שתף קטע נבחר

כך הפכה ראשל"צ מבירת הקניונים למרכז התעסוקה הישראלי

במשך שנים תויגה ראשון לציון כבירת הקניונים הישראלית, אך בשנים האחרונות היא עוברת תפנית לכיוון השקעה מסיבית במתחמי תעסוקה גדולים ומרכזי היי-טק - כיצד נערכים בפיתוח שכונות מגורים לצד מרכזי התעסוקה? יצאנו לבדוק

בשיתוף צרפתי שמעון

 

ביולי 2014 אישרה הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחוז מרכז את תוכנית "מתחם האלף" בראשון לציון - ממערב לנתיבי איילון יוקם אחד מאזורי התעסוקה הגדולים ביותר בישראל, שיכלול תעסוקה, מגורים, מסחר, מוסדות חינוך ומתחמי פנאי. העיר שהייתה עד לא מכבר בירת הקניונים הישראלית עתידה להוות אלטרנטיבה לתל אביב-יפו, ולסחוף בשנים הקרובות לא רק את מטות הבנקים המרכזיים אלא גם חברות היי-טק מובילות ובמקביל תושבים רבים.

 

מתחם אלף (באדיבות צרפתי שמעון )
"מתחם האלף": 4,900 יחידות דיור ו-1.7 מיליון מ"ר של משרדים(באדיבות צרפתי שמעון )

 

"במתחם האלף עתידים להיבנות עשרות אלפי יחידות דיור, בנייני משרדים ומסחר. במתחם האגמים, שיהיה חלק ממתחם האלף, ייבנו משרדי תעסוקה מודרניים שייתנו מענה לחברות ההיי-טק, ויאפשרו להן להביא לפה לקוחות מהאזור כולו", מתאר ג'קי מוקמל, מנכ"ל משותף ויו"ר מאן נכסים.

 

מתחם אלף (הדמיות באדיבות 3D)
אגמים: "משרדי תעסוקה מודרניים שייתנו מענה לחברות היי-טק"(הדמיות באדיבות 3D)

 

הקיפאון בענף הנדל"ן למגורים מוביל את החברות הוותיקות בענף לחשוב על אלטרנטיבות - ואחת מהן היא הנדל"ן המניב. "שוק הדיור נמצא כרגע בירידה מלאכותית בביקושים: משום שכבר שלוש שנים רצה תוכנית מחיר למשתכן, נוצר מצב שמגזרים שלמים יושבים על הגדר. אם בעבר היו 55,000 התחלות בנייה בכל שנה, אנחנו רואים שבשנה האחרונה זה ירד ל-45,000 יחידות דיור", מצהירה עו"ד ורד צרפתי זבולון, סגנית נשיא התאחדות בוני הארץ וסמנכ"לית חברת הבנייה והיזמות נדל”ן צרפתי שמעון.

 

מתחם האלף בראשון לציון הוא התשובה של חברות הבנייה הוותיקות, שמחפשות חלופה בשוק הנדל"ן המניב בישראל. "יש פה תנופה אדירה של חברות היי-טק שמגיעות לארץ, בונות את הקמפוס שהן צריכות, בונות שלוחות במרכזים נוספים ולמעשה נותנות את מבטחן בארץ כמקום שבו אפשר לפתח את תעשיית ההיי-טק המודרנית", אומר מוקמל.   

 

מתחם אלף (באדיבות צרפתי שמעון )
אלטרנטיבה לת"א? מתחמי תעסוקה לצד שכונות מגורים(באדיבות צרפתי שמעון )

 

הרעה החולה של ענף הבנייה מוכרת: בונים ללא הפסקה וללא התייחסות לאזורי תעסוקה או נגישות.

עו"ד צרפתי זבולון: "כדי ששכונות מגורים יצליחו, ובאמת ישווקו בצורה טובה והאזרחים ירצו להגיע אליהן, צריך קודם כל לדאוג לתחבורה, לפיתוח, למוסדות ציבור, לתעסוקה, ורק לאחר מכן להביא את האוכלוסיות האלה לתוך השכונות החדשות".

 

עו
עו"ד ורד צרפתי זבולון בשכונת האירוס: "לפני שבונים שכונת מגורים צריך לדאוג לתשתיות ראויות"(צילום: אבי מועלם)

 

הצפי לגידול האוכלוסייה בעיר ראשון לציון, לצד הקמת מתחמי תעסוקה גדולים, מחייב מחשבה ותכנון של שכונות מגורים שיתמכו במהלך. "שכונת האירוס בראשון לציון היא דוגמה לשכונה שנבנתה צמוד לרכבת ראשונים, לנתיבי אילון וכביש 431, וקרוב מאוד למוקדי תעסוקה ולמתחם האלף העתידי. בצורה הזו קיימת אפשרות לזוגות צעירים ולמשפרי דיור להגיע לעיר וליהנות מצד אחד ממוקדי תעסוקה קרובים, ומצד שני גם לקבל את כל השירותים הקהילתיים - בתי ספר, גנים, הכל בקרבת מקום", אומרת עו"ד צרפתי זבולון.  

 

 

בשיתוף צרפתי שמעון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות צרפתי שמעון
תעסוקה לצד האגם - ראשל"צ משנה את עורה
באדיבות צרפתי שמעון
מומלצים