 10 שקלים.

 

אגב לצד הפלאפל מגישים שם גם שווארמה עגל, שיש הטוענים כי היא מהטובות באזור השרון כולו (33 שקלים למנה שלמה בפיתה או 18 שקלים לחצי מנה בפיתה).

 

ויצמן 147 כפר סבא 09-7673083, ראשון-חמישי 223:00-10:00, שישי 15:00-10:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

 (  )
  

Zoi

טברנה יוונית וכשרה שממוקמת במתחם "חצר השוק", ומציעה מנות חלביות מהמטבח היווני, שכיף לזלול תוך האזנה להופעות חיות של מוזיקה שמחה שגם היא, איך לא, בסגנון יווני. 

 

כל ארוחה כאן מתחילה בעשרה פתיחים שנפרסים על השולחן, ובהמשך אפשר להזמין מהתפריט מנות כמו סלט ברבוניות; "סנדוויץ' איכרים", שמורכב מחצי כיכר לחם חלולה במילוי קציצות דגים ברוטב פיקנטי עם גרגירי חומוס ופטרוזיליה, טחינה או ציזיקי לבחירה (56 שקלים) ויש גם מבחר של מנות דגים, ביניהן שווארמה טונה אדומה וסופלאקי סלמון.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בימי שישי מגישים שם בראנץ' יווני, במסגרתו אפשר להזמין מנות ייחודיות יותר שלא נכללות בתפריט הרגיל כמו שקשוקה סרדינים, למשל.

 

ויצמן 126 מתחם חצר השוק כפר סבא, 054-2729992‏, ראשון-חמישי 23:45-12:00, שיש 8:00 - 17:00, שבת 23:45-20:00, כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
אז מה אוכלים בכפר סבא?
צילום: אסף אמברם
מומלצים